2009. január 5., hétfő

Horváth Éva menüje


Horváth Éva menüjét vendégei 37 ponttal jutalmazták társai a ma esti Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Avokádókrém

Hozzávalók:
2 db érett avokadó
fél db zöldcitrom
3 evőkanál olívaolaj

darált bors

Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra, és utána tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Hámozzuk meg a citromot, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le, majd kockázzuk fel és tegyük az avokadóhoz. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd ízesítsük kevéske sóval és darált borssal. Kapcsoljuk be a gyorsvágó gépet, majd pépesítsük finomra.
Tálaljuk kis tálkákba és melléje pirítóst kínáljunk.

Az előétel Győző kivételével mindenkinek ízlett, bár Mariann megjegyezte, hogy az ő avokádókrémjéhez képest, szegényes.


Főétel:

Argentin steak zöldbors mártással


Hozzávalók:
6 db csontos marhasteak
1 kg héjas burgonya
4-5 kanál olívaolaj

darált bors
2 teáskanál steak fűszerkeverék
2 dl tejszín
1 teáskanál zöldbors
1 evőkanál worchester szósz

darált bors
2 teáskanál mustár

A marhaszeleteket csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a steak fűszerkeverékkel, majd legalább egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk.
A vendégek érkezése előtt felhevített serpenyőben kevéske olívaolajon mindkét oldalát süssük elő, utána pedig tegyük be az előre felmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt hagyjuk sülni. A körethez mossuk meg tiszta szivaccsal a héjas burgonyákat, vágjuk négyfelé és tegyük egy tálba. Csorgassuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tépkedjünk rá rozmaringleveleket, majd jó alaposan keverjük össze. Fél óra állás után öntsük egy sütőpapírral borított tepsibe. Forró sütőben fél óra alatt süssük pirosra.
A mártáshoz öntsük a tejszínt egy lábasba, tegyük hozzá a mustárt, ízesítsük sóval, összetört zöldborssal, worchester szósszal, majd jó alaposan forraljuk össze.
Tálaljuk a megsütött húst nagy tányérokra, mellé kis szószos edényben kínáljuk a zöldbors mártást, köretnek héjas sültburgonyát adjunk.

A főételről megoszlott a vendégek véleménye: volt aki nyersnek találta, más meg az adag méretével és minőségével nem volt megelégedve.


Desszert:

Narancstorta


Hozzávalók:
8 tojásból készült piskótalap (kerek)
1 pohár (2 dl) tejföl
2 pohár (4 dl) tejszín
13 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja,
1 narancs leve
1 narancs húsa apróra vágva
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor

Hatalmas grapefruitoknak levágjuk a tetejét, és eltávolítjuk a belét. Ez lesz majd a tányérja a desszertnek. Vanília pudingot készítünk, majd facsart narancs, és kevés grapefruit levét öntünk bele. Jól elkeverjük. A kibelezett grapefruit poharakat kitöltjük babapiskótával, és ráöntjük a narancsos-vaníliás pudingot. Betesszük a hűtőbe, és minél több ideig állni hagyjuk, hogy a piskóta teljesen megpuhuljon.

A desszert Győzikének ízlett, de Sanyi meg sem kóstolta



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése