2009. január 14., szerda

Keleti Andrea menüje


Keleti Andrea vacsoráját celebtársai 29 pontra értékelték ma este a Vacsoracsatában







Menü:


Előétel:

Ananász-krémleves

Hozzávalók:

egész ananász
ananász lé
fajéj
vaníliás cukor
citrom lé
tejszín
tejföl

Elkészítési mód:
A cukrot karamelizáljuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk az ananászt és az ananász levét. Ezt fölfőzzük. Fahéjjal, vaníliás cukorral, és citromlével ízesítjük, ezután hozzáadunk egy tejszínes tejfölös habarást.


Andi ananász-krémlevese nagy sikert aratott, monhatni, a menüsor fénypontja volt ez a fogás. Még Pákó is isteni finomnak találta, pedig az édes ételek nála eddig mindig kiverték a biztosítékot. Enikő a leves ízével elégedett volt, de nem találta elég egészségesnek, szerinte krémlevest csak ebédre szabad fogyasztani, és szerinte túl nehéz étel




Főétel:

Dzsungellevélben sült hal gazdagon

Hozzávalók:

ponty
hagyma
sajt
grillfűszer keverék
tejföl
banánlevél - de helyettesíthető sima alufóliával
A haltálhoz:
lazac
spenót
sajt paradicsom

Elkészítési mód:
Készítsük elő a pontyot. A fűszerezéshez használhatunk grillcsirkéhez való fűszerkeveréket is. Egy marék hagymával megszórjuk a tetejét. Meghintjük reszelt sajttal és 2 evőkanál tejfölt rakunk a tetejére. Banánlevélbe vagy fóliába becsavarjuk. Kb. 50 percig süssük a sütőben.
Haltál gazdagon:
Vajon és fokhagymán futassuk meg a lazacot, majd adjunk hozzá spenótot. Készítsünk hozzá besamelmártást. Rakjunk a tetejére sajtot és paradicsomot. 10-15 percig süssük sütőben. A vegetáriánusok a lazacot padlizsánnal helyettesíthetik.


Oszkár egy napon aszalódott szivacshoz hasonlította a steaket és Enikő sem volt maradéktalanul elégedett a vegetáriánus fogással. A két jóbarát, Pákó és Gjon azonban jóízűen ették a banánlevélbe csomagolt halat.



Desszert:

Egzotikus rizsfelfújt kivi szósszal

Hozzávalók:

tejberizs
1 tojássárgája
vaníliás cukor
aszalt gyümölcs

Elkészítési mód:
A tejberizshez adjunk egy kevés vizet és cukrot. A tojáshabot keverjük össze vaníliás cukorral és adjuk a tejberizshez, majd tegyük a sütőbe. A tetejét aszatgyümölccsel díszítsük. Mártásnak használhatunk lekvárt vagy gyümölcsszószokat.


Oszkár alapvetően nem rajong ezért a desszertért, és egyszerűen büntetésnek nevezte az utolsó fogást, a többiek pedig a kiwiszószra panaszkodtak. Gjonnak mindössze annyi problémája akadt, hogy hideg volt a felfújt, de az ízében nem talált kivetnivalót, olyanaanyira, hogy még a Pákó adagját is megette :)


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése