2009. január 13., kedd
Kinter Oszkár menüje
Kinter Oszkár vacsorája 25 pontot ért a celebtársaknak a ma esti Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Zöldséges susi
Hozzávalók:
Alaprizshez:
1 pohár shusi rizs (japán rövidszemű rizs)
1 dl rizsecet
3 evőkanál cukor
só
Töltelékhez:
1 csomag tengeri algapapír
1 db avokádó
1-1 db színes kaliforniai paprika
A rizst többszöri hideg vízben mossuk meg, csepegtessük le, majd tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángon állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük még a rizsszemek puhák nem lesznek.
A rizsecetet tegyük, egy kis lábasba adjunk hozzá cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig még langyosra nem hűl.
Az avokádót vágjuk kétfelé, majd a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.
Egy tengeri algalapra tegyünk a megfőtt rizsből, tetejére a zöldségeket és mintha rétest készítenénk, göngyöljük fel. Kezünkkel szorosan nyomjuk össze. Vigyázzunk arra, hogy a töltelékből mindenhol egyformán legyen.
Ha elkészült éles késsel szeleteljük fel, tálaljuk kis tálakra, melléje savanyított gyömbért és zöldtormát kínáljunk.
Japán miso leves
Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
3 szelet friss gyömbér
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 szál zellerszár
egynegyed fej káposzta
5 pohár víz (1,25 liter)
4 evőkanál miso paszta (ázsiai élelmiszereket árusító boltokban beszerezhető)
2 szál újhagyma
1 evőkanál szezámolaj
1 csomag tofu
Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a felszeletelt gyömbért és pároljuk addig még a hagyma üveges nem lesz. Tegyük bele az ujjnyi csíkokra vágott zöldségeket és további kevergetés mellett pároljuk még pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről, majd egy kis tálkába merjünk ki a kész levesből, tegyük bele a miso-t, és egy kanál segítségével keverjük csomómentesre. Öntsük vissza a levesbe, keverjük el benne, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott tofut. A misó-val már nem szabad tovább főzni.
Tálaljuk kis leveses tálkába, csorgassunk a tetejére szezámolajat és szórjuk meg frissem összevágott újhagymával.
Főétel:
Argentin bélszín wok-ban sült bébi zöldségekkel
Hozzávalók:
25 dkg/fő marha hús
mirelit zöldség
bors
mustár
rozmaring
Sütés előtt egy nappal pácoljuk be a húst mustáros, rozmaringos, borsos pácba. Serpenyőben süssük ki a húst. Egy wokban pároljuk meg a zöldségeket. A húst és a zöldséget áfonyalekvárral tálaljuk.
Desszert:
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók:
szezonális gyümölcsök
4 db natúr joghurt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál zselatin por
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
2 csomag tejhab pótló
Elkészítési mód:
Ha nincs torta formánk egy tepsi alját alufóliával béleljük ki és ne túl sűrűn rakjuk ki gyümölcsökkel. Egy edénybe öntsük össze a hozzávalókat és lassú tűzön keverjük össze, amíg csomómentes nem lesz. A tejjel és habfixálóval kemény habot készítünk és összeontjuk a másik masszával, majd a többi gyümölcsöt is hozzáadjuk. 2-3 órát hűlni hagyjuk a hűtőben.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Kinter Oszkár
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése