Janicsák István kitett magáért, de a vendégek, mégis többet szerettek volna kapni, igy vacsoráját mindössze 30 pontra értékelték
Menü:
Előétel:
Asszonyfogó Cézár saláta
Hozzávalók:
jégsaláta
csirkemell
mandula szeletek
fűszerek
olaj
Elkészítési mód:
A jégsalátát felszeleteljük, kivágjuk a torzsáját. Tegyünk rá a nagyobb saláta levelekre kis csíkokra vágott olajon grill fűszerrel, színes borssal megpirított csirkemellet. A tetejére pedig pirított mandula szeletek rakjunk, köré pedig majonézes tojássalátát.
Öntetként - Majonézes tojássaláta
Hozzávalók:
majonéz
tejföl
olívaolaj
camembert sajt
trappista sajt
füstölt sajt
tojás
bors
Elkészítési mód:
Keverjük össze a majonézt és a tejfölt, majd rakjunk hozzá egy kis borsot és egy kis olívaolajt. Rakjunk hozzá nagy darabokra vágott camembert, trappista és füstölt sajtot és egy kemény tojást.
Főétel:
Veresi sajtos-tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell
trappista sajt
füstölt sajt
főző tejszín
vaj
liszt
Elkészítési mód:
A csirkemell darabokat vágjuk kisebb szeletekre. Majd sózzuk meg és forgassuk meg egy tál lisztben. Vajazzunk ki egy tepsit, tegyük bele a csirkemell szeleteket, majd öntsük rá a lereszelt sajtokat úgy, hogy lefedjék a húst.
Ezután öntsük fel tejszínnel és addig süssük alufólia alatt, míg a hús meg nem puhul. Majd süssük egy kicsit fólia nélkül is, hogy megpiruljon a sajt teteje.
Bográcsban buggyantott zöldségek
Hozzávalók:
cukkini
padlizsán
kaliforniai paprika
paprika
paradicsom
póré hagyma
só
bors
görög bazsalikom
koriander
olívaolaj
Elkészítési mód:
A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és fűszerezzük meg, majd szedjük le a paradicsom héját. A bográcson levő felforrósított olívaolajba rakjunk zöldségeket, először a cukkinit, majd a többit. Lassan kevergetve addig süssük, amíg a zöldség levet nem ereszt és nem bugyog.
Desszert:
Falusi almáspite
Hozzávalók:
pite tészta
barack lekvár
zsemle morzsa
reszelt alma
tojás sárgája
fahéj
cukor
vaníliás cukor
liszt
Elkészítési mód:
Az összekevert tésztát osszuk kétfelé és tegyük az egyik lapot kiolajozott, kilisztezett tepsibe. Rakjunk rá egy réteg baracklekvárt, zsemlemorzsát és egy reszelt almát, amit fahéjjal és cukorral összekevertünk. Majd ezután rátehetjük az egy réteg zsemlemorzsát és a tészta másik felét. A tetejét kenjük le tojássárgájával. Ha kihűl, szeleteljük fel és a tetejét hintsük meg vaníliás cukorral.
Forrás: vacsoracsata.tv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése