2009. január 8., csütörtök

Bárdosi Sanyi menüje


Bárdosi a ma esti Vacsoracsatában 30 pontot kapott a vacsorájáért







Menü:


Előétel:

Trópusi rákkoktél

Hozzávalók:

50 dkg koktélrák
2-3 evőkanál olívaolaj
csipetnyi curry
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
3 db darab érett mangó
4 db kivi
fél db piros húsú kaliforniai paprika
darált bors
diónyi friss gyömbér
1 maréknyi spenótlevél

Hámozzuk meg a mangót, majd aprítsuk falatnyi darabokra. Hasonlóan vágjuk össze a meghámozott kivit is, majd tegyük a gyümölcsöket egy nagy tálba. Adjuk hozzá a rákhúst, az apró darabokra felvágott paprikát, ízesítsük citromlével, mustárral, reszelt gyömbérrel, sóval és darált borssal. Csorgassunk rá olívaolajat, majd az egészet óvatosan keverjük össze.
Tálaljunk spenót vagy tépősaláta leveleket nagy tányér közepére, és halmozzunk rá az elkészült ráksalátából.



Főétel:

Banánlevélben sült bébi csirke

Hozzávalók:

6 db bébi csirke
6 db banánlevél

darált bors
olívaolaj

A banánleveleket tegyük a gázláng fölé egy-egy pillanatra, hogy könnyebben hajtogatható legyen. A csirkéket csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd sózzuk be. Tegyünk egy-egy csirkét a banánlevelek közepére, és csomagoljuk bele. A biztonság kedvéért hústűvel vagy bambusznyárssal tűzzük meg.
Tegyük a becsomagolt csirkéket egy nagy tepsibe, majd forró sütőben egy óra alatta süssük meg. Tálaláskor tegyünk egy-egy csirkét a tányérra, a tetejéről vágjuk le a banánlevelet, majd körítésnek burgonyapürét szervírozzunk.



Desszert:

Trópusi sült ananász fagylalttal

Hozzávalók:

3 db érett ananász
1 dl rum
3-4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
1 doboz vanília fagylalt

Az ananászokat hosszában vágjuk kétfelé, majd egy kis kés segítségével faragjuk ki belőle a gyümölcshúst. A kifaragott gyümölcshúst vágjuk falatnyi darabokra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a cukrot, majd ha barnulni kezd, tegyük bele a vajat és a gyümölcsdarabokat. Pár percig pirítsuk, utána öntsük rá a rumot. Keverjük össze, utána tálaljuk vissza a kifaragott ananászba. Tetejére kanalazzunk a fagylaltot.

Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése