2009. február 2., hétfő

Steiner Kristóf menüje



Steiner Kristóf "Szörnyellás" vacsoráját 29 pontra értékelték vendégei:




Menüje:


Előétel:

Kesudióleves gránátalmával és csokoládéval


Hozzávalók:
20 dkg kesudió
1 liter zöldségleves
2 dl tejszín
2 gránátalma leve és magvai
néhány kocka gránátalmás csokoládé

Elkészítési mód:
A kesudiót megpirítjuk, finomra daráljuk, a zöldséglevessel felöntjük, belefacsarjuk a gránátalmák levét. A tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, ezzel sűrítjük a levest. A gránátalma magokkal díszítjük.



Főétel:

Szerelmes csirke


Hozzávalók:
2 banán
10 dkg mogyoró
3 evőkanál mogyoróvaj
egy evőkanál tikka masala fűszerpor, vagy paszta
egy nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy doboz passzírozott paradicsom
5 szárított paradicsom
5 dkg keserű csokoládé
1 dl kókusztej
1 ek vaj

Elkészítési mód:
A csirkét csíkokra vágva vajon megpirítjuk, megpároljuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a kókusztejjel, ha már forr, hozzáadjuk a mogyoróvajat. A banánt villával péppé zúzzuk, összekeverjük a masalával és a paradicsompürével. Fél órát rotyogtatjuk lassú tűzön. Végül a csokit belemorzsoljuk és elkeverjük, és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk, és szárított paradicsomot rágcsálhatunk hozzá. Mentás vadrizzsel a legfinomabb, és egy pohár jéghideg Lambruscoval.



Desszert:

Banánkenyér


Hozzávalók:
2-4 nagyon érett banán
10 dkg liszt
10 dkg apróra zúzott dió
10 dkg barna nádcukor
5 dkg mazsola
2 tojás
5 dkg fehér csokoládé
egy kanál joghurt
125 gramm vaj
egy csomag sütőpor

Elkészítési mód:
170 fokra melegítjük a sütőt, a száraz összetevőket egy nagy tálban kikeverjük, a felvert tojáshoz hozzáadjuk a szétzúzott banánokat és a joghurtot, valamit az olvasztott vajat. A két edény tartalmát összekeverjük, beleszórjuk a csokit, apró darabokban. A legfinomabb, ha a mazsolát előtte vodkában forraljuk pár percig. Egy óra kell neki, míg megsül.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése