2009. január 27., kedd

Csonka András menüje


Csonka András ma este a Vacsoracsatában 31 pontot szerzett föztjével






Menü:

Előétel:

Zöld salátalevelek málnaöntettel és grillezett halumi sajttal

Hozzávalók:
málna
olíva olaj
málnaecet
méz

bors

Elkészítési mód:
A salátaleveleket beborítjuk a fenti összetevőkből összeállított dresszinggel, és hozzá serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk a sajtot.



Főétel:

Sült csirkemellfilé zöld püréágyon, tejszínes zöldbabbal

Hozzávalók:
csirkemellfilé

bors
kakukkfű
püréhez:
burgonya
vaj
tej

bazsalikom
petrezselyem
spenót
zöldbab
2 dl főzőtejszín

fehér bors
2 tojássárgája
fokhagyma

Elkészítési mód:
A csirkét befűszerezzük és serpenyőben elősütjük, majd sütőben elkészítjük. A püréhez a sós vízben főtt burgonyát vajjal elkeverjük, és beleöntjük a turmixolt tejet a spenóttal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Az előzetesen enyhén puhára főzött zöldbabot jeges vízben lehűtjük, és amikor a hús elkészül, a serpenyőben összekeverjük a babot a 2 tojássárgájával, 2dl főzőtejszínnel, sóval, borssal és fokhagymával elkészített öntettel.



Desszert:

Stíriai metélt

Hozzávalók:
16 dkg liszt
6 tojás
4 dl tejföl
50 dkg túró
5 dkg vaj
citromhéj
vaníliás cukor

Elkészítési mód:
A tésztához a túrót, a liszttel és 3 tojássárgájával elkeverjük, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, és egy csipet sóval, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis lapocskákra szeleteljük, sós vízben kifőzzük.
Közben egy tálban kikeverjük a tojássárgáját, a tejföllel, a vajjal, 5 kanál cukorral, kis vaníliával, reszelt citromhéjjal, és az összes tojás kemény habbá vert fehérjéjével, majd mindehhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és előmelegített sütőben átsütjük.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése