2009. április 3., péntek

Hajas László a fodrászkészletét használta a vacsora készítéséhez


Laci előételként káposztafejbe fésült sajtfalatkákat készített, amit, mesterfodrászhoz hűen tálalt. Vendégei percekig szóhoz sem jutottak az ámulattól és félték elfogyasztani a műalkotást.

A főétellel, ami spagetti fonat variációk pitypanggal, sajttal, dióval volt, már nem aratott osztatlan sikert, mert Erikán kívül senkinek sem ízlett. Szerintük Laci túlságosan csípősre készítette.

Laci vacsoráját 32 pontra értékelték a vendégek.


Menü:

Előétel:
Punk saláta fej, saláta tállal joghurtos dressinggel és sajt chipssel

Hozzávalók:

1 fejes káposzta
lila káposzta
fokhagyma
fél liter joghurt
mustár
snidling
kis méretű koktél paradicsom
30 dkg trappista sajt
pesto
mozzarella sajt
tonhallal töltött paradicsom
sajttal töltött paradicsom
sárgarépa
kaliforniai paprika piros és sárga
egy doboz ruccola

bors

Elkészítési mód:

Joghurtos dressing:

Tegyük bele a joghurtba az apróra vágott snidlinget, az 1-2 gerezd fokhagymát, egy teáskanál mustárt, a lapos evőkanál pestót és tetszés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

Sajt chips:

A vékonyra szeletelt trappista sajtot két csepp olívaolajjal egy kikent tányérra helyezzük és rakjuk be a mikróba, ahol addig sütjük, amíg meg nem barnul a széle.

Saláta:

Vágjuk apró darabokra a negyed-negyed fej fehér és vörös káposztát, a kaliforniai paprikát és a rukkolát, majd reszeljünk rá sárgarépát.

Punk fej:

A kis koktél paradicsomokat vágjuk félbe, tegyünk közé mozzarella darabokat (előtte tetszés szerint pestóba márthatjuk), majd szúrjuk fel fogpiszkálókra és szurkáljuk a félbe vágott káposztára. Ugyanezt tegyük a készen kapható sajttal vagy a tonhallal töltött paradicsommal is.



Főétel:
Lucullusi spagetti bőségtál

Hozzávalók:

Paradicsomos ragu:

nagyobb fürtös paradicsom
póréhagyma
petrezselyem
fokhagyma
bazsalikom
pesto
olívaolaj

bors
pármai sonka

Aglio olio(csípős-fokhagymás):

1 fej fokhagyma
kaliforniai paprika
chili paprika
petrezselyem
olívaolaj
parmezán sajt

Spenótos gorgonzolás:

20-30 dkg spenót
3-4 dl főző tejszín
4-5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg gorgonzola sajt
olívaolaj

bors
dió
spagetti

Elkészítési mód:

Paradicsomos ragu:

A forró vízbe áztatott paradicsomról húzzuk le a héját. A 2 csomag apróra vágott petrezselymet körülbelül fél dl olívaolajba lassú tűzön dinszteljük meg, majd dobjuk bele a szintén apróra vágott póréhagymát, a 2-3 gerezd szétpasszírozott fokhagymát és az apróra vágott 6-8 levél bazsalikomot. 1-2 perc után bele rakhatjuk a paradicsomot, a sót, a borsot és az egy evőkanál pestot is.
Díszítés:
Hajsütő vassal formázott pármai sonka.

Aglio-olio:

Vágjunk apróra fél kaliforniai paprikát, 1 fej fokhagymát, 3 csomag petrezselymet és tetszés szerinti mennyiségű chili paprikát. Az egészet egyszerre dobjuk bele a 2-3 dl forró olívaolajba.
Díszítés:
Krumplipucolóval szeletelt parmezán sajt.

Spenótos-gorgonzolás:
Körülbelül fél dl olívaolajba dobjuk bele az ujjnyi szélességre vágott spenótot, majd amikor összeesett, rakjunk rá 5-6 gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot és jöhet a tejszín. Forrás után rakjuk bele a gorgonzolát és kevergessük folyamatosan.
Díszítés:
Kávéskanállal formázott gorgonzola gombóc és reszelt dió.




Desszert:
Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel

Hozzávalók:

6 db tojás
ételkeményítő
aszalt szilva
datolya
marcipán
mandula
amaretto
fahéj
7-8 dl olívaolaj
fekete és fehér csoki

Elkészítési mód:

Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba és szórjunk rá egy kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk bele marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját és helyette tegyünk bele mandulát.
Készítsük el a tempurát, a hat tojás fehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű nem lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele és süssük ki a forró olívaolajban.
Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg fekete csokit a mikróban, majd mártsuk bele az eper szemeket és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük.




Forrás: vacsoracsata.tv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése