2009. február 26., csütörtök

Peller Mariannnál bulizós vacsora



Ma este Peller Mariann látja vendégül társait a Vacsoracsatában. Az ételei ízlenek és igazi bulizós hangulat lesz az est végére. Vendéglátását 39 pontra értékelték vendégei.




Menü:



Előétel:
Birsalmás libamájtorony

Hozzávalók:
1 kg libamáj
1 kg alma
1 dl birsalmás balzsamecet
5 dl olívaolaj
1 dl balzsamecet szósz
2 cserép bazsalikom
1 cserép menta
1 cserép rozmaring
2 cserép snidling
1 üveg száraz Cherry, vagy szomorodni

Elkészítési mód:
Megsütjük a libamájat. Az almák magházát kiszúrjuk, és héjastól egy centis szeletekre vágjuk. Vajon megsütjük, majd megcsorgatjuk birsalmás balzsamecettel még a serpenyőben. Hagyományos almából készítsük, csak az ízesítése lesz birsalmás!
Tálalása: egy szelet sült almát, rá egy nagy levél bazsalikomot, rá a sült májat, és így tovább.. a tányért megcsorgatjul balzsamecet szósszal, és jóízű olívaolajjal.



Főétel:
Kuktában sült tarja, krumpli salátával

Hozzávalók:
2 kg tarja
2 kg krumpli
1 üveg ecet
50 dkg hagyma
1-1 db színes paprika
5-6 fej fokhagyma

Elkészítési mód:
Az egész tarját jó sok fokhagymával megtűzdeljük, majd alapos fűszerezés után kuktában megsütjük. Hozzá krumpli salátát tálalunk. (Mariann édesapja krumpli salátájának a receptje titkos.) Egy nagy tányér közepére rakjunk salátát, majd rá a vastag szeletre vágott tarját. A tányér szélét színes paprikakockákkal, snidlinggel szórjuk meg.



Desszert:
Túrótorta meggyszósszal

Hozzávalók:
1 kg túró
10 db tojás
1 kg cukor
20 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
1 doboz étkezési keményítő
2 db citrom
1 csomag egész fahéj

Elkészítési mód:
A torta csak túróból készül, bevált recept alapján. Hozzá meggyből készült mártást használjunk. A meggyet a levével együtt felforraljunk, majd kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrűsítjük. Egész fahéjjal, cukorral és citromlével ízesítjük.



Forrás: vacsoracsata.tv

7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kuktába mit teszünk semmi mást még vizet sem* ?

    VálaszTörlés
  3. Kuktában nem sütünk, hanem párolunk, vagy főzünk.

    VálaszTörlés
  4. Legyenek szívesek megírni nekem a korrekt és pontos elkészítési módját a kuktás tarjás balhénak, mert ez nekem így nem világos. A kuktában csak főzni szoktunk , vagy nem ? Tényleg jó lenne tudni a titkát mert szeretném elkészíteni. Kedves Mariann ! SEGÍTS !
    Az e-mail cím : uzsi69@chello.hu

    Köszi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Hogyhogy a torta csak túróból készül? Azt értem, de hogy kell elkészíteni????????????????????????

    VálaszTörlés
  6. Igen, ez így elég slendrián, pedig engem is érdekelne a tarja is és a torta is... Ha már a krumplisaláta titkos... Egy kismama könyörög a pontos receptért!! :)))

    Köszönöm
    Orsi

    VálaszTörlés
  7. Szeretném én is a pontos kuktás recepte,nagyon köszönöm

    VálaszTörlés