2009. február 5., csütörtök

Galambos Lajos menüje családi receptek alapján



Lajcsi családi receptekből készült vacsorája maximális, azaz 40 pontot hozott számára





Menü:


Előétel:


Ünnepi krémleves sváb gombóccal


Hozzávalók:
zsemle

bors
tojássárgája
rozmaring
petrezselyem
zeller
főzőtejszín
hagyma
kevés burgonya

Elkészítési mód:
A hagymát pirítjuk, felöntjük vízzel, bele a zellert és burgonyát, amikor puha, pürésítjük.
Tojást a zsemlével és fűszerekkel összegyúrjuk, és forró olajban kisütjük.
Feltétnek a leveshez tálaljuk.



Főétel:


Sváb pecsenye dióban forgatott burgonyával


Hozzávalók:
fehér pulykahús
sertéshús
hagyma
paradicsom húslé
burgonya
dió

bors
rozmaring

Elkészítési mód:
A húsokat csíkokra vágjuk, a megdinsztelt hagymára tesszük, majd felöntött húslében a kellő állapotig pároljuk, közben fűszerezzük.
Burgonyát egészben megfőzzük, pucoljuk, forró olajban aranybarnára sütjük, és darált dióval megszórjuk.


Desszert:


Bundázott alma fahéjjal


Hozzávalók:
alma
palacsintatészta
fahéj

Elkészítési mód:
A sűrű palacsintatésztába mártjuk a kimagozott alma szeleteket, forró olajban kisütjük, tálaláskor fahéjjal megszórjuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

7 megjegyzés:

  1. Uram! Engedje meg,hogy tiszta szívemből gratuláljak önnek.Sok ilyen becsületes ember kellene kis hazánknak.Tiszteletre méltó viselkedését,vendégszeretetét nem felejtjük el soha.Gratulálok és sok sikert kívánok önnek és kis családjának.Üdvözlettel:Petra József

    VálaszTörlés
  2. Minden percét élveztük. az ételeket kiprobáljuk.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. A műsor láttán azt hittem végre egy jó recept a zeller-re.DE!Amikor elolvastam a leírását...Hát,azt kell mondjam :ha valaki ebből a receptből olyan ehető levest csinál mint Lajcsi,Hmmm...Minden elismerésem.Nem derűl ki mikor adjuk hozzá a tejszínt és miért is annyira zseniálisan finom.Pedig valóban vágytam rá,hogy megfőzzem és megkóstóljam.Segítsetek,hadd váltsam valóra álmom,hadd tudjam én is megfőzni.Adjatok egy pontosabb leírást.Köszönöm.Tisztelettel:Zsóka

    VálaszTörlés
  5. Sajnalom,hogy nem lattam a musort de vissza jelzesek voltak milyen szepen viselkedet vendegeivel.Sajnos a video felvetel nem akar elindulni igy meg felvetelrol se lathatom.Sok sikert ,es szerencset kivanok!!

    Margareta51

    Eszakerdelybol

    VálaszTörlés
  6. Szép este volt valóban de nagyrészt a vendégeinek köszönhette, hogy egyik sem viselkedett úgy mint ő náluk.

    VálaszTörlés
  7. Nincs mit meg jegyezni minden profi minden receptet ki probáltunk hurá csak igy tovább.

    VálaszTörlés