2009. január 26., hétfő

Béres VV Anett menüje


Béres VV Anett ma esti menüje a Vacsoracsatában 31 pontot ért







Menü:

Előétel:

Hagymakrém leves

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
2 db zöldségleves kocka
3 evőkanál olívaolaj
4 szelet bacon szalonna

darált bors
őrölt szerecsendió

Elkészítési mód:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, kis lángon állandóan kevergetve pároljuk addig, míg a hagyma szép barna nem lesz. Utána öntsük fel két liter vízzel, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, kevéske darált borssal. Ízesítsük sóval és a leveskockával. Főzzük kis lángon húsz percig, majd kézi mixerrel pürésítsük.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis kockákra felvágott szalonnát, majd ha ropogósra sült, szedjük ki egy kistányérba.
Tálaljuk a levest csészékben, tetejére szórjunk a megsütött szalonnából. Ropogós pirítóssal kínáljuk.



Főétel:

Sajttal töltött szezámmagos rántott csirkemell, répás-gombás rizzsel és reteksalátával

Hozzávalók:
40dkg trappista sajt
1kg csirkemell
szezámmag
tojás
teljeskiörlésű liszt
pérézli
2db jégcsapretek
2 dl natúr joghurt
2 zacskó gyors rizs

bors
vegeta

Elkészítési mód:
A csirkemellet megtöltjük sajttal, bepanírozzuk és a prézlibe teszünk szezámmagot, a végén pedig kirántjuk. Odarakjuk a rizst főni. A gombát megpároljuk és kb. 10 perc múlva rátesszük a cukkinit utána pedig a répát. Ízesítjük sóval, borssal, vegetával. Ha puha összekeverjük a rizzsel. A retket megpucoljuk, uborkaszeletelővel összevágjuk, a joghurtot elkeverjük joghurtos porkeverékkel és ráöntjük a leaprított retekre.



Desszert:

Tejszínes szedres-almáspite

Hozzávalók:
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
4 db savanykás alma
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
2,5 dl tejszín
20 dkg barnacukor
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
30 dkg feketeszeder
csipetnyi só

Elkészítési mód:
Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját és ízesítsük egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg sima nem lesz.
Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé és metsszük ki a magházát, majd szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a megmosott szederszemeket, és óvatosan keverjük össze.
Öntsük a masszát egy közepes méretű vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.
Ha elkészült még langyosan vágjuk kockákra és szórjuk meg porcukorral.

A házigazda utolsó fogásától mindenkinek tátva maradt a szája – a süti tésztája olyan gyönyörűen sült, hogy – bár piteként tálalta Anett – el is nevezték gyorsan piteskótának…



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése