Iringó előétele desszertnek is elment volna. Ákos szerint a kezdő konyhatündér maximálisan eltalálta a gyümölcsök arányát, és így egy olyan zamatos levest készített, amilyet ő még sosem evett. Nóra úgy gondolta ezzel a fogással a házigazda nagyon magasra tette a mércét, mert olyan szemgyönyörködtető módon tálalta az ételt eléjük, hogy az íz már másodlagossá vált.
A főétel is éppoly gyönyörűen volt szervírozva, mint a leves. A sonkába csomagolt húst maguk a vendégek sütötték ízlésüknek megfelelően az asztalra helyezett sütő alkalmatosságon, ez pedig sajátos hangulatot adott a vacsorának.
A desszert Nóra szerint lehetett volna kicsit krémesebb, de ettől eltekintve mindenkinek ízlett.
Iringó vacsoráját a vendégek 22 pontra értékelték.
Menü:
Előétel:
Trópusi gyümölcsleves sárgadinnyében tálalva
Hozzávalók:
Friss gyümölcsök:
ananász
sárgadinnye
kivi
narancs
mandarin
főzőtejszín
mangó juice
főzés nélküli pudingpor
Elkészítési mód:
Meghámozzuk a friss gyümölcsöket, majd apró darabokra vágjuk. Összeöntjük egy nagy tálba és összekeverjük a főzőtejszínt a mangó juice-szal és a pudingporral. Ezután csomómentesre turmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a gyümölcsöket és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek. Ha kellően lehűlt, akkor a kettévágott és kibelezett dinnyecsészékbe tálaljuk.
Főétel:
Pármai sonkába göngyölt, pácolt csirkemell, zöldségbatyuval Rakletten sütve
Hozzávalók:
csirkemell
szárnyasokhoz fűszeres grill pác
mustár
olívaolaj
natúr joghurt
banán levél
pármai sonka
gomolya sajt
paradicsom
ananász
friss zöldségek
karalábé
sárgarépa
cukkini
Elkészítési mód:
Fűszeres grill páchoz öntsünk egy kis olajat és egy nagy kanál mustárt, majd jól megforgatjuk benne a gyerektenyér nagyságúra vágott csirke darabokat. Ezután megkenjük joghurttal, betekerjük a sonkába, és betesszük a hűtőbe. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, és beletesszük a jól megmosott és felgőzölt banán levélbe. Teszünk rá egy kis vegetát és egy kicsi vajat, majd ügyesen becsomagoljuk kis batyu formájúakra. Betesszük az előmelegített sütőbe körülbelül 30 percre. Addig előkészítjük a Raklett lapátkáit, a paradicsomot tesszük alulra, rá egy bazsalikom ágat és a tetejére zárásként a gomolya sajtot. Óvatosan meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Ananászokat karikázunk, amik tetejére egy pici vajat teszünk, hogy jobban megsüljenek. Ha mindennel elkészültünk, már csak a Raklettre kell szépen ízlésesen felpakolni az előre elkészített finomságokat.
Desszert:
Eper fagyi
Hozzávalók:
epres joghurt
sok friss eper
porcukor
főzés nélküli pudingpor
főzőtejszín
Elkészítési mód:
Turmixgépbe beletesszük az összes alapanyagot, összeturmixoljuk, és utána már csak a gépen múlik minden. Ha szerencsénk van és az idő is elég, akkor a fagyi is összeáll, kanalazható állagúra.
Forrás: vacsoracsata.tv
2009. április 14., kedd
Südi Iringó receptjei
Címkék:
Südi Iringó,
vacsoracsata
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése