2009. március 7., szombat

Győzike vacsoráját hívatlan látogatók zavarták




Győzike vacsoráját 34 pontra értékelték a vendégek.




Lehet hogy a hívatlan látogatók is befolyásolták a pontozást?





Menü:

Előétel:

Disznóságok Salgótarjánból
Hozzávalók:


1,5 kg csontos csülök
50 dkg kolozsvári szalonna
0,5 kg tepertő
2 kg malac sült
Ízlés szerint: lila hagyma, paradicsom, uborka, paprika

Elkészítési mód:

Mindent összevágunk, feldarabolunk és összekeverjük. Ízlésesen tálaljuk.



Főétel:

Roma paprikás túrós csuszával
Hozzávalók:


1 kg harcsahús
10 dkg sertészsír
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű húsos zöldpaprika
3 közepes méretű paradicsom
2 doboz tejföl
1 kg túró
2 csomag tészta
Ízlés szerint: török paprika, majoranna, bors, szalonna, só, pirospaprika, tejszín

Elkészítési mód:

A kifilézett és megnyúzott harcsahúst kockázd fel (kb. 2x2 cm-es darabokra). A meghámozott vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikákat és a meghámozott paradicsomokat ugyancsak kockázd fel.
Vegyél egy széles edényt (hogy a halhús majd férjen, s ne nagyon törjön). Hevítsd fel a zsírt, s azon párold üvegesre a vöröshagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanálnyi hideg vízzel, majd a tűzhelyre visszatéve süsd zsírjára (azaz addig, amíg a víz elpárolog, s csak a zsír marad a paprikás hagymán). Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, s mehet hozzá a zöldpaprika és a paradicsom is. Fedő nélkül főzd, közepes tűzön, s (lehetőleg lapáttal) csak annyira kevergetve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalható.
A túróscsuszához főzd ki a tésztát, keverj bele túrót, ízesítsd, majd tejföllel díszítsd.



Desszert:

Cigány pirula
Hozzávalók:


1 kg kekszdara
1 doboz tejszín
főtt kávé, ízlés szerint
fél deci rum
2 csomag zselatin
friss kivi
mandulareszelék

Elkészítési mód:

Ledaráljuk a kekszet, összedolgozzuk a hozzávalókat, és golyókat formázunk belőle, ezeket mandulareszelékbe forgatjuk. Köretnek készítünk mellé zselatint, és kivi illetve vanília öntetet. A kivi öntetet friss kiviből készítjük, összepréseljük és cukrozzuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése