2009. február 27., péntek

Tahi Tóth László szerelmes menüje


A Vacsoracsata utolsó házigazdája a héten szerelmes menüt készített vendégeinek és a desszertje pedig Búcsú csók... hát igen, egyelőre vége, reméljük nem sokáig lesznek távol kedvenceink, és hamarosan visszatérnek!
Tahi Tóth László menüjére 38 pontot kapott




Menü:


Előétel:
Fürge rudacskák mártogatva

Hozzávalók:

sárgarépa
zeller szár
jégretek
karfiol rózsa
hosszú ropi

Elkészítési mód:
A szószok elkészítése:

Krémsajtos szósz:
krémsajthoz öntsük hozzá a tejet, keverjük el és tegyünk hozzá tökmagot.
Paradicsomos szósz:
paradicsom sűrítmény, só, bors, fokhagyma, bazsalikom
Fokhagymás szósz:
tehéntúró, fokhagyma, só, bors
Joghurtos szósz:
natúr joghurt, petrezselyem


Főétel:
Combok, mellek, tüzes harapások

Hozzávalók:

alsó csirkecomb
oldalas (ne legyen zsíros)
bacon szalonna
a páchoz
olívaolaj
bazsalikom
fehérbors
hagyma
bors
fehérbor

A körethez
burgonya
lencse
fokhagyma
tejföl

Elkészítési mód:
Két nappal a hús sütése előtt pácoljuk be a húsokat. Az oldalast kb. 4 cm hosszúságúra vágjuk fel és együtt pácoljuk a csirkével. Sütés előtt a tepsit béleljük ki bacon szalonnával és azt szórjuk meg hagymával, majd locsoljuk meg a páclével. Az oldalast és a csirkét egymás mellett süssük kb. egy óráig 220 fokon.
Köret:
Főzzük meg a krumplit a héjában, majd vágjuk félbe és helyezzük a sütőlapra és süssük meg. Ízlés szerint fűszerezzük.
Főzzük meg a lencsét és adjunk hozzá pirított piros aranyos hagymát. Majd az egészhez keverjünk tejfölt és jól dolgozzuk össze.


Desszert:
Mandulás málna torta

Hozzávalók:

tortalap
cseresznye lekvár
nutella
tejszínhab
cseresznye

Elkészítési mód:
Az alsó tortalapot kenjük meg cseresznyelekvárral, majd helyezzük rá a következő lapot azt pedig nutella krémmel kenjük meg. Helyezzük rá az utolsó tortalapot és díszítsük tejszínhabbal és cseresznyével.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése