2009. február 4., szerda

Zimány Linda menüje amerikás feelinggel



Linda amerikás ételeit a vendégek 31 pontra értékeltek ma este a Vacsoracsatában.





Menü:

Előétel:

Gombahamburger Britney módra

Hozzávalók:
8 fej nagykalapú barna csiperkegombát
2 db paradicsomot
1 db avokadót
1 db közepes méretű padlizsánt
4 szelet kecskesajtot
6 evőkanál Bertolli Originale olívaolajat
1-1 ág friss kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem zöld
őrölt borsot

Elkészítési mód:
A gombák tönkjeit óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a gomba kalapjának külsejét, öblítsük le hideg vízzel. A belső lemezes oldalát nem szabad megmosni, mert nagyon sok vizet szív magába és elázik a gomba. Daráljunk a belső felére borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd tépkedjünk rá friss kakukkfűleveleket.
Vágjuk egy centis vastagságú szeletekre a padlizsánt, az avokadót és a paradicsomot. A padlizsán szeleteket kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd forró serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. Egy másik serpenyőben hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg a gombákat közepes lángon, párszor megfordítva sütés közben. 5 perc elég is nekik. Az előzőhöz hasonlóan, erős lángon, olívaolajjal megcsorgatott serpenyőben süssük meg a paradicsomszeleteket is. A paradicsom sütése után a forró serpenyőben süssük meg az ujjnyi vastag szeletekre felvágott sajtot.



Főétel:


Amerikai bélszín steak zöldfűszerekkel, steak burgonyával


Hozzávalók:
8 szelet marha vesepecsenye
3 dl tejszín
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 db zellerszár
1 db sárgarépa
1,5 dl száraz madeira bor vagy cherry
1 evőkanál magos mustár

őrölt bors
4 szál kakukkfű

Elkészítési mód:
A bélszínszeleteket ütögessük meg kissé, majd csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és hintsük meg kevéske sóval. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a fűszerezett hússzeleteket, majd közepes lángon mindkét oldalát két-két percig süssük, utána vegyük ki a serpenyőből. Tegyük a vajat a serpenyőbe, szórjuk bele az apró kockákra felvágott sárgarépát és zellerszárat, majd közepes lángon pároljuk. Pár perc elteltével öntsük hozzá a bort, és addig pároljuk még a bor elpárolog, és cukortartalma karamellként bevonja a zöldségeket. Utána öntsük hozzá a tejszínt és a mustárt is. Ízesítsük kevéske sóval és őrölt borssal, és helyezzük vissza a megsütött hússzeleteket, még egyet forraljunk rajta.
Tálaláskor egy nagy tányér közepére tegyünk sós vízben megfőzött hajdinát, tetejére a bélszínszeleteket, köréje a tejszínes szószból kanalazzunk.



Desszert:


Csokis muffin


Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz (ízlés szerint más is lehet)
fél csomag sütőpor vagy szófabikarbóna
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítési mód:
A vajat és a csokoládét olvasszuk meg. Keverjük össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Keverhetjük robotgéppel vagy akár kézzel is. .Adagoljuk ki a muffin formába, majd 170 fokon süssük meg. A tetejét cseresznyével díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése