2009. január 23., péntek
Szerednyei Béla menüje
Szerednyei Béla vacsoráját is 36 pontra értékeltek a versenytársak a mai Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Insalata caprese
Hozzávalók:
mozzarella
olívabogyó (fekete, zöld)
cipribogyó
paradicsom
ruccola
Fűszerek:
oregano
bazsalikom
só
fokhagyma
olívaolaj
szójaszósz
Elkészítési mód:
A hozzávalókat összevágom, szépen elrendezzük a tányérokon, fűszerezzük és hidegen tálaljuk.
Főétel:
Mangalica nyárs és süllő grillezve
Balatoni fogasbatyu
Hozzávalók:
1 kg fogasfilé,
halfűszer-keverékek,
zeller
cukkini
répa
olívabogyó
capribogyó
fokhagyma
só
Elkészítési mód:
A fogasfilét feldaraboljuk, kicsit beirdalva fűszerezzük, julien-re vágott zöldségekkel, valamint olívabogyó karikákkal, capribogyókkal megszórjuk, olívaolajjal megöntözzük és egy fóliából készített batyuban grillen puhára pároljuk körülbelül 10 percig.
Mangalica nyárs
Hozzávalók:
1 kg mangalica szűzpecsenye
20 dkg bacon szalonna
mustáros páclé
Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét kis karikákra vágjuk, pácoljuk, majd bacon szalonnába tekerve, nyársra tűzzük és a grillen pirosra sütjük.
Mindkét főételt fóliában sült főtt burgonyával tálaljuk, és reszelt sajttal ízesítjük.
Desszert:
Sárgadinnye fagyimámorral
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
madártej fagylalt
amaretto likőr
Elkészítési mód:
A sárgadinnyét cakkozva félbevágjuk, magozás után kis gömböket formázok a belsejéből, és fagylalt gömbökkel keverve, amerettoval ízesítve, a héjába visszatálalva szervírozzuk.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Szerednyei Béla
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése