2009. február 27., péntek

Tahi Tóth László szerelmes menüje


A Vacsoracsata utolsó házigazdája a héten szerelmes menüt készített vendégeinek és a desszertje pedig Búcsú csók... hát igen, egyelőre vége, reméljük nem sokáig lesznek távol kedvenceink, és hamarosan visszatérnek!
Tahi Tóth László menüjére 38 pontot kapott




Menü:


Előétel:
Fürge rudacskák mártogatva

Hozzávalók:

sárgarépa
zeller szár
jégretek
karfiol rózsa
hosszú ropi

Elkészítési mód:
A szószok elkészítése:

Krémsajtos szósz:
krémsajthoz öntsük hozzá a tejet, keverjük el és tegyünk hozzá tökmagot.
Paradicsomos szósz:
paradicsom sűrítmény, só, bors, fokhagyma, bazsalikom
Fokhagymás szósz:
tehéntúró, fokhagyma, só, bors
Joghurtos szósz:
natúr joghurt, petrezselyem


Főétel:
Combok, mellek, tüzes harapások

Hozzávalók:

alsó csirkecomb
oldalas (ne legyen zsíros)
bacon szalonna
a páchoz
olívaolaj
bazsalikom
fehérbors
hagyma
bors
fehérbor

A körethez
burgonya
lencse
fokhagyma
tejföl

Elkészítési mód:
Két nappal a hús sütése előtt pácoljuk be a húsokat. Az oldalast kb. 4 cm hosszúságúra vágjuk fel és együtt pácoljuk a csirkével. Sütés előtt a tepsit béleljük ki bacon szalonnával és azt szórjuk meg hagymával, majd locsoljuk meg a páclével. Az oldalast és a csirkét egymás mellett süssük kb. egy óráig 220 fokon.
Köret:
Főzzük meg a krumplit a héjában, majd vágjuk félbe és helyezzük a sütőlapra és süssük meg. Ízlés szerint fűszerezzük.
Főzzük meg a lencsét és adjunk hozzá pirított piros aranyos hagymát. Majd az egészhez keverjünk tejfölt és jól dolgozzuk össze.


Desszert:
Mandulás málna torta

Hozzávalók:

tortalap
cseresznye lekvár
nutella
tejszínhab
cseresznye

Elkészítési mód:
Az alsó tortalapot kenjük meg cseresznyelekvárral, majd helyezzük rá a következő lapot azt pedig nutella krémmel kenjük meg. Helyezzük rá az utolsó tortalapot és díszítsük tejszínhabbal és cseresznyével.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 26., csütörtök

Peller Mariannnál bulizós vacsora



Ma este Peller Mariann látja vendégül társait a Vacsoracsatában. Az ételei ízlenek és igazi bulizós hangulat lesz az est végére. Vendéglátását 39 pontra értékelték vendégei.




Menü:



Előétel:
Birsalmás libamájtorony

Hozzávalók:
1 kg libamáj
1 kg alma
1 dl birsalmás balzsamecet
5 dl olívaolaj
1 dl balzsamecet szósz
2 cserép bazsalikom
1 cserép menta
1 cserép rozmaring
2 cserép snidling
1 üveg száraz Cherry, vagy szomorodni

Elkészítési mód:
Megsütjük a libamájat. Az almák magházát kiszúrjuk, és héjastól egy centis szeletekre vágjuk. Vajon megsütjük, majd megcsorgatjuk birsalmás balzsamecettel még a serpenyőben. Hagyományos almából készítsük, csak az ízesítése lesz birsalmás!
Tálalása: egy szelet sült almát, rá egy nagy levél bazsalikomot, rá a sült májat, és így tovább.. a tányért megcsorgatjul balzsamecet szósszal, és jóízű olívaolajjal.



Főétel:
Kuktában sült tarja, krumpli salátával

Hozzávalók:
2 kg tarja
2 kg krumpli
1 üveg ecet
50 dkg hagyma
1-1 db színes paprika
5-6 fej fokhagyma

Elkészítési mód:
Az egész tarját jó sok fokhagymával megtűzdeljük, majd alapos fűszerezés után kuktában megsütjük. Hozzá krumpli salátát tálalunk. (Mariann édesapja krumpli salátájának a receptje titkos.) Egy nagy tányér közepére rakjunk salátát, majd rá a vastag szeletre vágott tarját. A tányér szélét színes paprikakockákkal, snidlinggel szórjuk meg.



Desszert:
Túrótorta meggyszósszal

Hozzávalók:
1 kg túró
10 db tojás
1 kg cukor
20 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
1 doboz étkezési keményítő
2 db citrom
1 csomag egész fahéj

Elkészítési mód:
A torta csak túróból készül, bevált recept alapján. Hozzá meggyből készült mártást használjunk. A meggyet a levével együtt felforraljunk, majd kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrűsítjük. Egész fahéjjal, cukorral és citromlével ízesítjük.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 25., szerda

Katus Attila "kottából" főzött


Katus Attilának meggyűlik a baja a főzéssel. Vacsoráját vendégei 35 pontra értékelik.





Menü:


Előétel:
Kagyló üvegtésztával

Hozzávalók:
1,5 kg héjas zöldkagyló
5 dl tejszín
1 csomag újhagyma
1 csomag kurkuma
1 üveg tabasco szósz
50 dkg vékony üvegtészta
1 fej fokhagyma
20 dkg héjas zöldborsó
1 csokor friss bazsalikomlevél
10 dkg vaj

Elkészítési mód:
Egy nagy lábasban fel kell forrósítani 2 evőkanálnyi vajat, majd hozzátenni a felkarikázott újhagymát, és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után szórjuk rá a kurkumát, keverjük jól össze, utána öntsük rá a tejszínt. Tegyük bele a bazsalikomleveleket, a hosszában félbevágott borsóhüvelyt, sózzuk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük tabascó szósszal. Forraljuk jól össze, majd tegyük bele a megmosott kagylót héjastól. Fedjük le és pároljuk 5-6 percig.
Közben forrósítsunk fel kb. 50 fokra egy lábasban vizet, tegyük bele az üvegtésztát, és pár percig kevergessük, majd szűrjük le tésztaszűrővel. Mielőtt kivennénk a vízből, kóstoljuk meg, hogy puha-e. Vigyázzunk, mert könnyen túl puhul.
Vegyük le a tűzről a kész tejszínes kagylót, majd keverjük hozzá a kész tésztát.
Tálaljuk mély tányérokba, tetejét dekorálhatjuk friss bazsalikomlevelekkel.



Főétel:
Csirkenyársak thai szósszal, basmati rizzsel

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
2-3 fej fokhagyma
10 dkg gyömbérgumó
1 liter olaj
0,5 dl kecap manis (édes szójaszósz, ázsiai boltokban kapható. Ha nincs, szójaszósz és méz keverékével helyettesíthető).
3 ek rizsbor (száraz sherry-vel helyettesíthető)
1 szál citromfű, vékony karikákra szeletelve
bambusznyársak (fejenként 5-öt számolok)

Elkészítési mód:
A sütőt előmelegítjük 180C-ra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs időnk, akkor a nyársak végét, amit nem fed majd hús, tekerjük bele egy kis darab alufóliába). A csirkemelleket kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk (egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki). Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, citromfüvet, olajat, sherry-t és kecap manis-t (vagy szójaszószt és mézet). Ráöntjük a húsra és min. 20 percig pácoljuk (akár előző este is előkészíthető). A pác egyébként lehet bármi más is, akár csak sima olaj és fokhagyma vagy egy kis hagyma, ami épp otthon van. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük, és 15 percig süssük.


Desszert:
Bundázott ananászkarikák

Hozzávalók:
2-3 doboz körszeletes ananászkonzerv
10 db tojás
1 kg liszt
1 l tej
1 dl rum
porcukor
5 db egész fahéj
1 liter étolaj

Elkészítési mód:
Az ananászkarikákat lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. A panírozáshoz összekeverjük a többi hozzávalót, - a cél az, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk az ananászdarabokat, majd felforrósított olajban megsütjük. Melegen tálaljuk, mézet adhatunk hozzá.




Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 24., kedd

Nick Árpád fogkefét is szervirozott


Nick Árpád, az erőember stílusosan "malomkeréken tálalta ez előételt. Vacsoráját a vendégek 34 pontra értékelték





Menü:

Előétel:
Haltojás piritóssal és narancsos ráksalátával

Hozzávalók:

kaviárok, piros, és fekete
2 csomag kenyér, pirítósnak
20 dkg vaj
1 kg citrom vegyesen, zöld, sárga
1 kg koktélrák
1 üveg olívaolaj
15 kg zúzott jég
majonéz
tejföl

Elkészítési mód:
Az előételhez a kaviárt a hajlított kanalakban tálaljuk, a rákot naranccsal, majonézzel és, tejföllel keverjük össze, és ezeket 3 nagy merőkanálba szedjük, amit szintén meghajlítunk előtte. Az összes hajlított kanalat egy nagy kaspóban tálaljuk, amit előtte teleszórunk jéggel. Narancsszeletekkel díszítsük a kaspót.



Főétel:
Sajtos tejszínes szószban sült csirkemellek, sütőtökös krumplipürével

Hozzávalók:

2 kg csirkemell filé
5 dl tejszín
20 dkg füstölt sajt
20 dkg sajt
2 db sütőtök
20 dkg vaj
1 l tej
2 kg krumpli

Elkészítési mód:
A befűszerezett csirkemelleket (só, bors) letesszük egy tűzálló tálba, majd a tejszínes, sajtos keverékkel nyakon öntjük, sütőben megsütjük.
A sütőtököt megsütjük, a krumplit megfőzzük, majd a főtt krumplihoz keverjük a sült tököt, vajjal, tejjel pürésítjük.



Desszert:
Zöldcitromos piskóta

Hozzávalók:

3 csomag babpiskóta
5-6 szem zöldcitrom
2 csomag vaníliás puding
1 l tej
1 kg cukor

Elkészítési mód:
Babapiskótákat egy tálba tesszük, a megfőzött krémhez keverjük hozzá a citrom héját, és levét, majd kanalazzuk rá a piskótára. A hűtőben hagyjuk megdermedni, és utána vágjuk fel porciókra. A tetejét zöldcitromszeletekkel dekoráljuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 23., hétfő

Gáspár Bea kiadós vacsorát készített



Gáspár Bea kiadós vacsorát készített, igyekezetét vendégei 35 pontra értékelték







Menü:


Előétel:
Újházy Tyúkhúsleves

Hozzávalók:
1 egész tyúk
100 g kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
10-15 szem bors
2 gerezd fokhagyma

400 g vegyes leveszöldség
100 g gomba
100 g karfiol/spárga
100 g zöldborsó (mélyhűtött)
50 g cérnametélt
néhány szál petrezselyem.

Elkészítési mód:
A tyúkhúst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a fokhagymát, és kissé megsózzuk. Fedő alatt, éppen csak gyöngyöztetve 1 órán át főzzük. Beletesszük a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott leveszöldséget, és további 1 órán át főzzük. A zöldborsót, a megtisztított, felaprózott gombát és karfiolt/spárgát egy lábasban, 2 merőkanál húslevessel, fedő alatt puhára pároljuk, melegen tartjuk. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet. A főtt tyúkhúst kiemeljük a levesből, kisebb darabokra bontjuk, előmelegített tálba tesszük. A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, a párolt zöldségekkel és a tésztával együtt a húshoz adjuk. A forró leves tetejéről leszedjük a zsírt, a hús tetejére, a tálba szűrjük, meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.



Főétel:
Bakonyi csirkemell tésztával, és stefánia vagdalt krumplipürével

Bakonyi csirkemell tésztával

Hozzávalók:
2 db egész csirke mell filé
10-15 dkg füstölt húsos szalonna
1 kis doboz szeletelt gomba
1 db nagyobb fej hagyma
1 db zöldpaprika
l db kisebb paradicsom
2-3 evőkanál olíva, vagy napraforgó olaj
1 evőkanálnyi paprika krém
2 db pörkölt kocka, vagy pörkölt alap por 2 evő kanálnyi
1 pohár tejfel, vagy 2 dl főző tejszín.
só az ízesítéshez, ha még szükséges

Elkészítési mód:
A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot.
Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockázott szalonnát, pirítjuk, hogy kapjon egy kis szint, és paprikázzuk, rátesszük a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágott csirke mellet.
Ezt fehéredésig sütjük, hozzá adjuk a leszűrt gombát, azzal is sütjük néhány percig, aztán felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és többször kavargatva puhára főzzük.
Amikor puha, beleteszünk 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítjuk, hogy sűrű szaftot kapjunk.
Néhány percig főzzük, majd beletesszük a tejfelt, jól összekavarjuk, amikor felforr, készen van. Makaróni vagy egyéb tésztával tálaljuk.


Stefánia vagdalt krumplipürével

Hozzávalók:
7 tojás

őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír/olaj

Elkészítési mód:
5 tojást sós vízben megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezután zsemlemorzsával meghintett deszkán kiterítjük, és a főtt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk olvasztott zsírral vagy olajjal. 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Krumplipüré
1,5 kg burgonya
5 dl tej
6 dkg vaj vagy 8 dkg margarin


Elkészítési mód:
A meghámozott krumplit főzzük meg sós vízben, alaposan szűrjük le, törjük át. Lassú tűzön morzsoljuk hozzá a vajat (vagy margarint), s folyamatos keverés mellett (legjobb, ha habverővel keverjük) lassan adjuk hozzá a forró tejet. A végén sózzuk.


Desszert:
Brownie gyümölcsszósszal

A tésztához:
115 g puha teavaj
200 g porcukor
1 rúd vanília belseje
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
30 g keserű kakaópor
60 g liszt
2 g só
1 g sütőpor

Elkészítési mód:
Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit. Szedjük ki a vaníliarúd belsejét, majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vaníliarúd belsejével. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral. Ha a vaj felvette a tojás sárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába.
FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C-on kb. 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza! Ha a brownie kisült, hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel.

Gyümölcsszósz
Használhatunk gyümölcslekvárt, de ha úgy tartja kedvünk, készítsük el magunk a gyümölcsszószt a következő alapján:
Fél kg magozott és szeletelt tetszőleges gyümölcs vegyesen (friss, fagyasztott, vagy befőtt)
20 dkg cukor
fél liter víz
pici só
1 pohár tejföl
1 ek liszt
kevés citromhéj

Elkészítési mód:
A gyümölcsöt a cukorral, meg a citromhéjjal a vízben puhára főzzük (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverünk egy púpozott kanál lisztet és behabarjuk vele a mártást. Ha kell, még után ízesítjük cukorral, vagy sóval.


Forrás: vacsoracsata.tv


2009. február 20., péntek

Csepregi Éva vacsorája "fantasztikusan" finom volt



Csepregi Éva finom vacsorát készített, meglepetéssel is készült és Armand gyümölcs "szeretetére is odafigyelt, vacsorájára 37 pontot kapott





Menüje:


Előétel:

Mogyorós padlizsán

Hozzávalók:
3 db padlizsán
5 nagy paradicsom
1 fej fokhagyma
5 dkg sós földimogyoró
2 csokor petrezselyem
kb. 1 dl olívaolaj
1 csomag morzsolt oregano

Elkészítési mód:
A padlizsánokat megmossuk, majd karikára vágjuk. Nem kell meghámozni. Egy tálba tesszük a szeleteket, megsózzuk, és állni hagyjuk, hogy a keserű ízétől megszabaduljunk. Néhány perc múlva leönthetjük a keserű levét, és letörölgetjük papírtörölközővel a szeleteket.
Megpucoljuk a fokhagymát, apróra daráljuk, megdaráljuk a mogyorót is, a petrezselymet apróra vágjuk. Elővesszük a mikró tálját, és lerakjuk a hozzávalókat. Kezdjük a padlizsánnal, rátesszük a szeletekre vágott paradicsomot, megszórjuk a fokhagymával, mogyoróval, oregánóval, petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Addig ismételjük ezt, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha a mikrónak van Crisps funkciója, akkor betesszük a mikróba, és 10 percet adunk neki Crisps fokozaton.



Főétel:

Kemencében sült oldalas, csirkecomb, vele sült krumplival, sütőtökkel, és körtével

Hozzávalók:
1 kg oldalas
4 darab csirkecomb
4 db körte
1 db sütőtök
1 kg krumpli
oldalashoz való pác fűszer
csirkéhez való pác fűszer

bors
olívaolaj
fokhagyma

Elkészítési mód:
Miután megmostuk a húsokat, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A fűszerek mellett meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Megpucoljuk a hozzávalókat. A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, kb. akkorára, amekkorák a félbe vágott körték. A körte, és a sütőtök héját rajta hagyjuk. A fokhagymát sem pucoljuk meg teljesen, csak megmossuk, és rajta hagyjuk a héját.
A kemencét természetesen jó előre kell felfűteni. Három tepsire van szükségünk.
Az egyikbe beletesszük az oldalasokat, amiket már bepácoltunk, mellé tesszük a félbevágott krumplikat, meglocsoljuk olivával, és egy kis vizet is öntünk alá. Ugyanígy bánunk a csirkecombokkal is. A fokhagymákat héjastól mellé tesszük, mert amikor ez megsül, nagyon könnyen le tudjuk húzni a héját, és finom, ehető gerezdeket kapunk.
A körtéket, és a feldarabolt sütőtököt a tepsibe tesszük, természetesen megmosva, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megsózzuk, és durvára őrölt borssal megfűszerezzük.
Kb. 1, vagy 1 1/2 óra alatt készre sütjük.



Desszert:

Sült banán vanília fagyival, és citrusz szósszal

Hozzávalók:
4 db banán félbe vágva
1 db lime
1 db citrom
1 db narancs
1 db főzés nélkül elkészíthető puding por
2 dl tejszín
vanília rúd
szegfűszeg
kb. 1/2 liter narancslé
100%-os körte pálinka
porcukor

Elkészítési mód:
A félbevágott banánokat egy tepsire tesszük, mindegyik tetejére egy pici vajat teszünk, megcukrozzuk, és betesszük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha egy kicsit már elszíneződött a banán.
A citrus szósz:
A limot, a citromot, és a narancsot krumpli hámozóval meghámozzuk. A héj darabokat vékony szeletekre vágjuk, mintha metélt lenne. A narancsot szeleteire szedjük. A lime-ot, és a citromot félbevágjuk.
Feltesszük a narancslevet főni. Belerakjuk a fahéjat, a vanília rudat, a szeletekre vágott héjakat, és a narancs darabokat. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd ha kihűlt belekeverünk 1/2 zacskó főzés nélküli vanília pudingot. Egy kicsit megvastagszik, besűrűsödik, belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint, kb. 1-2 dl-t.
Tálalásnál tányérra tesszük a banánt, mellé, vagy ráöntjük a szószt, és mellé teszünk egy gombóc vanília fagyit.



Forrás: vacsoracsat.tv


2009. február 19., csütörtök

Szakál Miklós szülőföldjének ételeiből készítette a vacsorát



Szakál Mikós szabolcsi ételeket készített nyírségi alapanyagokból. Igyekezetét 30 pontra értékelték.






Menü:


Előétel:

Beregi sajttű
Hozzávalók:

0,40 kg trappista sajt
0,10 kg gépsonka
db/fő kifli

2 db tojás
0,05 kg liszt
0.20 l olaj
1 fej zöld saláta

Elkészítési mód:
A sajtot, gépsonkát vagy a kiflit karikákra vágva spiccture vagy hurkapálcikára rétegesen tűzdeljük fel. Palacsintatésztába bundázzuk, és forró olajban kisütjük.



Főétel:

Szabolcsi töltött káposzta
Hozzávalók:

1 nagyobb fej édeskáposzta
1/2 kg darált hús
előfőzött rizs
2 fej hagyma

bors
pirospaprika
paradicsomlé (kb. 1 liter)

Elkészítési mód:
Egy nagyobb fazékba vizet teszünk forrni. Az édes káposztát a torzsája mentén bevágjuk rézsútosan, a közepébe egy húsvillát szúrunk, és beletesszük a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta a vágás mentén válnak le a levelek, ezeket kivesszük a vízből. A húsvilla abban segít, hogy könnyebben tudjuk ezt a műveletet megoldani. Közben kevés olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd két evőkanál ételízesítővel megszórjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje, kb. 10 percig még főzzük, míg beszívja a vizet. A két hagymát apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk, és jó sok pirospaprikát (erőset) szórunk rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát, rizst összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint - ki milyen erősen szereti. Öntsünk hozzá annyi paradicsomlevet (legjobb az üveges paradicsomlé, de akinek házi van, azt használja), amennyit a massza felvesz. A megmaradt káposztalevelekből apróra vágva még két-három maréknyit beleszórhatunk a töltelékbe. Aztán el lehet kezdeni a leveleket megtölteni! A leveleken lévő vastagabb részt le kell vágni egy késsel, és ha nagyobb a levél, inkább kettévágva kell tölteni. A torzsát és megmaradt leveleket a fazék aljára tegyük, pakoljuk rá szépen sorban a töltött káposztát. A fazekat öntsük fel félig vízzel, félig paradicsomlével, (aki paradicsomosabban szereti, tehet bele több paradicsomlevet is). Amikor az utolsó sor káposzta is bekerült a fazékba, és rákerült a paradicsomos-vizes lé, együk rá a fedőt. Körülbelül másfél-két órán keresztül főzzük, de közben kóstolással is lehet ellenőrizni, hogy hol járunk.



Desszert:

Almás rácsos
Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
10-20 dkg cukor (ízlés szerint)
1 sütőpor
1 tojás
pici tej, vagy tejföl
80 dkg alma
fahéj
prézli

Elkészítési mód:
Lisztet, margarint, 1 ek cukrot, 1 cs sütőport, 1 tojást összemorzsoljuk. Ezután adunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk, akkorára mint a tepsi. Belerakjuk, hintünk rá prézlit.
Az almát lereszeljük, kis fahéjat adunk hozzá. Összerottyantjuk, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázunk és azt rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután sütőbe tesszük.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 18., szerda

Erdélyi Mónika házias ételeket készített



Mónika gyakorlott háziasszonyként vetette magát a főzésbe. Igazi, finom, házias étellel szeretett volna kedveskedni vendégeinek, de menüjében mindenhol volt valami gyümölcs, amit Arnold nem eszik. Vacsoráját 34 pontra értékelték




Menü:



Előétel:

Sütőtökös szilvaleves és túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg szilva
50 dkg sütőtök
2 db fahéj rúd
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 db vaníliabab
1 csipetnyi só
2 dl tejszín
fél citrom leve
15 dkg cukor
3 evőkanál étkezési keményítő

Magozzuk ki a szilvákat, majd vágjuk kis darabokra. Tegyük egy nagy fazékba, adjuk hozzá a meghámozott és felaprított sütőtököt. Öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje, és tegyük fel főni. Ízesítsük cukorral, sóval és citromlével, fűszerezzük egész fahéjdarabokkal, szegfűszeggel és hosszában kétfelé vágott vaníliababbal. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd sűrítsük be hideg vízzel elkevert keményítővel. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljunk rajta még egyet, majd szedjük ki a levesből a fahéj és vanília darabokat. Kézi mixerrel pürésítsük, utána finomlyukú szitán passzírozzuk át.
Tálaljuk üvegtálakba vagy leveses csészékbe. Hidegben melegen, melegben hidegen tálaljuk.
Izgalmasabb ízű lehet a levesünk, ha csipetnyi őrölt gyömbért és szerecsendiót főzünk bele.

Túró gombócok
Hozzávalók:
50 dkg túró
4 db tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 csipetnyi só

Finomlyukú szitán törjük át a kecsketúrót, majd tegyük egy nagy tálba. Üssük rá a tojások sárgáját, a fehérjét tegyük egy tálba és tegyük a hűtőbe. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd csorgassuk a túróra. Ízesítsük csipetnyi sóval, szórjuk rá a lisztet és a búzadarát. Fakanállal alaposan dolgozzuk össze, majd pár órára ezt is tegyük a hűtőbe. Felhasználás előtt verjük fel a tojás fehérjét nem túl kemény habbá, majd kis adagokban, óvatosan dolgozzuk a tojásos túróhoz.
Forraljunk fel egy fazékban vizet, ízesítsük sóval, majd vizes kézzel formázzunk kezünkkel diónyi gombócokat a túrókrémből. Gyöngyöző vízben főzzük 2-3 percig, közben villával segítsük megfordulni, ha elkészült szedjük ki szűrőkanállal egy itatóspapírra, majd tálaljuk a szilvaleveshez.



Főétel:

Libacomb narancssalátával

Hozzávalók:
6 db libacomb
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 ág kakukkfű

darált bors

Salátához:
3 db narancs
1 doboz rukkola saláta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
fél citrom leve

Éles késsel vagdossuk be a libacomb bőrét, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, hintsük meg sóval és tépkedjük rá a kakukkfű leveleit. Tegyük egy nagy tepsibe bőrével felfelé, fedjük le fóliával és legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a kacsahúst.
A hús pihentetése után vegyük le a fóliát, öntsünk alá másfél deciliternyi vizet, majd fedjük le alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük körülbelül egy órán keresztül, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges az elpárolgott vizet pótoljuk. Mielőtt kivennénk a sütőből, előtte 10 perccel vegyük le a fóliát, hogy szép pirosra tudjon a pecsenye pirulni.
Míg a liba a sütőben sül, közben készítsük el a narancsos salátát. Hámozzuk meg a narancsokat, úgy hogy a fehér bőrét is vágjuk le. Vágjuk kétfelé, majd cikkezzük fel falatnyi darabokra. Tegyük egy nagy tálba, szórjuk rá a megmosott és lecsepegtetett rukkola leveleket, csorgassuk meg olívaolajjal és a citrom kifacsart levével, majd keverjük óvatosan össze.
Tálaljuk nagy tányérra a ropogós libacombot, melléje hájában megsütött süveg alakúra vágott burgonyát, és narancsos salátából kanalazzunk még.



Desszert:

Sütőtökös pite

Hozzávalók a tésztához:
150 g margarin
200 g liszt
5-6 evőkanál hideg víz
egy csipet só

A töltelék hozzávalói:
1 db sütőtök (kisebb méretű)
4 dl tejszín kemény habbá verve
50 g barna cukor
100 g kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál őrölt szerecsendió
2 db tojás sárgája
1 csipet só

Elkészítés:
Egy keverőedénybe tegyük a lisztet és a sót. Késsel daraboljuk a lisztre a margarint, majd kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyúrjuk alaposan össze. Tegyük hűtőbe és pihentessük legalább egy órán keresztül. Közben készítsük el a tölteléket. A sütőtököt hagyományos módon a sütőben süssük meg, majd várjuk meg, míg kihűl. Tegyük a tökhúst egy tálba, adjuk hozzá a cukrokat, a tojások sárgáját és a fűszereket. Keverjük jól össze és a felvert tejszínnel lazítsuk fel. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centisre és egy kerek, közepes méretű, vajjal kikent és liszttel meghintett kerek peremes tortaformát béleljünk ki vele. Töltsük a tölteléket a formába, majd meleg sütőben 200 fokon süssük először 10 percig, utána vegyük vissza a hőmérsékletet 130 fokra, és további 45-50 percig süssük. Mielőtt kivennénk érdemes fogvájóval próbát végezni, szúrjuk bele a töltelékbe, és ha már nem ragad rá, akkor szabad csak kivenni a sütőből. A kihűlt pitét vágjuk cikkekre és felvert tejszínhabbal tálaljuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 17., kedd

Kautzky Armandnál a desszert egy időzített bomba!


Kautzky Armand a rá jellemző eleganciával készítette a vacsorát és vendégelte meg versenytársait.
A James Bond-os hangulatú estére 34 pontot kapott ma este a sztár.




Menü:


Előétel:

Juhturóval töltött gombafejek

Hozzávalók:
12-14 közepes gomba
25 dkg juhturó (vagy brindza)
1 ek tejföl
snidling
baconszalonna
néhány szem dió

Elkészítési mód:
A gombafejeket megpucoljuk, enyhén megfűszerezzük, a juhtúrót a tejföllel és a snidlinggel összekeverjük, majd a gombába töltjük. A bacon szeleteket a tepsibe fektetjük és rátesszük a gombafejeket, mindegyikbe egy fél hámozott dióbelet nyomunk.



Főétel:

Sült tarja bajor káposztával

Hozzávalók:
fejenként 2 szelet tarja
a páchoz ízlés szerint fűszerek
2 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
egy nagyobb fej káposzta
köménymag

Elkészítési mód:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint bepácoljuk (olaj, mustár) sütés előtt a pácot leitatjuk, pici lisztben megforgatjuk és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Ezt követően tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a maradék zsiradékot és 1 dl vízzel felöntjük. Alufólia alatt fél órán át pároljuk. Majd a fólia nélkül 10 percet pirítjuk. Így lesz a hús puha.
Két fej vöröshagymát apróra vágjuk és dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. Az előételből megmaradt bacont csíkokra vágjuk és az eközben megpirított burgonyára tesszük.



Desszert:

Kókuszos répakuglóf

Hozzávalók:
280 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
200 gr cukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 dl olívaolaj
280 gr reszelt sárgarépa
100 gr kókuszreszelék.

Elkészítési mód:
Tegyük egy keverőtálba a cukrot, az egész tojásokat, sót, reszelt citromhéjat, olívaolajat és a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos alaphoz.
Olívaolajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába töltsük, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig. Mielőtt kivennénk, végezzünk sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.



Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 16., hétfő

Bálint Antónia ízletes vacsoráján csak a sok bundát kifogásolták


Bálint Antónia ízletes vacsorát készített, vendégeitől 34 pontot kapott.






Menü:


Előétel:


Királyrák tempura

Hozzávalók:

Mártogatós szószhoz:
kb 0,5dl szója szósz
1 ek .méz
fél lime leve
egész lime héja lereszelve
mokkáskanál koriander por
mokkáskanál gyömbér por

Salátához:
madárbegy saláta
freez saláta
jég saláta
görög saláta, de ízlés szerint bármilyen saláta is jó,csak keserű ne legyen
füstölt fürjtojás
szárított paradicsom olajban
saláta fűszer só vagy sima só,a legegészségesebb a himalája só
balzsamecet
koktélparadicsom
uborka
paprika
olívaolaj

Rákon lévő tempurához:
étkezési keményítő
liszt
tojás fehérje (kb 2 púpos evőkanál keményítő egy fehérjéhez)

20 db 16/20 garnéla vagy királyrák

Elkészítési mód:
Saláta:
Salátákat összetépkedjük. Fontos, hogy ne vágjuk, különben hamar megbarnul!
Füstölt fürjtojást 5 percig főzzük, majd megpucoljuk és félbevágjuk, salátához adjuk.
Szárított paradicsomot összecsíkozzuk, majd a levével együtt beletesszük a salátába.
A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a paprikát és az uborkát is összevágjuk, és a salátához adjuk.
Nyakon öntjük egy kis balzsam ecettel.
A fűszer sót csak a legvégén tesszük rá, különben összeesik a saláta!
A hűtőbe nem szabad betenni.
Ha forrón adjuk a rák tempurát, azt is csak a saláta mellé szabad tenni, semmiképpen sem rá.

Rák tempura:
Étkezési keményítőt kikeverjük a tojás fehérjével, és egy csipetnyi sóval. A rákokat picit megsózzuk.
Felhevítjük az olajat, a rákokat meghempergetjük a lisztben, majd a keményítős masszában, és végük kisütjük az olajban.

Mártogatós:
Csak összekeverjük a hozzávalókat.



Főétel:

Palacsintatésztába tekert mézes chilis csirkemell

Hozzávalók:

olívaolaj
csirkemell
3 cső kukorica, vagy konzerv
chili
maci méz
sajt
jégsaláta
liszt
8 db tojás
petrezselyem
1 l tej
fehérbors
lila hagyma


Elkészítési mód:
A lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát. Beletesszük a kukoricát legjobb a frissen főzött kukoricacső, de egyszerűbb a konzerv. Sózzuk, borsozzuk (világos ételekhez fehér borsot,sötéthez feketét adjunk), kevés chilit tegyünk bele, és pár evőkanál mézet. Ezeket együtt összepirítjuk, majd végül hozzáadjuk a sajtot.

Elkészítjük a palacsintatésztát:
1/3 l tejhez 2/3 l szódát adjunk. 5 tojást hozzá, és annyi lisztet, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. Tegyünk bele kevés olajat, hogy megelőzzük a leragadást. Ha vastag lesz a tészta, adjunk hozzá még szódát.
A palacsintatésztába beleszórjuk az összeaprított petrezselymet. Ha akkor szórjuk rá, mikor a tészta első oldala már majdnem jó, és a fordítás előtt vagyunk, szebben látszik majd kívülről, és szépen díszít is. Természetesen mikor beletöltjük a tölteléket, a petrezselymes oldal kerüljön kívülre.
Köretnek ízlés szerint bármit tehetünk hozzá, talán egy könnyű saláta azonban jobb lehet hozzá.
Sima egyszerű saláta hozzá: madárbegy saláta, paradicsom, kígyóuborka.



Desszert:

Fekete-fehér csoki torta

Hozzávalók:

12 tojás
32 dkg teavaj
16 dkg natúr kakaó
16 dkg kristálycukor
6 dl növényi tejszín
4 tábla fehér csoki

Elkészítési mód:
Bekapcsoljuk a sütőt, 180 fokig melegítjük.

Torta teteje:
Hideg növényi tejszínt felverjük. Fontos, hogy hideg legyen, különben nem lehet felverni! Kézzel 4 tojás sárgáját hozzákeverünk. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
Négy tábla fehér csokit felolvasztunk. Nem egyszerű! Tálba tesszük, mikrót 800-900 kW-ra állítjuk. Betesszük a csokit, és kb 5 mp-ként leállítjuk a mikrót, különben megtúrósodik a csoki. Így szép krémes lesz.
Aztán a fehér csokiba maréknyi növényi tejszínt teszünk, összekeverjük, szintén óvatosan, majd a többit is hozzákeverjük. Ezt a masszát betesszük a hűtőbe.

Torta alja:
8 tojás fehérjét 8 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, betesszük a hűtőbe.
8 tojás sárgáját 8dkg kristálycukorral kikeverünk, hozzáadjuk a 32 dkg teavajat. Ebbe belekeverjük a 16 dkg natúr kakaót, majd kézzel csomómentesen elkeverjük.
A felvert fehérjét ehhez keverjük hozzá, szintén kézzel, hogy a hab ne törjön össze.
A tepsit kivajazzuk, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a formát, abba beleöntjük a kakaós masszát, és a 180 fokos sütőben 17 percig sütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük, mielőtt kivesszük, hogy jó-e. Ha nagyon ráragad a csoki, akkor még pár percig sütni kell. Majd ezt hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ne érje hideg.
Ha ez kihűlt (kb 1,5-2 óra múlva), és a fehér csoki is jól kenhető állapotban van, kivesszük a torta alját a formából, és szépen egyenletesen rákenjük a fehér csoki masszát.
Tetszés és ízlés szerint díszítsük, az alkalomhoz illő módon.
Az ínyencek tehetnek mellé bodzavirágos narancslekvárt, vagy eper dzsemet, ezekkel még fantasztikusabb az íze.




Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 13., péntek

Klausmann Viktor kiflikrumpligombócot is készített vendégeinek



A vacsora előtti quad verseny megteremti az est hangulatát. Viktor menüje azonban nem nagyon jön be a vendégeknek, lazac helyett inkább vajas kenyeret esznek, a desszertet kinevetik, így Viktor összesen 33 pontot kap a vendéglátásért.




Menü:


Előétel:

Füstölt lazac salátaágyon, tormával

Hozzávalók:
lazac
1 ropogós saláta
1 adag tartármártás
1 citrom
bors

Elkészítés: A salátát megmossuk, apróra tépkedjük. A tartárt összekeverjük, majd a salátára borítjuk, átforgatjuk benne. A tetejére rakjuk a lazacot, majd nagyon vékony citromkarikákkal díszítjük. A végén megszórjuk borssal.


Főétel:

Nyírségi gombóc leves Ózon módra

Hozzávalók 5 személyre:

70 dkg borjúhús
30 dkg répa
1 kisebb zeller
2 db petrezselyem gyökér max 20 dkg
20 dkg burgonya 20
20 dkg liszt
1 egész tojás
1 csom petrezselyem zöld
10 dkg teavaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 db egész citrom
2 db húsleveskocka
30 dkg fehér csiperke
10 dkg zöldborsó

A felkockázott húst sós lében felfőzzük, lehabozzuk, majd a vegyes zöldsségeket hozzáadjuk, és a szeletelt, pirított gombát is hozzáöntjük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot, kiszaggatjuk és hozzáadjuk (lisztes kézzel) a világos vajas rántással sűrített tekjszínnel dúsított utóízesítést, és sót, citromlevet.

Viktor trükkje: a burgonya gombócot hivatalosan alig 1 cm átmérőjűre kell gyúrni és szaggatni, Viktor cseresznye nagyságúra mérte majd lisztben megforgatva és a leveshez hozzáadva kiváltotta a rántást.


Desszert:

Vajon párolt gyümölcsök csokiöntettel

Hozzávalók:

vaj
körte
csoki öntett

Elkészítési mód:
A körtét lassú tűzön megpároljuk, majd leöntjük csoki öntettel és a közepébe pálinkát öntünk.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 12., csütörtök

Kammerer Zoltán különleges szórakozást kínált vendégeinek



Kammerer Zoltánnak vásárlás közben kicsit elterelődött a figyelme, mi mindent is kell beszereznie a vacsorához, így harcsapaprikáson nem volt pirospaprika, és az igért kapros gnocchin nem volt kapor. Így Zoli a hiányos vacsoráért 30 pontot kapott.



Menü:


Előétel:

Hideg kacsamáj zsírjában sütve, lilahagyma karikákkal

Hozzávalók:
kacsamáj
ízlés szerint fűszerek, só bors,
lilahagyma
pirítós

Elkészítési mód:
A kacsamájat vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Tegyük őket egy olyan serpenyőbe, amelybe kevés zsiradékot öntöttünk. A máj mindkét oldalát süssük addig amíg, szépen meg nem pirul. Sütés után a csíkokat helyezzük nedvszívó papírra. Miután meghűlt tegyük be a hűtőbe. A lilahagymát a kacsa zsírjában süssük ki. Tálaláskor, a pirítós mellé szolgáljuk fel a kiült kacsazsírt is



Főétel:

Harcsapaprikás kapros gnocchival

Hozzávalók:

afrikai harcsa
lecsós alaphoz: paprika, paradicsom
vöröshagyma
zsír
2 dl tejföl
20 g liszt
fűszerpaprika

fokhagyma
köménymag
kapor
gnocchi

Elkészítési mód:
A harcsafilét megfelelően daraboljuk, sózzuk.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. A gnocchit kaporral ízesítsük.



Desszert:

Mézes-mákos guba vörös áfonya lekvárral

Hozzávalók:
8 kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg mák
3 szegfűszeg
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
3 evőkanál méz

Elkészítési mód:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet. A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. Az így elkészített mákot a kiflire szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben enyhén kb. 25 percig sütjük.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. február 11., szerda

Deutsch Anita kiflikrumplis menüvel várta vendégeit


Anita elhatározta, hogy kiflikrumplit lesz a menüben, de a bevásárló körútján nem sikerült beszereznie, ám ennek ellenére találékonyan megoldotta ezt a kérdést.
Vacsoráját vendégei 36 pontra értékelték.




Menü:


Előétel:


Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:
1 kg őszibarack
5 dl főzőtejszín
szegfűszeg
cukor - ízlés szerint

Elkészítési mód:
Az őszibarackot szegfűszeges, cukros vízben megfőzzük, majd ha kihűlt összeturmixoljuk és tejszínnel elkeverjük. Apróra vágott barackkal tálaljuk.



Főétel:


Magyaros- fehérpecsenye

Hozzávalók:
1 kg fehérpecsenye
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika
4 hagyma
bors
pirospaprika
mustár

Elkészítési mód:
A vékony szeletekre vágott húst befűszerezzük és állni hagyjuk. Olajon hagymát pirítunk, a húst, a karikára vágott paradicsomot és paprikát főzzük addig, amíg a hús meg nem puhul. (Ez legalább 2-3 órát jelent) Ha elkészült főtt krumplival tálaljuk.



Desszert:


Narancsos - diós süti

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1/2 sütőpor
10 tojás
5 dkg kakaó
1 csomag margarin
kávé
tejszín
1 narancs

Elkészítési mód:
Tészta:
A diót, cukrot, zsemlemorzsát, sütőport, 8 tojás sárgáját, a narancs levét, és lereszelt héját összekeverjük, majd szép, lassan hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Tepsiben 150- 180 fokon megsütjük.
Krém:
2 egész tojást, kakaót, lefőtt kávét, nagyon kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzünk. Tűzről levéve belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. (előző nap elkészítve jobb)
Miután kihűlt a tészta, a közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, és megszórjuk darált dióval.



Forrás: vacsoracsata.tv