2009. január 23., péntek

Szerednyei Béla menüje


Szerednyei Béla vacsoráját is 36 pontra értékeltek a versenytársak a mai Vacsoracsatában






Menü:

Előétel:

Insalata caprese

Hozzávalók:
mozzarella
olívabogyó (fekete, zöld)
cipribogyó
paradicsom
ruccola
Fűszerek:
oregano
bazsalikom

fokhagyma
olívaolaj
szójaszósz

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összevágom, szépen elrendezzük a tányérokon, fűszerezzük és hidegen tálaljuk.



Főétel:

Mangalica nyárs és süllő grillezve

Balatoni fogasbatyu

Hozzávalók:
1 kg fogasfilé,
halfűszer-keverékek,
zeller
cukkini
répa
olívabogyó
capribogyó
fokhagyma


Elkészítési mód:
A fogasfilét feldaraboljuk, kicsit beirdalva fűszerezzük, julien-re vágott zöldségekkel, valamint olívabogyó karikákkal, capribogyókkal megszórjuk, olívaolajjal megöntözzük és egy fóliából készített batyuban grillen puhára pároljuk körülbelül 10 percig.

Mangalica nyárs
Hozzávalók:
1 kg mangalica szűzpecsenye
20 dkg bacon szalonna
mustáros páclé

Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét kis karikákra vágjuk, pácoljuk, majd bacon szalonnába tekerve, nyársra tűzzük és a grillen pirosra sütjük.
Mindkét főételt fóliában sült főtt burgonyával tálaljuk, és reszelt sajttal ízesítjük.



Desszert:

Sárgadinnye fagyimámorral

Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
madártej fagylalt
amaretto likőr

Elkészítési mód:
A sárgadinnyét cakkozva félbevágjuk, magozás után kis gömböket formázok a belsejéből, és fagylalt gömbökkel keverve, amerettoval ízesítve, a héjába visszatálalva szervírozzuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése