2009. április 22., szerda

Vágó István receptjei a Vacsoracsatában


Mindenki meglepetésére a krémleves kifogástalan volt. András szerint ez nem írható a házigazda számlájára, mivel olyan levest választott, amit bárki el tud készíteni.

Azonban a főétel ehetetlenül sótlanra sikeredett. István szerint ez só nélküli étel, ebbe nem kell só, mert ha mégis kellett volna, akkor az benne lenne a receptben.

Azonban az est meglepetése csak ezután következett, mivel a desszert sokak szerint kifejezetten finom volt. András elárulta kétségbeesett a főétel láttán, és azt hitte a desszert kétszer annyira rossz lesz, de sajnos be el kell ismernie még ha fáj is neki, nem lett rossz.

Vágó István 33 pontot kapott a vendégektől, mert szerencséjére nemcsak a vacsorát értékelték, hanem a hangulatot is.



Menü:

Előétel:
Körtés spenótleves
Hozzávalók:

2 evőkanál vaj
15 centis darab póréhagyma
2 db körte
4 pohár zöldségleves
1 db burgonya
300 gr spenót
175 ml tejszín

őrölt bors
fél marék pirított dió

Elkészítési mód:

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, majd pároljuk meg benne a felkarikázott póréhagymát. Öntsük fel a zöldséglevessel, ha nincs, akkor vízzel és zöldségleves kockával. Tegyük bele a megtisztított és feldarabolt burgonyát, spenótot és a körtét. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval. Főzzük 10-15 percig, majd dúsítsuk tejszínnel és a végén kézi mixerrel pürésítsük.
Tálaljuk csészékben és a tetejére szórjunk pirított diót.





Főétel:
Tormás csirkemell almával és újhagymával
Hozzávalók:

2 evőkanál friss reszelt torma
1 db csirkemell filé
1 evőkanál olívaolaj
fél evőkanál étkezési keményítő
2 szál újhagyma
2 db savanykás alma
fél citrom leve

darált bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín

Elkészítési mód:

Vágjuk fel a csirkemellet ujjnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirkehúst és erős lángon süssük addig, míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval. Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével




Desszert:
Cukkinis sütemény
Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 dl olívaolaj
15 dkg liszt
6 dkg búzadara
3 evőkanál búzacsíra
fél csomag sütőpor
10 dkg dióbél
50 dkg cukkini
fél citrom reszelt héja

Elkészítési mód:

Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni.
Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.
Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percig.
A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket és a dúrvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.
Süthetjük közepes méretű tepsiben vagy muffin sütőformába adagolva. 160 fokon 30 percig süssük.






Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése