Enikő családjának kedvenc ételeit készítette vendégeinek, akik vacsorát 34 pontra értékelték.
Menü:
Előétel:
Hozzávalók:
25 dkg spárga mirelit, vagy friss idénytől függően
1 szál sárgarépa
körülbelül ugyanannyi zeller
1 nagyobb fej vöröshagyma
vaj
2 dl tejszín
1 kiskanál keményítő
ételízesítő
őrölt fehérbors
Elkészítési mód:
A marhahúslevesben megfőzzük a spárgát. Fehérborssal, sóval, oregánóval, petrezselyemmel, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Készítsünk hozzá egy besamelmártás. Liszthez, vajhoz és tejszínhez, adjunk a már megfőtt leturmixolt spárgából egy keveset. Ezután készítsünk hozzá rántást, olaj helyett használjunk vajat.
Vajas-leveles pástétom darált marhahússal
Hozzávalók:
hájas tészta
darált marhahús
erdei vagy konzerves gomba
petrezselyem
reszelt hagyma
fokhagyma
töltelék fűszerkeverék
pici koriander
2 db tojássárgája
Elkészítési mód:
A hagymát futtassuk meg az olajon, ezután a hagymát szedjük ki belőle és ugyanazon az olajon pirítsuk meg a gombát. Szerecsendióval, paprikával, vajkrém fűszerrel ízesítsük. A marhahúst hagymás olajon készítsük elő. Két tojásból készítsünk tojáshabot és adjuk a megpárolt gombához. Egy cserépedényt vajazzunk ki és béleljük ki a hájas tésztával. Töltsük bele a húspástétomot és a gombát, majd a tetejét is fedjük le tésztával. Közepesen meleg sütőben kb. 60 percig süssük. Később kenjük meg a tetejét tojással vagy vajjal és pirítsuk meg egy kicsit. Könnyű zöldségekkel tálaljuk.
Desszert:
Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg margarin
5 dkg mazsola
5 dkg vaníliás cukor
reszelt citromhéj
só
Elkészítési mód:
Készítsünk egy sűrű palacsinta tésztát. A búzadarát áztassuk be, de csak annyi tejbe amennyit felvesz, majd adjuk hozzá a palacsinta tésztához. Teflonos palacsintasütőben keverjük úgy, mintha rántottát készítenénk. Gyümölcslekvárral vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.
vacsoracsata.tv