2009. április 27., hétfő

Horváth Éva receptjei


Előételként avokádókrémet szolgált fel pirítóssal, ami Győző kivételével mindenkinek ízlett. A showman szerint ilyen felvágós ételt nem esznek a romák, és ha ő ilyen fogást szolgálna fel a salgótarjáni barátainak, mindegyik éhes gyomorral rohanna haza.

A főételnél is hasonlókép megoszlott a vendégek véleménye: volt, aki nyersnek találta, más pedig az adag méretével és minőségével nem volt megelégedve.
A desszert Éva kedvenc finomsága, nagymamája specialitása: a narancstorta, amit ugyancsak kritikusan értékeltek a szigorú celebek.

Horváth Éva 37 pontot kapott a vacsorájára vendégeitől


Menü:


Előétel:
Avokadókrém
Hozzávalók:
2 db érett avokadó
fél db zöldcitrom
3 evőkanál olívaolaj

darált bors

Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra, és utána tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Hámozzuk meg a citromot, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le, majd kockázzuk fel és tegyük az avokadóhoz. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd ízesítsük kevéske sóval és darált borssal. Kapcsoljuk be a gyorsvágó gépet, majd pépesítsük finomra.
Tálaljuk kis tálkákba és melléje pirítóst kínáljunk.





Főétel:
Argentin steak zöldbors mártással
Hozzávalók:
6 db csontos marhasteak
1 kg héjas burgonya
4-5 kanál olívaolaj

darált bors
2 teáskanál steak fűszerkeverék
2 dl tejszín
1 teáskanál zöldbors
1 evőkanál worchester szósz

darált bors
2 teáskanál mustár

A marhaszeleteket csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a steak fűszerkeverékkel, majd legalább egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk.
A vendégek érkezése előtt felhevített serpenyőben kevéske olívaolajon mindkét oldalát süssük elő, utána pedig tegyük be az előre felmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt hagyjuk sülni. A körethez mossuk meg tiszta szivaccsal a héjas burgonyákat, vágjuk négyfelé és tegyük egy tálba. Csorgassuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tépkedjünk rá rozmaringleveleket, majd jó alaposan keverjük össze. Fél óra állás után öntsük egy sütőpapírral borított tepsibe. Forró sütőben fél óra alatt süssük pirosra.
A mártáshoz öntsük a tejszínt egy lábasba, tegyük hozzá a mustárt, ízesítsük sóval, összetört zöldborssal, worchester szósszal, majd jó alaposan forraljuk össze.
Tálaljuk a megsütött húst nagy tányérokra, mellé kis szószos edényben kínáljuk a zöldbors mártást, köretnek héjas sültburgonyát adjunk.





Desszert:
Narancstorta
Hozzávalók:
8 tojásból készült piskótalap (kerek)
1 pohár (2 dl) tejföl
2 pohár (4 dl) tejszín
13 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja,
1 narancs leve
1 narancs húsa apróra vágva
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor

Hatalmas grapefruitoknak levágjuk a tetejét, és eltávolítjuk a belét. Ez lesz majd a tányérja a desszertnek. Vanília pudingot készítünk, majd facsart narancs, és kevés grapefruit levét öntünk bele. Jól elkeverjük. A kibelezett grapefruit poharakat kitöltjük babapiskótával, és ráöntjük a narancsos-vaníliás pudingot. Betesszük a hűtőbe, és minél több ideig állni hagyjuk, hogy a piskóta teljesen megpuhuljon.




Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése