2009. január 12., hétfő
Sütő Enikő menüje
Sütő Enikő vacsoráját 20 pontra értékelték vendégei a ma esti Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Kivájt avokádóba töltött guacamole rákkal
Hozzávalók:
jégsaláta, madársaláta, rukkola saláta
ősz barack
pármai sonka
nagy mozzarella
avokado
tejszín
ketchup
koktél rák
Elkészítési mód:
Kézzel összetépkedjük a salátát, a pármai sonkát és az őszibarack befőttet. Megöntözzük az őszibarack levével és egy kevés mézzel.
Érett avokadót kikanalazunk, összekeverjük pritaminnal, koktél paradicsommal és uborkával.
Az öntethez tejszínt és ketchupot keverünk és megszórjuk rákkal. Ezután visszakanalazzuk az avokádóba. Úgy tálaljuk, hogy alul van a saláta rajta pedig az avokadó.
Főétel:
Mexikói vega rakottas füstölt sajtos kukoricapürével
Hozzávalók:
10 db tojás
cukkini
mozzarella sajt
padlizsán
mexikói csípős paradicsom szósz
füstölt sajt
2 doboz kukorica
vaj
10 dkg füstölt sajt
3dl tej
só, bors, szerecsen dió
Elkészítési mód:
Kivajazzuk a tepsit és az előre meggrillezett cukkinit, padlizsánt, tojást. Mozzarellát sorba kirakjuk amíg kifér a tepsiben. Meglocsoljuk mexikói csípős paradicsom szósszal és füstölt sajttal megszórjuk a tetejét. 20 percig sütjük.
Kukorica püré:
A dobozos vagy mirelit kukoricát 3/4-ed vajon megfuttatjuk. 3-4 percig melegítjük. Ezután összeturmixoljuk egy másik edényben 3 dl tejet,10 dkg füstölt sajtot sóval, borssal és szerecsendióval 3-4 percig melegítjük. Összekeverjük a turmixolt kukoricával egy serpenyőben. Tálalás előtt megszórjuk sajttal és szerecsendióval.
Desszert:
Egzotikus csokoládéhab mézzel
Hozzávalók:
70%-os csokoládé
tojásfehérje
tejszín
méz vagy porcukor
100%-os narancslé
konyak
Elkészítési mód:
A csokoládét durva darabokra törjük és felolvasztjuk. Összekeverjük tojásfehérjével és tejszínnel. Kicsit lehűtjük. Tojásfehérjét mézzel és félkemény tejszínhabbal óvatosan összekeverjük, kevés konyakkal ízesítjük. Hozzáadjuk a csokoládét és lehűtjük.
100%-os narancslevet mézzel összeöntjük, tűzön melegítjük, amíg párologni nem kezd. Ezután tejszínnel összekeverjük és a tálalásnál rárakjuk a csokoládé habra.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Sütő Enikő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése