2009. január 22., csütörtök

Pokrivtsák Mónika


Pokrivtsák Mónika bio vacsorája 36 pontot ért ma a vendégeknek a Vacsoracsatában






Menü:

Előétel:

Avokádó krém, tortilla chips, grillezett kecskesajttal

Hozzávalók:
avokádó
gerezd fokhagyma
nagy paradicsom
citrom

fehérbors
feketebors
tortilla chips
kecskesajt
tönköly fehérliszt
oliva- vagy hidegen sajtolt napraforgóolaj

Elkészítési mód:
Az avokádókat megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, fehérborsot, sót, pici feketeborsot, citromlevet, és krémmé mixeljük, de csak annyira, hogy maradjanak benne darabok. A paradicsomot aprókockákra vágjuk, ízlés szerint belekeverjük, de lehet mellé is tálalni. Tortilla chips-szel fogyasztandó.

Grillezett kecskesajt: a sajtokat a hűtőből kivesszük, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban kisütjük.



Főétel:

Rántott spenót fasírt, tofu, szeitán, kukoricás jázminrizzsel, avokádó salátával

Hozzávalók:
spenót
zabpehely
tönköly kenyérmorzsa
vöröshagyma
fokhagyma
élesztőmentes kenyér

fehérbors
feketebors
tofu
szeitán
jázminrizs
kukorica
olívaolaj
hidegen sajtolt napraforgóolaj
tönköly fehérliszt
jégsaláta
avokádó
paradicsom
avokádóolaj
citromlé


Elkészítési mód:
Saláta: összevágjuk a jégsalátát, kockára vágjuk a paradicsomot és az avokádót. Sót adunk hozzá, citromlével valamint olíva olajjal meglocsoljuk. Az egészet átforgatjuk. (Lehet paradicsom nélkül is csinálni).

Rizs: a rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, hozzáadunk sót. Kb. 15 perc alatt elkészül, a végén hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott petrezselymet, majd átforgatjuk. Ízlés szerint sót és borsot tehetünk még hozzá.

Spenót fasírt: a zabpelyhet megpirítjuk egy kis olajon, majd felengedjük vízzel és főzzük kb. 10-15 percig (puha kásás legyen). Az élesztőmentes kenyeret felszeleteljük és melegvízbe beáztatjuk. A spenótot (a fagyasztott a legegyszerűbb) egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a zabpelyhet, sót, apróra vágott vöröshagymát, lereszelt fokhagymát, fehérborsot, feketeborsot, annyi tönköly morzsát, hogy összeálljon. Összegyúrjuk, gombócokat formálunk, majd megforgatjuk tönkölymorzsában (prézli) és a fasírtokat forró olajban kisütjük. A tofut és a szeitánt megsózzuk, pici borssal megszórjuk, hagyjuk állni. A lisztet vízzel összekeverjük, hogy massza legyen. Ebbe mártjuk a tofukat és a szeitánt, utána tönköly morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.



Desszert:

Gyümölcsös öntött süti

Hozzávalók:
tönköly fehérliszt
tojás
nádcukor
növényi margarin

szódabikarbóna
őszibarack
málna
rizstej
pudingpor
vaníliás cukor
sárgabaracklekvár
whisky
növényi tejszínhab-spray

Elkészítési mód:
Piskóta: a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, csipetnyi sót, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Annyi evőkanál cukor, liszt kell, ahány tojásból készítjük. Folyamatosan kell keverni. A tepsit a margarinnal kikenjük, liszttel meghintjük, és előmelegített sütőben sütjük, kb. 160 fokon. FONTOS! Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.

Puding: mint a hagyományos. A pudingport kevés tejjel, vaníliás cukorral összekeverjük, a többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd amikor forr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pudingport, egy perc után levesszük a tűzhelyről. Vigyázat, hamar megdermed! Mónika rizstejet használtam, és bio pudingport, valamint nádcukrot.

A piskótát darabokra vágjuk, egy nagy tálba tesszük, megkenjük egy kis lekvárral, két kávéskanál whisky-vel meglocsoljuk, rátesszük a megpucolt, felszeletelt barackot, málnát, ráöntjük a pudingot, majd megismételjük az egészet, így kétemeletes lesz. Ha kihűlt hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjen. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése