2009. január 27., kedd
Csonka András menüje
Csonka András ma este a Vacsoracsatában 31 pontot szerzett föztjével
Menü:
Előétel:
Zöld salátalevelek málnaöntettel és grillezett halumi sajttal
Hozzávalók:
málna
olíva olaj
málnaecet
méz
só
bors
Elkészítési mód:
A salátaleveleket beborítjuk a fenti összetevőkből összeállított dresszinggel, és hozzá serpenyőben mindkét oldalán megpirítjuk a sajtot.
Főétel:
Sült csirkemellfilé zöld püréágyon, tejszínes zöldbabbal
Hozzávalók:
csirkemellfilé
só
bors
kakukkfű
püréhez:
burgonya
vaj
tej
só
bazsalikom
petrezselyem
spenót
zöldbab
2 dl főzőtejszín
só
fehér bors
2 tojássárgája
fokhagyma
Elkészítési mód:
A csirkét befűszerezzük és serpenyőben elősütjük, majd sütőben elkészítjük. A püréhez a sós vízben főtt burgonyát vajjal elkeverjük, és beleöntjük a turmixolt tejet a spenóttal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Az előzetesen enyhén puhára főzött zöldbabot jeges vízben lehűtjük, és amikor a hús elkészül, a serpenyőben összekeverjük a babot a 2 tojássárgájával, 2dl főzőtejszínnel, sóval, borssal és fokhagymával elkészített öntettel.
Desszert:
Stíriai metélt
Hozzávalók:
16 dkg liszt
6 tojás
4 dl tejföl
50 dkg túró
5 dkg vaj
citromhéj
vaníliás cukor
Elkészítési mód:
A tésztához a túrót, a liszttel és 3 tojássárgájával elkeverjük, 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, és egy csipet sóval, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis lapocskákra szeleteljük, sós vízben kifőzzük.
Közben egy tálban kikeverjük a tojássárgáját, a tejföllel, a vajjal, 5 kanál cukorral, kis vaníliával, reszelt citromhéjjal, és az összes tojás kemény habbá vert fehérjéjével, majd mindehhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és előmelegített sütőben átsütjük.
Forrás: vacsoracsata.tv
Címkék:
Csonka András
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése