2009. január 13., kedd

Kinter Oszkár menüje


Kinter Oszkár vacsorája 25 pontot ért a celebtársaknak a ma esti Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Zöldséges susi

Hozzávalók:

Alaprizshez:
1 pohár shusi rizs (japán rövidszemű rizs)
1 dl rizsecet
3 evőkanál cukor


Töltelékhez:
1 csomag tengeri algapapír
1 db avokádó
1-1 db színes kaliforniai paprika

A rizst többszöri hideg vízben mossuk meg, csepegtessük le, majd tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángon állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük még a rizsszemek puhák nem lesznek.
A rizsecetet tegyük, egy kis lábasba adjunk hozzá cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig még langyosra nem hűl.
Az avokádót vágjuk kétfelé, majd a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.
Egy tengeri algalapra tegyünk a megfőtt rizsből, tetejére a zöldségeket és mintha rétest készítenénk, göngyöljük fel. Kezünkkel szorosan nyomjuk össze. Vigyázzunk arra, hogy a töltelékből mindenhol egyformán legyen.
Ha elkészült éles késsel szeleteljük fel, tálaljuk kis tálakra, melléje savanyított gyömbért és zöldtormát kínáljunk.


Japán miso leves

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
3 szelet friss gyömbér
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 szál zellerszár
egynegyed fej káposzta
5 pohár víz (1,25 liter)
4 evőkanál miso paszta (ázsiai élelmiszereket árusító boltokban beszerezhető)
2 szál újhagyma
1 evőkanál szezámolaj
1 csomag tofu

Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a felszeletelt gyömbért és pároljuk addig még a hagyma üveges nem lesz. Tegyük bele az ujjnyi csíkokra vágott zöldségeket és további kevergetés mellett pároljuk még pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről, majd egy kis tálkába merjünk ki a kész levesből, tegyük bele a miso-t, és egy kanál segítségével keverjük csomómentesre. Öntsük vissza a levesbe, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott tofut. A misó-val már nem szabad tovább főzni.
Tálaljuk kis leveses tálkába, csorgassunk a tetejére szezámolajat és szórjuk meg frissem összevágott újhagymával.



Főétel:

Argentin bélszín wok-ban sült bébi zöldségekkel

Hozzávalók:

25 dkg/fő marha hús
mirelit zöldség
bors
mustár
rozmaring

Sütés előtt egy nappal pácoljuk be a húst mustáros, rozmaringos, borsos pácba. Serpenyőben süssük ki a húst. Egy wokban pároljuk meg a zöldségeket. A húst és a zöldséget áfonyalekvárral tálaljuk.



Desszert:

Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

szezonális gyümölcsök
4 db natúr joghurt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin por
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
2 csomag tejhab pótló

Elkészítési mód:
Ha nincs torta formánk egy tepsi alját alufóliával béleljük ki és ne túl sűrűn rakjuk ki gyümölcsökkel. Egy edénybe öntsük össze a hozzávalókat és lassú tűzön keverjük össze, amíg csomómentes nem lesz. A tejjel és habfixálóval kemény habot készítünk és összeontjuk a másik masszával, majd a többi gyümölcsöt is hozzáadjuk. 2-3 órát hűlni hagyjuk a hűtőben.


Forrás: vacsoracsata.tv

2009. január 12., hétfő

Sütő Enikő menüje


Sütő Enikő vacsoráját 20 pontra értékelték vendégei a ma esti Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Kivájt avokádóba töltött guacamole rákkal

Hozzávalók:

jégsaláta, madársaláta, rukkola saláta
ősz barack
pármai sonka
nagy mozzarella
avokado
tejszín
ketchup
koktél rák

Elkészítési mód:
Kézzel összetépkedjük a salátát, a pármai sonkát és az őszibarack befőttet. Megöntözzük az őszibarack levével és egy kevés mézzel.
Érett avokadót kikanalazunk, összekeverjük pritaminnal, koktél paradicsommal és uborkával.
Az öntethez tejszínt és ketchupot keverünk és megszórjuk rákkal. Ezután visszakanalazzuk az avokádóba. Úgy tálaljuk, hogy alul van a saláta rajta pedig az avokadó.



Főétel:

Mexikói vega rakottas füstölt sajtos kukoricapürével

Hozzávalók:

10 db tojás
cukkini
mozzarella sajt
padlizsán
mexikói csípős paradicsom szósz
füstölt sajt
2 doboz kukorica
vaj
10 dkg füstölt sajt
3dl tej
só, bors, szerecsen dió

Elkészítési mód:
Kivajazzuk a tepsit és az előre meggrillezett cukkinit, padlizsánt, tojást. Mozzarellát sorba kirakjuk amíg kifér a tepsiben. Meglocsoljuk mexikói csípős paradicsom szósszal és füstölt sajttal megszórjuk a tetejét. 20 percig sütjük.

Kukorica püré:
A dobozos vagy mirelit kukoricát 3/4-ed vajon megfuttatjuk. 3-4 percig melegítjük. Ezután összeturmixoljuk egy másik edényben 3 dl tejet,10 dkg füstölt sajtot sóval, borssal és szerecsendióval 3-4 percig melegítjük. Összekeverjük a turmixolt kukoricával egy serpenyőben. Tálalás előtt megszórjuk sajttal és szerecsendióval.



Desszert:

Egzotikus csokoládéhab mézzel

Hozzávalók:

70%-os csokoládé
tojásfehérje
tejszín
méz vagy porcukor
100%-os narancslé
konyak

Elkészítési mód:
A csokoládét durva darabokra törjük és felolvasztjuk. Összekeverjük tojásfehérjével és tejszínnel. Kicsit lehűtjük. Tojásfehérjét mézzel és félkemény tejszínhabbal óvatosan összekeverjük, kevés konyakkal ízesítjük. Hozzáadjuk a csokoládét és lehűtjük.
100%-os narancslevet mézzel összeöntjük, tűzön melegítjük, amíg párologni nem kezd. Ezután tejszínnel összekeverjük és a tálalásnál rárakjuk a csokoládé habra.


Forrás: vacsoracsata.tv