2009. január 19., hétfő
Pécsi Ildikó menüje
Pécsi Ildikó vacsorájára 33 pontot kapott versenytársaitól a ma esti Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Eperleves
Hozzávalók:
1 narancs
15 dkg porcukor
1 vaníliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.
Főétel:
Székelykáposzta oldalassal
Hozzávalók:
pirospaprika
savanyú káposzta
tejföl
oldalas
füstölt kolozsvári szalonna
hagyma
ételízesítő
babérlevél
tejföl
Zsírban vagy olajban a hagymát üvegesre pároljuk és pirospaprikát keverünk hozzá. Az oldalast feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, vizet öntünk rá és körülbelül egy órát pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízzel megpároljuk a káposztát, majd összekeverjük a megpuhult hússal, tejfölt adunk hozzá és még pár percig főzzük.
Desszert:
Lapos sütemény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 egész tojás
3 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
1 sütőpor
csipet só
2/3 doboz tejföl
Az egészet összedolgozzuk, úgy, hogy ne legyen kemény a tészta. Ha kell adjuk hozzá az egész tejfölt. Három részre osztjuk a tésztát. Az egyiket vékonyra nyújtsuk ki, tegyük egy kivajazott tepsibe és süssük pár percig. Ha kicsit hólyagosodik a tészta, és ha kezd aranyszínű lenni azonnal vegyük ki!
Várjuk meg, míg kihűl a tepsi, utána jöhet a következő tészta, és aztán a következő. Ha mind a három lapot megsütöttük, akkor a tepsit kibéleljük sütőpapírral beletesszük azt a lapot, amelyik a legkevésbé sikerült, megkenjük krémmel, majd rá a következő lapot, megint krém és a tetejére a legszebben sikerült lap. A tetejét pedig megszórjuk vaníliás-porcukorral.
Krém:
1 l tejben 4 evőkanál lisztet főzzünk meg sűrűre. Ha kihűlt adjunk hozzá 1 margarint 20-25 dkg cukort, 1-2 vaníliás cukrot. Keverjük sokáig, hogy jó habos legyen. Majd végezetül adjuk hozzá a kihűlt krémhez.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Pécsi Ildikó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése