2009. február 13., péntek

Klausmann Viktor kiflikrumpligombócot is készített vendégeinek



A vacsora előtti quad verseny megteremti az est hangulatát. Viktor menüje azonban nem nagyon jön be a vendégeknek, lazac helyett inkább vajas kenyeret esznek, a desszertet kinevetik, így Viktor összesen 33 pontot kap a vendéglátásért.




Menü:


Előétel:

Füstölt lazac salátaágyon, tormával

Hozzávalók:
lazac
1 ropogós saláta
1 adag tartármártás
1 citrom
bors

Elkészítés: A salátát megmossuk, apróra tépkedjük. A tartárt összekeverjük, majd a salátára borítjuk, átforgatjuk benne. A tetejére rakjuk a lazacot, majd nagyon vékony citromkarikákkal díszítjük. A végén megszórjuk borssal.


Főétel:

Nyírségi gombóc leves Ózon módra

Hozzávalók 5 személyre:

70 dkg borjúhús
30 dkg répa
1 kisebb zeller
2 db petrezselyem gyökér max 20 dkg
20 dkg burgonya 20
20 dkg liszt
1 egész tojás
1 csom petrezselyem zöld
10 dkg teavaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 db egész citrom
2 db húsleveskocka
30 dkg fehér csiperke
10 dkg zöldborsó

A felkockázott húst sós lében felfőzzük, lehabozzuk, majd a vegyes zöldsségeket hozzáadjuk, és a szeletelt, pirított gombát is hozzáöntjük. Ezután elkészítjük a burgonyagombócot, kiszaggatjuk és hozzáadjuk (lisztes kézzel) a világos vajas rántással sűrített tekjszínnel dúsított utóízesítést, és sót, citromlevet.

Viktor trükkje: a burgonya gombócot hivatalosan alig 1 cm átmérőjűre kell gyúrni és szaggatni, Viktor cseresznye nagyságúra mérte majd lisztben megforgatva és a leveshez hozzáadva kiváltotta a rántást.


Desszert:

Vajon párolt gyümölcsök csokiöntettel

Hozzávalók:

vaj
körte
csoki öntett

Elkészítési mód:
A körtét lassú tűzön megpároljuk, majd leöntjük csoki öntettel és a közepébe pálinkát öntünk.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése