2009. február 12., csütörtök

Kammerer Zoltán különleges szórakozást kínált vendégeinek



Kammerer Zoltánnak vásárlás közben kicsit elterelődött a figyelme, mi mindent is kell beszereznie a vacsorához, így harcsapaprikáson nem volt pirospaprika, és az igért kapros gnocchin nem volt kapor. Így Zoli a hiányos vacsoráért 30 pontot kapott.



Menü:


Előétel:

Hideg kacsamáj zsírjában sütve, lilahagyma karikákkal

Hozzávalók:
kacsamáj
ízlés szerint fűszerek, só bors,
lilahagyma
pirítós

Elkészítési mód:
A kacsamájat vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Tegyük őket egy olyan serpenyőbe, amelybe kevés zsiradékot öntöttünk. A máj mindkét oldalát süssük addig amíg, szépen meg nem pirul. Sütés után a csíkokat helyezzük nedvszívó papírra. Miután meghűlt tegyük be a hűtőbe. A lilahagymát a kacsa zsírjában süssük ki. Tálaláskor, a pirítós mellé szolgáljuk fel a kiült kacsazsírt is



Főétel:

Harcsapaprikás kapros gnocchival

Hozzávalók:

afrikai harcsa
lecsós alaphoz: paprika, paradicsom
vöröshagyma
zsír
2 dl tejföl
20 g liszt
fűszerpaprika

fokhagyma
köménymag
kapor
gnocchi

Elkészítési mód:
A harcsafilét megfelelően daraboljuk, sózzuk.
A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. A gnocchit kaporral ízesítsük.



Desszert:

Mézes-mákos guba vörös áfonya lekvárral

Hozzávalók:
8 kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg mák
3 szegfűszeg
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
3 evőkanál méz

Elkészítési mód:
A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet. A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. Az így elkészített mákot a kiflire szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben enyhén kb. 25 percig sütjük.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése