2009. április 29., szerda

Benkő Dániel receptjei a Vacsoracsatában


Dániel előételként rengeteg finomságot szolgált fel, de hiába, mivel csak Soma, Mariann és Sanyi kóstolta meg. Éva és Győző nem merte még a kezébe se venni, mikor meglátta, hogy a kutyaszőrtől kezdve a bolti árcédulákig minden megtalálható a tányérjukon levő húson.

A főfogásból azonban már Sándor sem evett, és Soma is éppen hogy csak belecsipegetett, a desszertből pedig már csak Mariann falatozott.

Benkő Dániel 32 pontot kapott vacsorájára vendégeitől.



Menü:



Előétel:
Halak Benkő módra
Hozzávalók:
ponty
harcsa
busa
törpeharcsa
libamáj
májpástétom
zsidó tojás
zöldség
kenyér

Elkészítési mód:
Vegyél sok féle halat, lehetőleg egyazon tóból. Legyen köztük vegetáriánus hal és húsevő hal is. Ponty, harcsa, busa, hozzá egy negyed amurt és nyolc-tíz törpeharcsát. Hozzá tegyünk még ponty halbelsőséget. Frissen kibelezve, de fejjel és farokkal ott vannak a sütőedényben. Tegyünk bele olajat, de ne sokat, majd paprikát és mustárt is. Keverjük össze és kenjük meg vele a halakat kívül és belül. 180 fokon, süssük addig amíg szép piros nem lesz.
Dániel elárulta: ehhez az előételhez illik a vendégnek elő előételt tálalni - egy kis libamájat májpástétomot, zsidó tojást, zöldségeket, fasírtot, sok kenyeret.


Főétel:
Húsok Dániel modorában
Hozzávalók:
borjúhús
csirkemell
bélszín
sertés
bárány
spenót
sóska
zöldség
lencse

Elkészítési mód:
Ha hatan vannak és egy nem húsevő, akkor elég 5-5 szelet borjúhús, 5-5 szelet csirkemell, 5-5 szelet marha bélszín, 5-5 szelet sertés szűzérme, 5-5 szelet bárány. Ezeket külön-külön ötösével kell fűszerezni, azonban mindegyiket másképpen. A fűszerezést Dániel nem árulta el, mert hétpecsétes titkok.
Köretként spenótot, sóskát, zöldséget, lecsót rizst, galuskát illik tálalni, de lehet még lencsét és egy kis sólet is.


Desszert:
Daniels House édességek
Hozzávalók:
8 tojás
fél liter tejszín
1 liter tejföl
1/4 klió méz
fél kiló mazsola
vanília
fahéj
tészta
gyümölcsös túró
20 dkg darált dió

Bakfark nudlik:
almadara
dió
mandula
mogyoró
kesudió
aszalt cseresznye
meggy
kakaópor
kókusz

Elkészítési mód:
Kifőzzük sós vízben a spagetti tésztát, előtte két-három részre roppantjuk. Külön kikeverünk nyolc tojást, fél liter tejszínt, egy liter tejfölt, 1/4 kiló mézet és 1/2 kiló mazsolát, egy kis vaníliát, egy kis fahéjat. Amikor a tészta kifőtt kiöntjük egy olívaolajos tepsibe. Miután leöntöttük a vizet róla, hozzáadjuk az öntetet és jól elkeverjük. Kikeverés után egy megfelelő széles vágódeszkát nyomjunk a közepébe, vagyis válasszuk ketté a tésztát, az egyik felére tegyünk előre kikevert tejszínes, mézes aszalt gyümölcsös túrót, és 20 dkg darált diót. A másik részére pedig tejszínes darált mákot és további aszalt gyümölcsöket, meggyet és cseresznyét. Még citromhéjat is lehet ráeszelni, majd vegyük ki a deszkát és kenjük meg házidió és cukor nélküli sárgabarack lekvárral. Sütőben süssük fél órán keresztül.

Bakfarkt nudlik és golyók:
Hidegen összegyúrjuk az almadarát, diót, mandulát, mogyorót, kesudiót egészben, aszalt cseresznyét, meggyet, kakaóport, és egy kis vizet. Összegyúrjuk golyókká és kókuszban meghempergetjük.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése