2009. április 20., hétfő

Dombóvári Vanda receptjei


Az előétel Vágó István szerint isteni volt, Anikó szerint pedig különleges ízvilágú. Elárulta, a vacsora végén biztos elkéri Vandától a receptet és ő is elkészíti majd.

A főétel Istvánnak és Andrásnak nagyon ízlett, ám Zita és Anikó csak nokedlit evett.

A desszert azonban már mindenkinek ízlett.


Vanda 30 pontot kapott vacsorájára a vendégektől.



Menü:


Előétel:
Sültpaprika krémleves
Hozzávalók:

7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika
2 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss gyömbér
1 teáskanál köménymag
5 db sárgarépa
2 teáskanál cukor
425 g paradicsompüré
6 dl víz
300 ml tejszín

fehér bors

Elkészítési mód:

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagokat megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.
Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.



Főétel:
Tárkonyos borjúpörkölt
Hozzávalók:

borjúcomb
4 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma
pirospaprika
erős pista
paradicsom
fehér paprika

2 dl húsleves
egy csipetnyi tárkony
majoranna

Elkészítési mód:

Borjúcombot apró kockákra vágva tetemes mennyiségű vöröshagymában sokáig párolunk, hogy a szaft jó sűrű legyen. Rakhatunk még bele 1-2 gerezd aprított fokhagymát is. Üvegesedés után meghintjük jófajta pirospaprikával és egy kis erős pistával. Vízzel dúsítjuk, majd friss paradicsomot, fehér paprikát teszünk bele. Utána egy kis sót és egy csipetnyi tárkonyt is beletehetünk, majd egy kevés majorannát.


Desszert:
Aszalt szilvával töltött piskóta, fahéjas vaníliás szósszal
Hozzávalók:

8 tojás
vaníliacukor
liszt
fahéj
vaníliarúd
tej

Elkészítési mód:

Piskótatésztát a klasszikus módon kikeverjük, majd a tortaformába öntött masszába belehelyezzük, majd utána az aszalt szilvákat is. Megsütjük, majd tálaláskor a frissen megfőzött, s némi fahéjjal meghintett vaníliaszósszal leöntve tálaljuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése