2009. január 30., péntek

Oszvald Marika menüje



Oszvald Marika lubickolós partiját a Vacsoracsatában a vendégek 35 pontra értékelték






Menü:

Előétel:

Húsleves velős csonttal

Hozzávalók:
fél kg leveshús
1 velős csont
1 csomó leveszöldség
1 fej hagyma


Elkészítési mód:
Megmossuk a leveshúst és a velős csontot. Megmossuk, illetve megtisztítjuk a leveszöldséget. A hagymát kettévágjuk és a tűzhely lapján megbarnítjuk a vágási felületet. Az összes hozzávalót 1,5 - 2 liternyi hideg vízben feltesszük főni, sózzuk és 1-1,5 órán keresztül lefedve lassú tűzön főzzük. Fűszerezzük pár szem egész borssal, két gerezd fokhagymával, 1 csokor zellerlevéllel. Húsleveskockát csak a felhasználáskor tesszünk bele, mivel anélkül hosszabb ideig eltartható.



Főétel:

Ízes hús kavalkád

Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
60 dkg sertés szűzpecsenye
60 dkg pulykamell filé

Elkészítési mód:
Vágjuk tízdekás darabokra az oldalast, majd fűszerezzük be őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, sóval és darált borssal. Hasonlóan fűszerezzük be a sertés szüzet és a pulykamellet is. Tegyük a húsokat egy nagy tepsibe, tegyünk mellé pár szem félbevágott vöröshagymát, és fokhagymát, egy-egy szem paradicsomot és paprikát. Öntsünk alá egy pohárnyi vizet, fedjük le alufóliával, majd forró sütőben pároljuk körülbelül egy órán keresztül. Ha a pecsenyék már megpuhultak, vegyük le a fóliát a tétjéről, és süssük pirosra.


Tejszínes gombaszósz

Hozzávalók:
30 dkg apró szemű csiperkegomba
3 szál újhagyma
másfél deciliter tejszín

darált bors
2 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vaj.

Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, fűszerezzük darált borssal, ízesítsük sóval. Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta. Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.



Desszert:

Mogyorós palacsinta

Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 csipetnyi só
2 db tojás
3 dl tej
étolaj a kisütéshez
mogyorókrém

Elkészítési mód:
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, ízesítsük egy csipetnyi sóval. Kezünkkel készítsünk a közepébe egy mélyedést, majd üssük bele két tojást. Öntsünk hozzá 0,5 dl félzsíros tejet és egy evőkanál étolajat. Kezdjük el habverővel keverni a közepétől kiindulva addig, míg a tojás, az olaj és a liszt összekeveredik, majd erősen keverjük sima tésztává. Utána kis adagokban keverjük hozzá a maradék 2,5 dl tejet.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, majd egy evőkanál olajjal csorgassuk meg. Öntsük bele a palacsintatésztát, és a szokásos módon süssük ki.
Még forrón mogyorókrémmel töltsük meg.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 29., csütörtök

Beszeda Gábor menüje


Beszeda Gábor mai menüje a Vacsoracsatában 40 pontot ért!







Menü:


Előétel:

Konyakos fácánleves

Hozzávalók:
1 tisztított fácán
2 velőscsont
3 dl konyak

egész bors
zellergumó
krumpli
sárga és fehér gyökér
petrezselyem
kevés gomba
vöröshagyma
fokhagyma
kevés citromlé
1 evőkanál cukor
olívaolaj

Elkészítési mód:
Az olajat, zöldségeket, fűszereket és a csontokat feltesszük főni bőségesen felöntve vízzel.
Közben megpucoljuk a fácánt, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne sörét. Mikor a lé forr, beletesszük a madarat. Előtte megkóstoljuk, hogy elég sós illetve ízes-e. Főzzük egy bő órán keresztül, majd hozzáöntjük a konyakot. Keverés után hagyjuk még 1 órát főni. Hozzáadjuk a citromot és a cukrot, ami elképesztően kiemeli az ízeket, majd még egy negyed óráig hagyjuk gyöngyözve főni. Mikor kész, leszűrjük s csak a levét tálaljuk kevés felcsíkozott sárgarépával és vékonyra szelt fácánmell szeletekkel.



Főétel:

Kacsamell almás párolt káposztával és tótgombóccal

Hozzávalók:
4 bőrös kacsamell

bors
majoranna
olívaolaj
reszelt vöröskáposzta
szegfűszeg
reszelt alma
kevés vörösbor
zsenge krumpli
liszt

Elkészítési mód:
A kacsamelleket megtisztítjuk, a bennmaradt tokokat eltávolítjuk. Besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe és bőségesen öntök alá vizet, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon.
A káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és rövidesen hozzáadjuk az almát, meg a szegfűszeget. Lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
A krumplikat megfőzzük, majd átpasszírozzuk jó alaposan. Sózzuk, és hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, épp annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Lobogó forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a kis gombócokat.



Desszert:

Narancsos szuflé csokibundás narancsgerezdekkel

Hozzávalók:
4 tojás
margarin
70%-os étcsokoládé
barnacukor
aszalt narancsdarabok
friss narancs
kevés tej
vanília rudak

Elkészítési mód:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazzuk a szufléformákat. A csokoládét gőz fölött vagy alacsony lángon felolvasztjuk, hogy folyós masszát kapjunk. A tojásokat szétválasztjuk, a 4 db sárgáját a cukorral habosra keverjük, vaníliát adunk hozzá, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Az olvasztott csokival bevonjuk a megpucolt narancsgerezdeket és a mélyhűtőbe tesszük. A végén a fehérjét a masszához keverjük, lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé törjön a hab és hozzáadjuk a szárított narancsdarabokat (friss nem jó, mert levet ereszt és híg lesz tőle a massza). A szuflétálkákba adagoljuk úgy, hogy a perem alatt egy ujjnyival legyen a massza. A sütőbe tesszük, míg meg nem keményedik a teteje. Kivétel után megszórjuk a tetejét barnacukorral és lángvetővel karamellizáljuk, hogy kemény bevonatot képezzen.

Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 28., szerda

Bereczki Zoltán menüje


Bereczki Zoltán a mai Vacsoracsatában bio ételeivel 33 pontot ért el.






Menü


Előétel

Sóskaleves

Sóskaleves úgy, ahogy anyósomtól (Hámori Ildikótól) tanultam

Hát először is szeretnék mindenkit megnyugtatni, ez nem a régi idők menzalevese, a "ha-nem-eszed-meg-nincs-csoki" féle kellemetlen emlékek felidézője, ez az egyik legfinomabb leves, amit valaha kóstoltak!

S hogy mi kell hozzá, és hogy készül azt pontosan úgy írom le, ahogy nékem az nekem az anyósom megmutatta...!

2 kg sóska... azért ilyen sok, hogy sűrű legyen a leves, annak ellenére, hogy nem rántjuk be!

Lobogó vízbe dobjuk (miután megmostuk). Ha összeesett, szűrjük le és turmixoljuk össze botmixerrel. Fazékban kb 1-1/2 liter vízzel forraljuk.

Ízesítsük: fűszersóval, lehetőleg nádcukorral, esetleg, mert ez nagyon feldobja egy fél citrom levével. Végül tegyük bele a tejfölt.

Azért nem írtam mennyiségeket az ízesítésre, mert mint a jó szakácsok kóstoljuk menet közben, hogy ízlik-e.

Tálaláskor javaslom, egy kanál tejföllel és egy mentalevéllel díszítsük.
Istenien finom hidegen és melegen tálalva is!



Főétel

Vaslapon grillezett szárnyas pecsenye pikáns szószokban és fóliában sült burgonyával

Bereczki Zoli csirkéből készítette, amit bepácolt. Szerinte ez a fogás rettentően egyszerű.

Lássuk:
Végy egy finom csirkemellet, mosd meg, vágd ketté, és szeleteld három részre.
Sózd be ízlés szerint (Zoli kevés sóval étkezik, de a páchoz azért ő is jól megsózta) mindkét oldalát a szeleteknek.
Helyezd egy edénybe a felszeletelt, besózott húst, önts rá tejet és nyomj rá fokhagymát! Sokat, mert úgy finom.
Legalább 24 órával a sütés előtt ezt végezd el, mert a pácnak idő kell!
Persze más pác is készíthető, de ez azért ideális, mert csak alapízt ad a húsnak és később lehetőségünk van a sütéskor eldönteni, milyen ízösszetételű legyen a végeredmény.
Másnap jön a "Nagy szeletelés"!

Hozzávalók: paradicsom, paprika (grillpaprika a legjobb), cukkini, gomba, kukorica (ezt majd kicsit előfőzzük), narancs, alma, őszibarack, vöröshagyma, és minden más, amit szeretnénk meggrillezni.
A narancsot hámozzuk, az almát csak csumázzuk, de mindent szeleteljünk fel: a gombát, hagymát, cukkinit lehet vékonyra, a paradicsomot kicsit vastagabbra, az almát, narancsot pedig ujjnyi vastagra. A kukoricát kicsit előfőzzük, (megfosztjuk a kis ruhácskájától, azzal megágyazunk egy lábasban, rá tesszük a kukoricát, öntünk hozzá bőven vizet és rárakjuk a tűzhelyre) Az őszibarackot lehet, mint a narancsot meghámozva (Zoli úgy szereti) kimagozva, vagy csak egyszerűen félbevágva. A paprikát, csak úgy, mintha szendvicsre menne. Ha a kukorica kész, szeleteljük fel kb. két ujjnyi vastag szeletekre.

Szószok: olivaolaj, mustár, paradicsomszósz, méz. Itt is fontos, hogy bármi, amit ízlelőbimbónk, fantáziánk odakíván ne féljünk megpróbálni, mert ez a dolog lényege.
Kell még friss fűszernövény: Zoli bazsalikom-imádó, de a citromfüvet, mentát, és a rozmaringot is szereti.

Sütés:
Zolinak egy üvegfedelű, elektromos sütőtálja van, szerinte a sütéshez ez a legtökéletesebb.

Fontos, hogy ne legyen túl forró a sütőplatni, mert az ízeknek kell, hogy összeérjenek.
Jöjjön az olíva, hagyma. Innentől kezdve csak arra figyeljünk, hogy mi milyen gyorsan sül meg, illetve, hogy mennyire kell, hogy megsüljön.
Zoli ezután a gombával folytatná, meg a cukkinivel, majd a paradicsommal, paprikával, naranccsal és az almával. Ezután jöhetnek a fűszerek! A fedőt mindig rakjuk vissza, mert elszaladnak az ízek, illatok. Fordítsunk egyet mindenen!

Ha már tombolnak az illatok, ideje van a szósznak. Kezdjünk a mustárral, és végül a húst is tegyük rá. Szorítsunk neki helyet, két perc múlva pedig fordítsuk meg. Egy kis mézzel öntsük nyakon.

Tálaljuk fóliás burgonyával, vagy főtt rizzsel. Töltsünk hozzá könnyű vörösbort és fogadjuk a gratulációkat!



Desszert

Rizsfelfújt erdei gyümölccsel

Zoli szerint ez a fogás volt a legbonyolultabb. Sajnos neki nem sikerült száz százalékosra, ezért a kezdőknek sem ajánlja.

Hozzávalók:
400g rízs (barna rízs, jázminrízs)
50g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
100g bio növényi margarin
1l rizstej
250g nádcukor
50g mazsola
1 cs. foszfátmentes sütőpor
bourbon-vanília
bio citromhéj
kurkuma

A kevés vízben félig megfőtt rizst tejjel felengedjük, nádcukorral, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük és puhára főzzük. A margarint kurkumával és foszfátmentes sütőporral kikeverjük és a mazsolával együtt a rizshez adjuk. A margarinnal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe terítjük a masszát. Közepes meleg sütőben készre sütjük. Lekvárral vagy karoböntettel tálaljuk.

Zoli erdei gyümölcs öntetet készített hozzá, ami szintén rettentő egyszerű elkészíteni.
1kg piros gyümölcsöt (szeder, ribizli, málna, áfonya, eper) összeturmixolunk.
Dísznek egy pár szemet rakjunk félre, mert a tálalásnál rettentő guszta egy két gyümölcsdarab a tányér szélén és a végén mézzel édesítsük.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 27., kedd

Csonka András menüje


Csonka András ma este a Vacsoracsatában 31 pontot szerzett föztjével






Menü:

Előétel:

Zöld salátalevelek málnaöntettel és grillezett halumi sajttal

Hozzávalók:
málna
olíva olaj
málnaecet
méz

bors

Elkészítési mód:
A salátaleveleket beborítjuk a fenti összetevőkből összeállított dresszinggel, és hozzá serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk a sajtot.



Főétel:

Sült csirkemellfilé zöld püréágyon, tejszínes zöldbabbal

Hozzávalók:
csirkemellfilé

bors
kakukkfű
püréhez:
burgonya
vaj
tej

bazsalikom
petrezselyem
spenót
zöldbab
2 dl főzőtejszín

fehér bors
2 tojássárgája
fokhagyma

Elkészítési mód:
A csirkét befűszerezzük és serpenyőben elősütjük, majd sütőben elkészítjük. A püréhez a sós vízben főtt burgonyát vajjal elkeverjük, és beleöntjük a turmixolt tejet a spenóttal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Az előzetesen enyhén puhára főzött zöldbabot jeges vízben lehűtjük, és amikor a hús elkészül, a serpenyőben összekeverjük a babot a 2 tojássárgájával, 2dl főzőtejszínnel, sóval, borssal és fokhagymával elkészített öntettel.



Desszert:

Stíriai metélt

Hozzávalók:
16 dkg liszt
6 tojás
4 dl tejföl
50 dkg túró
5 dkg vaj
citromhéj
vaníliás cukor

Elkészítési mód:
A tésztához a túrót, a liszttel és 3 tojássárgájával elkeverjük, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, és egy csipet sóval, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis lapocskákra szeleteljük, sós vízben kifőzzük.
Közben egy tálban kikeverjük a tojássárgáját, a tejföllel, a vajjal, 5 kanál cukorral, kis vaníliával, reszelt citromhéjjal, és az összes tojás kemény habbá vert fehérjéjével, majd mindehhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és előmelegített sütőben átsütjük.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 26., hétfő

Béres VV Anett menüje


Béres VV Anett ma esti menüje a Vacsoracsatában 31 pontot ért







Menü:

Előétel:

Hagymakrém leves

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 db zöldségleves kocka
3 evőkanál olívaolaj
4 szelet bacon szalonna

darált bors
őrölt szerecsendió

Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, kis lángon állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a hagyma szép barna nem lesz. Utána öntsük fel két liter vízzel, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Főzzük kis lángon húsz percig, majd kézi mixerrel pürésítsük.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis kockákra felvágott szalonnát, majd ha ropogósra sült, szedjük ki egy kistányérba.
Tálaljuk a levest csészékben, tetejére szórjunk a megsütött szalonnából. Ropogós pirítóssal kínáljuk.



Főétel:

Sajttal töltött szezámmagos rántott csirkemell, répás-gombás rizzsel és reteksalátával

Hozzávalók:
40dkg trappista sajt
1kg csirkemell
szezámmag
tojás
teljeskiörlésű liszt
pérézli
2db jégcsapretek
2 dl natúr joghurt
2 zacskó gyors rizs

bors
vegeta

Elkészítési mód:
A csirkemellet megtöltjük sajttal, bepanírozzuk és a prézlibe teszünk szezámmagot, a végén pedig kirántjuk. Odarakjuk a rizst főni. A gombát megpároljuk és kb. 10 perc múlva rátesszük a cukkinit utána pedig a répát. Ízesítjük sóval, borssal, vegetával. Ha puha összekeverjük a rizzsel. A retket megpucoljuk, uborkaszeletelővel összevágjuk, a joghurtot elkeverjük joghurtos porkeverékkel és ráöntjük a leaprított retekre.



Desszert:

Tejszínes szedres-almáspite

Hozzávalók:
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
4 db savanykás alma
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
2,5 dl tejszín
20 dkg barnacukor
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
30 dkg feketeszeder
csipetnyi só

Elkészítési mód:
Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját és ízesítsük egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg sima nem lesz.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé és metsszük ki a magházát, majd szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a megmosott szederszemeket, és óvatosan keverjük össze.
Öntsük a masszát egy közepes méretű vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.
Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.

A házigazda utolsó fogásától mindenkinek tátva maradt a szája – a süti tésztája olyan gyönyörűen sült, hogy – bár piteként tálalta Anett – el is nevezték gyorsan piteskótának…



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 23., péntek

Szerednyei Béla menüje


Szerednyei Béla vacsoráját is 36 pontra értékeltek a versenytársak a mai Vacsoracsatában






Menü:

Előétel:

Insalata caprese

Hozzávalók:
mozzarella
olívabogyó (fekete, zöld)
cipribogyó
paradicsom
ruccola
Fűszerek:
oregano
bazsalikom

fokhagyma
olívaolaj
szójaszósz

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összevágom, szépen elrendezzük a tányérokon, fűszerezzük és hidegen tálaljuk.



Főétel:

Mangalica nyárs és süllő grillezve

Balatoni fogasbatyu

Hozzávalók:
1 kg fogasfilé,
halfűszer-keverékek,
zeller
cukkini
répa
olívabogyó
capribogyó
fokhagyma


Elkészítési mód:
A fogasfilét feldaraboljuk, kicsit beirdalva fűszerezzük, julien-re vágott zöldségekkel, valamint olívabogyó karikákkal, capribogyókkal megszórjuk, olívaolajjal megöntözzük és egy fóliából készített batyuban grillen puhára pároljuk körülbelül 10 percig.

Mangalica nyárs
Hozzávalók:
1 kg mangalica szűzpecsenye
20 dkg bacon szalonna
mustáros páclé

Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét kis karikákra vágjuk, pácoljuk, majd bacon szalonnába tekerve, nyársra tűzzük és a grillen pirosra sütjük.
Mindkét főételt fóliában sült főtt burgonyával tálaljuk, és reszelt sajttal ízesítjük.



Desszert:

Sárgadinnye fagyimámorral

Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
madártej fagylalt
amaretto likőr

Elkészítési mód:
A sárgadinnyét cakkozva félbevágjuk, magozás után kis gömböket formázok a belsejéből, és fagylalt gömbökkel keverve, amerettoval ízesítve, a héjába visszatálalva szervírozzuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 22., csütörtök

Pokrivtsák Mónika


Pokrivtsák Mónika bio vacsorája 36 pontot ért ma a vendégeknek a Vacsoracsatában






Menü:

Előétel:

Avokádó krém, tortilla chips, grillezett kecskesajttal

Hozzávalók:
avokádó
gerezd fokhagyma
nagy paradicsom
citrom

fehérbors
feketebors
tortilla chips
kecskesajt
tönköly fehérliszt
oliva- vagy hidegen sajtolt napraforgóolaj

Elkészítési mód:
Az avokádókat megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, fehérborsot, sót, pici feketeborsot, citromlevet, és krémmé mixeljük, de csak annyira, hogy maradjanak benne darabok. A paradicsomot aprókockákra vágjuk, ízlés szerint belekeverjük, de lehet mellé is tálalni. Tortilla chips-szel fogyasztandó.

Grillezett kecskesajt: a sajtokat a hűtőből kivesszük, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban kisütjük.



Főétel:

Rántott spenót fasírt, tofu, szeitán, kukoricás jázminrizzsel, avokádó salátával

Hozzávalók:
spenót
zabpehely
tönköly kenyérmorzsa
vöröshagyma
fokhagyma
élesztőmentes kenyér

fehérbors
feketebors
tofu
szeitán
jázminrizs
kukorica
olívaolaj
hidegen sajtolt napraforgóolaj
tönköly fehérliszt
jégsaláta
avokádó
paradicsom
avokádóolaj
citromlé


Elkészítési mód:
Saláta: összevágjuk a jégsalátát, kockára vágjuk a paradicsomot és az avokádót. Sót adunk hozzá, citromlével valamint olíva olajjal meglocsoljuk. Az egészet átforgatjuk. (Lehet paradicsom nélkül is csinálni).

Rizs: a rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, hozzáadunk sót. Kb. 15 perc alatt elkészül, a végén hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, majd átforgatjuk. Ízlés szerint sót és borsot tehetünk még hozzá.

Spenót fasírt: a zabpelyhet megpirítjuk egy kis olajon, majd felengedjük vízzel és főzzük kb. 10-15 percig (puha kásás legyen). Az élesztőmentes kenyeret felszeleteljük és melegvízbe beáztatjuk. A spenótot (a fagyasztott a legegyszerűbb) egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a zabpelyhet, sót, apróra vágott vöröshagymát, lereszelt fokhagymát, fehérborsot, feketeborsot, annyi tönköly morzsát, hogy összeálljon. Összegyúrjuk, gombócokat formálunk, majd megforgatjuk tönkölymorzsában (prézli) és a fasírtokat forró olajban kisütjük. A tofut és a szeitánt megsózzuk, pici borssal megszórjuk, hagyjuk állni. A lisztet vízzel összekeverjük, hogy massza legyen. Ebbe mártjuk a tofukat és a szeitánt, utána tönköly morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.



Desszert:

Gyümölcsös öntött süti

Hozzávalók:
tönköly fehérliszt
tojás
nádcukor
növényi margarin

szódabikarbóna
őszibarack
málna
rizstej
pudingpor
vaníliás cukor
sárgabaracklekvár
whisky
növényi tejszínhab-spray

Elkészítési mód:
Piskóta: a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, csipetnyi sót, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Annyi evőkanál cukor, liszt kell, ahány tojásból készítjük. Folyamatosan kell keverni. A tepsit a margarinnal kikenjük, liszttel meghintjük, és előmelegített sütőben sütjük, kb. 160 fokon. FONTOS! Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.

Puding: mint a hagyományos. A pudingport kevés tejjel, vaníliás cukorral összekeverjük, a többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd amikor forr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pudingport, egy perc után levesszük a tűzhelyről. Vigyázat, hamar megdermed! Mónika rizstejet használtam, és bio pudingport, valamint nádcukrot.

A piskótát darabokra vágjuk, egy nagy tálba tesszük, megkenjük egy kis lekvárral, két kávéskanál whisky-vel meglocsoljuk, rátesszük a megpucolt, felszeletelt barackot, málnát, ráöntjük a pudingot, majd megismételjük az egészet, így kétemeletes lesz. Ha kihűlt hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjen. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 21., szerda

Müller Attila menüje


Müller Attila vacsorája 34 pontot ért ma a Vacsoracsatában







Menü:


Előétel:

Arab mandulás csirkeleves

Hozzávalók:
1/2 kg tisztított csirkeaprólék
1 csirkehúsleves-kocka
1 ek Vegeta
1/2 l víz
1 ek finomra vágott petrezselyem
1 szem kimagozott cseresznyepaprika
3 dkg forrázott, őrölt mandula
1 ek vaj
1 ek kukoricaliszt
1 ek citromlé

1 tojássárgája
2 ek tejszín
pita

Elkészítési mód:
Lassú tűzön, lefedve főzzük a csirkeaprólékot, a vizet, a petrezselymet és a cseresznyepaprikát, amíg a csirkeaprólék meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a csirkehúsleves-kockát, a Vegetát és az őrölt mandulát, és főzzük még 10 percig. Készítsünk világos rántást a vajból és a kukoricalisztből. Vegyük le a húslevest a tűzről, szedjük ki belőle a húst. Ha kihűlt a leves, öntsük a keverőbe a tojássárgájával, citromlével, sóval és tejszínnel együtt. Keverjük jól össze, majd keverjük hozzá a rántást. Tegyük vissza a tűzre. Ne forraljuk, csak pároljuk 5 percig. Tálaljuk forrón, csészékben, pirított pitával.



Főétel:

Bárányárs joghurtos pácban

Hozzávalók:
1 kg bárányhús megtisztítva és 3 cm-es kockákra vágva
3 fej vöröshagyma vastag karikákra vágva
3 ek olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek törött bors
arab fűszer keverék (fahéj, szegfű, bors, szerecsendió)
koriander
késhegynyi csípős pirospaprika

2 dl joghurt
1 fej saláta
paradicsom, paprika
grillzöldségek
6 illatos fából készült grillpálcika

Elkészítési mód:
Tegyük edénybe a joghurtot az összes fűszerrel, jól keverjük össze. Tegyük bele a húst, pácoljuk min 3 órán keresztül. Vizezzük meg a nyársakat, és húzzunk felváltva a pálcikákra a húsból és a hagymából. (csomagoljuk be alufóliába, így jobban átsül) Szabad tűzön, forgatva süssük puhára. Mellé grillezhetünk züldségeket, vagy krumplit. Tálalhatjuk fűszeres rizzsel is. Mossuk meg jól a saláta alpokat, vágjuk fel, joghurtos saláta öntettel, olivaolajjal ízesítsük. Egy tálba rakjunk külön saláta leveleket, és helyezzük rá körben a nyársakat. Azonnal tálaljuk.



Desszert:

Placuski

Hozzávalók:
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 bögre dió
1/2 bögre cukor
1 tojás
1 kanál zsír
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
citromhéj
Ígény szerint arányosan növeljük az adagokat (ez kb. 2-3 személyre elég)

Elkészítési mód:
Jól összekeverjük a hozzávalókat majd tepsibe öntjük, ízlés szerint ízesítjük. Bármilyen gyümölcs, túró, csoki, akármi mehet bele. Végül előmelegített sütőben megsütjük.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 20., kedd

Dammak Jázmin menüje


Dammak Jázmin vacsoráját a vendégek 30 pontra értékelték a ma esti Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Thai kókusztejes leves

Hozzávalók:
25 deka csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 cs currypaszta
8 dl krémes kókusztej
1 ek méz
2 szál thai citromfű
1 darabka citromhéj

bors
örölt koriander
o,5 dl tejszín

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk és a szétnyomott fokhagymával együtt megpirítjuk a forró olajon. Hozzákeverjük a currypasztát, 1-2 percig tovább pirítjuk vele. Felöntjük kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel és egy darabka citromhéjjal fűszerezzük, majd a mézzet és a húsklopfolóval kicsit megütögetett thai citromfüvet is belefőzzük. Amikor puhára főtt a hús, kiszedjük a levesből a citromfüvet és a citromhéjat. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel vagy kókusztejjel pótoljuk, végül belekeverjük a tejszínt, és ha kell megsózzuk.



Főétel:

Kuszkusz-tésztás marha zöldségekkel

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó
20 dkg burgonya
10 dkg cukkini (vagy tök)
10 dkg paprika
15 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
erőspaprika ízlés szerint
1 csipet római kömény
30 dkg kuszkusz
2 dl paradicsomlé

Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés:
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át, ha kell, pótoljuk a vizet, és megkevergetjük a kuszkuszt. Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet. Ha szükséges, utána ízesítjük, és készre pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a tetejéről a kuszkuszt, átkeverjük kevés sóval és olívaolajjal. A kuszkuszt a tányér közepére halmozzuk, és a zöldséges, paradicsomos, húsos raguval körítve tálaljuk.



Desszert:

Mandulás torta

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
17,5 dkg liszt
2,5 dl tej
50 dkg szilva
1 teáskanál vaj a formához
1 dkg mandulaforgács

Előkészítés:
A tojásokat az édesítőporral habosra keverjük. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, a tejet és végül 1 csipet sót. A tésztát letakarjuk, és a hűtőben 30 percig pihenni hagyjuk.

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kivesszük a magját. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformát (vagy tűzálló tálat). A tésztát a formába öntjük, vágott felükkel felfelé belenyomkodjuk a szilvát, és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 19., hétfő

Pécsi Ildikó menüje


Pécsi Ildikó vacsorájára 33 pontot kapott versenytársaitól a ma esti Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:


Eperleves

Hozzávalók:
1 narancs
15 dkg porcukor
1 vaníliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor

A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.



Főétel:

Székelykáposzta oldalassal

Hozzávalók:
pirospaprika
savanyú káposzta
tejföl
oldalas
füstölt kolozsvári szalonna
hagyma
ételízesítő
babérlevél
tejföl

Zsírban vagy olajban a hagymát üvegesre pároljuk és pirospaprikát keverünk hozzá. Az oldalast feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, vizet öntünk rá és körülbelül egy órát pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízzel megpároljuk a káposztát, majd összekeverjük a megpuhult hússal, tejfölt adunk hozzá és még pár percig főzzük.



Desszert:

Lapos sütemény

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 egész tojás
3 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
1 sütőpor
csipet só
2/3 doboz tejföl

Az egészet összedolgozzuk, úgy, hogy ne legyen kemény a tészta. Ha kell adjuk hozzá az egész tejfölt. Három részre osztjuk a tésztát. Az egyiket vékonyra nyújtsuk ki, tegyük egy kivajazott tepsibe és süssük pár percig. Ha kicsit hólyagosodik a tészta, és ha kezd aranyszínű lenni azonnal vegyük ki!

Várjuk meg, míg kihűl a tepsi, utána jöhet a következő tészta, és aztán a következő. Ha mind a három lapot megsütöttük, akkor a tepsit kibéleljük sütőpapírral beletesszük azt a lapot, amelyik a legkevésbé sikerült, megkenjük krémmel, majd rá a következő lapot, megint krém és a tetejére a legszebben sikerült lap. A tetejét pedig megszórjuk vaníliás-porcukorral.

Krém:
1 l tejben 4 evőkanál lisztet főzzünk meg sűrűre. Ha kihűlt adjunk hozzá 1 margarint 20-25 dkg cukort, 1-2 vaníliás cukrot. Keverjük sokáig, hogy jó habos legyen. Majd végezetül adjuk hozzá a kihűlt krémhez.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 16., péntek

Pákó menüje


Pákó vacsorája 26 pontot ért a vendégeknek a mai Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Lapos kenyér és Sült banán

Hozzávalók:
Lapos kenyér:
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
Sült banán:
2 kg éretlen banán
1 l étolaj

Elkészítési mód:
Lapos kenyér:
Rá kell szórni a sütőport és a sót a lisztre, majd annyi vízzel kell összegyúrni, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett deszkán át kell gyúrni, és utána körülbelül két diónyi gombócokat kell formázni belőle. A gombócokat liszttel meghinteni, majd vékonyra, körülbelül palacsinta nagyságúra és vékonyságúra kell nyújtani. Ezeket a lapokat száraz felhevített serpenyőben kell egyenként megsütni. Mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig.
Sült banán:
A felkarikázott banánt forró olajban, mint a burgonyát kisütjük. Ha ropogós pirosra sült szűrőkanállal itatóspapírra szedjük.



Főétel:

Struccpörkölt tojásrántottával

Hozzávalók:

1kg strucchús
2paradicsomkonzerv
8db vöröshagyma
2paradicsom
2 ev kanál pirospaprika
1db strucctojás

Elkészítési mód:
A hagymát, felkockázzuk és átlátszóra pirítjuk egy kevés olajon. Azután a húst is 5 percig nagy lángon megpirítjuk, közben beletesszük a paradicsomot, végül a pirospaprikát és összekeverjük.
Annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi, hogy legyen miben megfőnie, aztán pedig néha kevergessük meg és közben kóstoljuk meg a húst, hogy puha-e már. Körülbelül 50perc alatt fő meg a strucchús. Ha elkészült, kiszedjük egy tálba és elkészítjük mellé a strucctojásból a tojásrántottát, azután pedig feltálaljuk.



Desszert:

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt

Elkészítési mód:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük cukorral, kakaóval és szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, és egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
Tálaláskor 3 db golyót felhúzunk egy nyársra, majd banánlevéllel borított tányérra tálaljuk, mellé kanalazzunk a mangó salátát.

Forrás: vacsoaracsata.tv

2009. január 15., csütörtök

Delhusa Gjon menüje



Delhusa Gjon vacsoráját vendégei 23 pontra értékelték ma a Vacsoracsatában





Menü:


Előétel:

Joghurtos uborkasaláta és Ajvár

Joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók:
1 kg lecsöpögtetett zsíros joghurt
2 nagy kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 marék apróra vágott friss kapor vagy menta esetleg petrezselyemlevél

Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni egy ideig majd kinyomkodjuk a levét. Megtisztítjuk a fokhagymát és átnyomjuk a fokhagymaprésen. Apróra vágjuk a friss fűszerleveleket, tetszés szerint lehet közülük választani, majd mindent összekeverünk. Jó, ha legalább fél napot áll, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: a joghurtot egy éjszakára gézbe vagy kéztörlő papírral bélelt szűrőedénybe kell önteni, majd egy tálba tenni, hogy kicsöpögjön a savó belőle, így sűrű joghurtkrémet fogunk kapni.



Ajvár


Hozzávalók:

1 kg padlizsán
1 kg paradicsompaprika
80 dkg vöröshagyma
1 evőkanál só
3-4 dl étolaj
0,5 l paradicsomlé
2 db babérlevél
1 db cukkini
2 ág friss bazsalikom

A padlizsánokat mossuk meg jól, majd szurkáljuk meg villával. Tegyük egy sütőlapra, vagy a kerti grillsütő parázsára és addig süssük, még bőre barna nem lesz, a közepe pedig puha. Ha kihűlt szedjük le a bőrét, és a húsát aprítsuk fel.
Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az étolajat, adjuk a finomra összevágott vöröshagymát, kis kockára vágott cukkinit és a húsdarálón ledarált paradicsompaprikát. A paprikát összeapríthatjuk konyhai gyorsvágó gépben is. Adjuk hozzá a babérlevelet és az összevágott bazsalikomot is. Pároljuk addig még a hagyma és a paprika sülni kezd, ez körülbelül 35-40 perc. Vigyázzunk, állandóan kevergessük, mert könnyen leéghet! Tegyük bele a megsütött padlizsándarabokat, ízesítsük sóval és öntsük bele a paradicsomlevet is. Főzzük még 15 percig, akkor jó, ha az olaj feljön már a tetejére. Töltsük tisztára mosott befőttes üvegekbe, zárjuk le jól, és azonnal fordítsuk fejre. Így nem kell tartósítószert használni az eltevéshez.


Az ajvár túl sós lett, azért Gjoni vendégei a túl édes welcome drink-kel próbálták ellensúlyozni



Főétel:

Narancsos töltött csirkemellek

Hozzávalók:

4 csokor újrépa
5 db csirkemell filé
darált bors
3 ág friss kakukkfű
4 evőkanál olívaolaj

2 db narancs
1 diónyi friss gyömbér
3 dl tejszín
1 pohár natúr joghurt
1 teáskanál mustár
2 kg édesburgonya

Vágjuk ketté a csirkemelleket, úgy hogy két nagy szeletet kapjunk. Klopfolóval kissé ütögessük meg, csorgassunk rá olívaolajat, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, kenjük meg reszelt narancshéjjak, szórjuk meg darált borssal és sóval. A befűszerezett csirkemelleket kenjük meg vékonyan natúr joghurttal, így nagyon puhák lesznek. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Forraljunk fel egy fazékban sós vizet, majd tegyük bele az ujjnyi csíkokra felvágott tisztított sárgarépákat. Forrástól számítva főzzük 3-4 percig, utána szedjük ki a főzővízből, és hűtsük le hideg folyó vízzel.
Tegyünk a befűszerezett csirkemellek közepébe 3-4 szálleforrázott sárgarépát, göngyöljük fel, majd fogvájóval tűzzük össze. Pár evőkanál felhevített olívaolajon egy nagy serpenyőben mindkét oldalát süssük elő, majd szedjük át egy tepsire, előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 perc alatt süssük készre.
Míg a megtöltött csirkemellek a sütőben sülnek, készítsük el a narancsos mártást hozzá. A serpenyőben, amiben elősütöttük a csirkemelleket, öntsük a tejszínt, tegyünk hozzá egy narancs lereszelt héját, fűszerezzük darált borssal, lereszelt gyömbérrel, sóval, egy teáskanálnyi mustárral, majd forraljuk kis lángon pár percig, míg sűrűsödni nem kezd. Vegyük le a tűzről, és tegyük hozzá a félbevágott narancsgerezdeket. A narancsszeletekkel már nem kell tovább főni. Ha a mártás túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk, de ebben az esetben újra fel kell forralni. Célszerű a narancsokat csak a tálalás előtt belekeverni a kész és forró mártásba.

A köret:
Hámozzuk meg az édesburgonyákat, vágjuk falatnyi darabokra, majd tegyük egy nagy tálba. Csorgassuk meg 4-5 evőkanálnyi olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, majd öntsük a befűszerezett édesburgonyát bele. Tegyük forró kb. 160-180 fokos sütőbe, és hőlégkeverés mellett süssük 35, 40 percen keresztül, míg puha nem lesz.
Tálaláskor tegyünk nagy tányérok szélére a megsült édesburgonyából, tegyünk két darab megtöltött és megsütött csirkemellet melléje, majd kanalazzunk rá a narancsos szószból. Pár ág friss fűszerlevéllel dekorálhatjuk.


A főétel pikáns viccelődés alapjául jó volt, de a vendégeknek, Pákó kivételével, nem ízlett.



Desszert:

Madártej

Hozzávalók:

1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
liszt
1 db vanília
1 csipetnyi só

A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral – verj kemény habot, a tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már megszilárdult, óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

A desszert Keleti Andreának nagyon ízlett, szerinte megkoronázta vele az estét Gjoni.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 14., szerda

Keleti Andrea menüje


Keleti Andrea vacsoráját celebtársai 29 pontra értékelték ma este a Vacsoracsatában







Menü:


Előétel:

Ananász-krémleves

Hozzávalók:

egész ananász
ananász lé
fajéj
vaníliás cukor
citrom lé
tejszín
tejföl

Elkészítési mód:
A cukrot karamelizáljuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk az ananászt és az ananász levét. Ezt fölfőzzük. Fahéjjal, vaníliás cukorral, és citromlével ízesítjük, ezután hozzáadunk egy tejszínes tejfölös habarást.


Andi ananász-krémlevese nagy sikert aratott, monhatni, a menüsor fénypontja volt ez a fogás. Még Pákó is isteni finomnak találta, pedig az édes ételek nála eddig mindig kiverték a biztosítékot. Enikő a leves ízével elégedett volt, de nem találta elég egészségesnek, szerinte krémlevest csak ebédre szabad fogyasztani, és szerinte túl nehéz étel




Főétel:

Dzsungellevélben sült hal gazdagon

Hozzávalók:

ponty
hagyma
sajt
grillfűszer keverék
tejföl
banánlevél - de helyettesíthető sima alufóliával
A haltálhoz:
lazac
spenót
sajt paradicsom

Elkészítési mód:
Készítsük elő a pontyot. A fűszerezéshez használhatunk grillcsirkéhez való fűszerkeveréket is. Egy marék hagymával megszórjuk a tetejét. Meghintjük reszelt sajttal és 2 evőkanál tejfölt rakunk a tetejére. Banánlevélbe vagy fóliába becsavarjuk. Kb. 50 percig süssük a sütőben.
Haltál gazdagon:
Vajon és fokhagymán futassuk meg a lazacot, majd adjunk hozzá spenótot. Készítsünk hozzá besamelmártást. Rakjunk a tetejére sajtot és paradicsomot. 10-15 percig süssük sütőben. A vegetáriánusok a lazacot padlizsánnal helyettesíthetik.


Oszkár egy napon aszalódott szivacshoz hasonlította a steaket és Enikő sem volt maradéktalanul elégedett a vegetáriánus fogással. A két jóbarát, Pákó és Gjon azonban jóízűen ették a banánlevélbe csomagolt halat.



Desszert:

Egzotikus rizsfelfújt kivi szósszal

Hozzávalók:

tejberizs
1 tojássárgája
vaníliás cukor
aszalt gyümölcs

Elkészítési mód:
A tejberizshez adjunk egy kevés vizet és cukrot. A tojáshabot keverjük össze vaníliás cukorral és adjuk a tejberizshez, majd tegyük a sütőbe. A tetejét aszatgyümölccsel díszítsük. Mártásnak használhatunk lekvárt vagy gyümölcsszószokat.


Oszkár alapvetően nem rajong ezért a desszertért, és egyszerűen büntetésnek nevezte az utolsó fogást, a többiek pedig a kiwiszószra panaszkodtak. Gjonnak mindössze annyi problémája akadt, hogy hideg volt a felfújt, de az ízében nem talált kivetnivalót, olyanaanyira, hogy még a Pákó adagját is megette :)


Forrás: vacsoracsata.tv