2009. január 21., szerda
Müller Attila menüje
Müller Attila vacsorája 34 pontot ért ma a Vacsoracsatában
Menü:
Előétel:
Arab mandulás csirkeleves
Hozzávalók:
1/2 kg tisztított csirkeaprólék
1 csirkehúsleves-kocka
1 ek Vegeta
1/2 l víz
1 ek finomra vágott petrezselyem
1 szem kimagozott cseresznyepaprika
3 dkg forrázott, őrölt mandula
1 ek vaj
1 ek kukoricaliszt
1 ek citromlé
só
1 tojássárgája
2 ek tejszín
pita
Elkészítési mód:
Lassú tűzön, lefedve főzzük a csirkeaprólékot, a vizet, a petrezselymet és a cseresznyepaprikát, amíg a csirkeaprólék meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a csirkehúsleves-kockát, a Vegetát és az őrölt mandulát, és főzzük még 10 percig. Készítsünk világos rántást a vajból és a kukoricalisztből. Vegyük le a húslevest a tűzről, szedjük ki belőle a húst. Ha kihűlt a leves, öntsük a keverőbe a tojássárgájával, citromlével, sóval és tejszínnel együtt. Keverjük jól össze, majd keverjük hozzá a rántást. Tegyük vissza a tűzre. Ne forraljuk, csak pároljuk 5 percig. Tálaljuk forrón, csészékben, pirított pitával.
Főétel:
Bárányárs joghurtos pácban
Hozzávalók:
1 kg bárányhús megtisztítva és 3 cm-es kockákra vágva
3 fej vöröshagyma vastag karikákra vágva
3 ek olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek törött bors
arab fűszer keverék (fahéj, szegfű, bors, szerecsendió)
koriander
késhegynyi csípős pirospaprika
só
2 dl joghurt
1 fej saláta
paradicsom, paprika
grillzöldségek
6 illatos fából készült grillpálcika
Elkészítési mód:
Tegyük edénybe a joghurtot az összes fűszerrel, jól keverjük össze. Tegyük bele a húst, pácoljuk min 3 órán keresztül. Vizezzük meg a nyársakat, és húzzunk felváltva a pálcikákra a húsból és a hagymából. (csomagoljuk be alufóliába, így jobban átsül) Szabad tűzön, forgatva süssük puhára. Mellé grillezhetünk züldségeket, vagy krumplit. Tálalhatjuk fűszeres rizzsel is. Mossuk meg jól a saláta alpokat, vágjuk fel, joghurtos saláta öntettel, olivaolajjal ízesítsük. Egy tálba rakjunk külön saláta leveleket, és helyezzük rá körben a nyársakat. Azonnal tálaljuk.
Desszert:
Placuski
Hozzávalók:
1 bögre tej
1 bögre liszt
1 bögre dió
1/2 bögre cukor
1 tojás
1 kanál zsír
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
citromhéj
Ígény szerint arányosan növeljük az adagokat (ez kb. 2-3 személyre elég)
Elkészítési mód:
Jól összekeverjük a hozzávalókat majd tepsibe öntjük, ízlés szerint ízesítjük. Bármilyen gyümölcs, túró, csoki, akármi mehet bele. Végül előmelegített sütőben megsütjük.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Müller Attila
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése