2009. január 7., szerda

Benkő Dániel menüje


Benkő Dániel vacsorájára a vendégek 22 pontot adtak a mai Vacsoracsatában






Menü


Előétel

Halak Benkő módra

Hozzávalók:
ponty
harcsa
busa
törpeharcsa
libamáj
májpástétom
zsidó tojás
zöldség
kenyér

Elkészítési mód:
Vegyél sok féle halat, lehetőleg egyazon tóból. Legyen köztük vegetáriánus hal és húsevő hal is. Ponty, harcsa, busa, hozzá egy negyed amurt és nyolc-tíz törpeharcsát. Hozzá tegyünk még ponty halbelsőséget. Frissen kibelezve, de fejjel és farokkal ott vannak a sütőedényben. Tegyünk bele olajat, de ne sokat, majd paprikát és mustárt is. Keverjük össze és kenjük meg vele a halakat kívül és belül. 180 fokon, süssük addig amíg szép piros nem lesz.
Dániel elárulta: ehhez az előételhez illik a vendégnek elő előételt tálalni - egy kis libamájat májpástétomot, zsidó tojást, zöldségeket, fasírtot, sok kenyeret.




Főétel

Húsok Dániel modorában

Hozzávalók:
borjúhús
csirkemell
bélszín
sertés
bárány
spenót
sóska
zöldség
lencse

Elkészítési mód:
Ha hatan vannak és egy nem húsevő, akkor elég 5-5 szelet borjúhús, 5-5 szelet csirkemell, 5-5 szelet marha bélszín, 5-5 szelet sertés szűzérme, 5-5 szelet bárány. Ezeket külön-külön ötösével kell fűszerezni, azonban mindegyiket másképpen. A fűszerezést Dániel nem árulta el, mert hétpecsétes titkok.
Köretként spenótot, sóskát, zöldséget, lecsót rizst, galuskát illik tálalni, de lehet még lencsét és egy kis sólet is.




Desszert

Daniels House édességek

Hozzávalók:
8 tojásfél liter tejszín
1 liter tejföl
1/4 klió méz
fél kiló mazsola
vanília
fahéj
tészta
gyümölcsös túró
20 dkg darált dió

Bakfark nudlik:
almadara
dió
mandula
mogyoró
kesudió
aszalt cseresznye
meggy
kakaópor
kókusz

Elkészítési mód:
Kifőzzük sós vízben a spagetti tésztát, előtte két-három részre roppantjuk. Külön kikeverünk nyolc tojást, fél liter tejszínt, egy liter tejfölt, 1/4 kiló mézet és 1/2 kiló mazsolát, egy kis vaníliát, egy kis fahéjat. Amikor a tészta kifőtt kiöntjük egy olívaolajos tepsibe. Miután leöntöttük a vizet róla, hozzáadjuk az öntetet és jól elkeverjük. Kikeverés után egy megfelelő széles vágódeszkát nyomjunk a közepébe, vagyis válasszuk ketté a tésztát, az egyik felére tegyünk előre kikevert tejszínes, mézes aszalt gyümölcsös túrót, és 20 dkg darált diót. A másik részére pedig tejszínes darált mákot és további aszalt gyümölcsöket, meggyet és cseresznyét. Még citromhéjat is lehet ráeszelni, majd vegyük ki a deszkát és kenjük meg házidió és cukor nélküli sárgabarack lekvárral. Sütőben süssük fél órán keresztül.

Bakfarkt nudlik és golyók:
Hidegen összegyúrjuk az almadarát, diót, mandulát, mogyorót, kesudiót egészben, aszalt cseresznyét, meggyet, kakaóport, és egy kis vizet. Összegyúrjuk golyókká és kókuszban meghempergetjük.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése