2009. április 15., szerda

Nádas György desszertje titkos a Vacsoracsata nézőinek is!


Az előétele finom volt, de nem krémes, hanem pépes állagú. Nóra szerint György a levest nem passzírozta át ezért nem volt krémes és gusztusos.

Főételével azonban ellensúlyozta az előétel hibáit a házigazda. Olyan gusztusosan tálalta, hogy Ákos alig bírta kivárni, hogy megkóstolhassa.

A desszertként azonban nem azt a finomságot kapták a vendégek, amit vártak.

A vacsorát 24 pontra értékelték a vendégek.




Menü:

Előétel:
Lestyános kukoricakrémleves
Hozzávalók:

4 cső kukorica
2 szál sárgarépa
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl tej
2 evőkanál keményítő

őrölt bors
1-1 csokor lestyán és petrezselyemzöld
5-6 szem egész bors

Elkészítési mód:

Csomagoljuk ki a kukoricákat a csuhéból, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket. A csutkákat törjük kétfelé, majd tegyük egy fazékba. Adjuk hozzá az egyik felszeletelt sárgarépát, pár szál lestyánt és a petrezselyem zöldjét. Sóval és pár szem egész borssal ízesítsük. Öntsük fel vízzel és főzzük legalább tíz percig.
Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá finomra összezúzott fokhagymát, majd pároljuk egy percig. Tegyük bele a kukoricaszemeket és a másik felvágott répát is. Sóval, összevágott lestyánnal és őrölt borssal ízesítsük. Pároljuk legalább tíz percig, majd öntsük fel a kukoricacsutkás alaplével. Főzzük még öt percig és utána öntsük bele a tejet.
Forraljuk ki jól, majd kézi mixerrel pürésítsük. Finomlyukú szitán passzírozzuk át és még forrón kis leveses tálkákba tálaljuk. Tetejét frissen összevágott lestyánnal díszíthetjük.





Főétel:
Nádas Gyuri pulykamellfiléje, gombaábrándokkal
Hozzávalók:

4 db tenyérnyi pulykamell
1/2 l tej
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
25 dkg champion gomba
2 dl száraz fehér bor
15 dkg reszelt sajt
világos vagy dijoni mustár
rozmaring
kakukkfű
bazsalikom

fehérbors
babérlevél
liszt

Elkészítési mód:

A fokhagyma felét apróra vágjuk, s a tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni hagyjuk. Közben a vajat alufix edényben felhevítjük, majd a fenti idő elteltével a pulykamelleket megpirítjuk benne úgy, hogy csak a külseje piruljon meg, ezután a pulykamelleket félrerakjuk.
A kockára vágott vöröshagymát és a maradék fél fokhagymát vajban üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a fűszereket (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, babérlevél), s ezt körülbelül 8-10 percig lefedve lassú tűzön pirítjuk.
Ezután apró kis kockára vágjuk a meghámozott gombát és hozzátesszük a hevülő fűszerekhez. Mikor már levet eresztett a gomba, akkor megszórjuk fehérborssal és sóval ízesítjük.
Ezután ízlés szerint hozzáadjuk a mustárt, majd kevergetve besűrítjük liszttel a mártást, lefedve körülbelül 4-5 percig lassú tűzön hagyjuk, majd felöntjük a fehérborral, s ismét körülbelül 4-5 percig lassú lángon, fedő alatt hagyjuk. Ezután a kivajazott tepsibe helyezzük egymás mellé a pulykahusikat, utána nyakon öntjük a gombás mártással és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 150 C fokon körülbelül 15-20 percig aranybarnára sütjük.





Desszert:
Tökös, mákos, meggyes- batyu, vaníliaöntettel
A desszert receptje titkos. (még mindig)





Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése