2009. január 14., szerda
Keleti Andrea menüje
Keleti Andrea vacsoráját celebtársai 29 pontra értékelték ma este a Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Ananász-krémleves
Hozzávalók:
egész ananász
ananász lé
fajéj
vaníliás cukor
citrom lé
tejszín
tejföl
Elkészítési mód:
A cukrot karamelizáljuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk az ananászt és az ananász levét. Ezt fölfőzzük. Fahéjjal, vaníliás cukorral, és citromlével ízesítjük, ezután hozzáadunk egy tejszínes tejfölös habarást.
Andi ananász-krémlevese nagy sikert aratott, monhatni, a menüsor fénypontja volt ez a fogás. Még Pákó is isteni finomnak találta, pedig az édes ételek nála eddig mindig kiverték a biztosítékot. Enikő a leves ízével elégedett volt, de nem találta elég egészségesnek, szerinte krémlevest csak ebédre szabad fogyasztani, és szerinte túl nehéz étel
Főétel:
Dzsungellevélben sült hal gazdagon
Hozzávalók:
ponty
hagyma
sajt
grillfűszer keverék
tejföl
banánlevél - de helyettesíthető sima alufóliával
A haltálhoz:
lazac
spenót
sajt paradicsom
Elkészítési mód:
Készítsük elő a pontyot. A fűszerezéshez használhatunk grillcsirkéhez való fűszerkeveréket is. Egy marék hagymával megszórjuk a tetejét. Meghintjük reszelt sajttal és 2 evőkanál tejfölt rakunk a tetejére. Banánlevélbe vagy fóliába becsavarjuk. Kb. 50 percig süssük a sütőben.
Haltál gazdagon:
Vajon és fokhagymán futassuk meg a lazacot, majd adjunk hozzá spenótot. Készítsünk hozzá besamelmártást. Rakjunk a tetejére sajtot és paradicsomot. 10-15 percig süssük sütőben. A vegetáriánusok a lazacot padlizsánnal helyettesíthetik.
Oszkár egy napon aszalódott szivacshoz hasonlította a steaket és Enikő sem volt maradéktalanul elégedett a vegetáriánus fogással. A két jóbarát, Pákó és Gjon azonban jóízűen ették a banánlevélbe csomagolt halat.
Desszert:
Egzotikus rizsfelfújt kivi szósszal
Hozzávalók:
tejberizs
1 tojássárgája
vaníliás cukor
aszalt gyümölcs
Elkészítési mód:
A tejberizshez adjunk egy kevés vizet és cukrot. A tojáshabot keverjük össze vaníliás cukorral és adjuk a tejberizshez, majd tegyük a sütőbe. A tetejét aszatgyümölccsel díszítsük. Mártásnak használhatunk lekvárt vagy gyümölcsszószokat.
Oszkár alapvetően nem rajong ezért a desszertért, és egyszerűen büntetésnek nevezte az utolsó fogást, a többiek pedig a kiwiszószra panaszkodtak. Gjonnak mindössze annyi problémája akadt, hogy hideg volt a felfújt, de az ízében nem talált kivetnivalót, olyanaanyira, hogy még a Pákó adagját is megette :)
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Keleti Andrea
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése