2009. április 9., csütörtök

Keleti Andrea receptjei a Vacsoracsatában


Ábel Anitának ezen az estén jobban fel volt vágva a nyelve, mint bármely eddigi vendéglátónál, ezért azt is szemrebbenés nélkül közölte Andival, hogy ő az előételként tálalt színes trópusi saláta helyett, szívesebben enne levest. A sikeres táncosnő, egy tökéletes háziasszonyhoz hűen, ebben a szituációban is jól helyt állt, mivel volt nála lefőzve húsleves és Anita kérésére felszolgálta.

Andi főétele hatalmas sikert aratott. Annyira ízlett a vendégeknek, hogy mind megették.

A vacsorára 36 pontot kapott Andrea a vendégeitől.



Menü:


Előétel:
Színes trópusi saláta, meleg spárgaöntettel

Hozzávalók:

1 csomag vegyes tépősaláta levél
1 csomag spárga
fél darab ananász
csipetnyi fehérbors
1 pohár tejföl
csipetnyi fehérbors
1 db zöldségleves kocka
3 evőkanál liszt

10 dkg feta sajt
20 dkg bacon szalonna

Elkészítési mód:

Spárgák szárait apróra feldarabolva sós vízben megfőzzük, fehérborssal, leveskockával és sóval ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük, kicsit sűrűbbre, mint ha levest készítenénk. A kész levest turmixgépben pürésítjük.
A spárgák fejét forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig, majd leszűrjük. A spárgafejeket kettesével betekerjük bacon szalonnával úgy, hogy közé feta sajt darabokat rejtünk. Az egészet felhevített serpenyőben pirosra sütjük.
A megmosott salátákat rakjuk a nagy tányérok közepére, szórjuk meg falatnyi darabokra felvágott ananásszal, majd csorgassuk meg spárgás szósszal. Tetejére a megsütött töltött spárgafejeket rakjuk.




Főétel:
Ropogósra sütött kacsapecsenye

Hozzávalók:

2 kacsamell
3 db alma
csipetnyi majoránna
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 dl száraz vörösbor

Elkészítési mód:

Reszeljük le a fokhagymát és a vöröshagymát egy kis lábasban, majd öntsük rá a vörösbort. Kis lángon főzzük körülbelül öt percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Tegyük bele a kacsamelleket és legalább egy napig érleljük a hűtőben.
Sütés előtt éles késsel szúrjuk fel a kacsamell húsát, majd töltsük meg a meghámozott és a feldarabolt almákkal. Tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, öntsük rá a páclét, szórjuk meg majoránnával, ízesítsük sóval és fedjük le alufóliával. Közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a kacsamell porhanyós nem lesz.
Tálaláskor szeleteljük fel, rakjunk mellé krumplipürét, sült almát és karamellizált gyümölcsöket.



Desszert:
Rizsfelfújt

Hozzávalók:

35 dkg rizs
5 db tojás
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
10 dkg cukor
fél marék mazsola
egy csipetnyi só

Elkészítési mód:

Öntsük a tejet egy lábasba, tegyük bele a rizst, sóval, vaníliás cukorral és cukorral ízesítsük. Hozzáadhatjuk a mazsolát is, mert a forró tejben még jobban megpuhul majd. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük a szemeket, még puhák nem lesznek. Ha elkészült, még
melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját. A fehérjéket verjük fel keményre és a langyosra hűlt rizshez keverjük hozzá óvatosan.
Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 140-150 fokon 40-45 percig süssük.
Ha kissé kihűlt, kockázzuk fel és tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg baracklekvárral.




Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése