2009. január 16., péntek

Pákó menüje


Pákó vacsorája 26 pontot ért a vendégeknek a mai Vacsoracsatában






Menü:


Előétel:

Lapos kenyér és Sült banán

Hozzávalók:
Lapos kenyér:
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
Sült banán:
2 kg éretlen banán
1 l étolaj

Elkészítési mód:
Lapos kenyér:
Rá kell szórni a sütőport és a sót a lisztre, majd annyi vízzel kell összegyúrni, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett deszkán át kell gyúrni, és utána körülbelül két diónyi gombócokat kell formázni belőle. A gombócokat liszttel meghinteni, majd vékonyra, körülbelül palacsinta nagyságúra és vékonyságúra kell nyújtani. Ezeket a lapokat száraz felhevített serpenyőben kell egyenként megsütni. Mindkét oldalát körülbelül 2-2 percig.
Sült banán:
A felkarikázott banánt forró olajban, mint a burgonyát kisütjük. Ha ropogós pirosra sült szűrőkanállal itatóspapírra szedjük.



Főétel:

Struccpörkölt tojásrántottával

Hozzávalók:

1kg strucchús
2paradicsomkonzerv
8db vöröshagyma
2paradicsom
2 ev kanál pirospaprika
1db strucctojás

Elkészítési mód:
A hagymát, felkockázzuk és átlátszóra pirítjuk egy kevés olajon. Azután a húst is 5 percig nagy lángon megpirítjuk, közben beletesszük a paradicsomot, végül a pirospaprikát és összekeverjük.
Annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi, hogy legyen miben megfőnie, aztán pedig néha kevergessük meg és közben kóstoljuk meg a húst, hogy puha-e már. Körülbelül 50perc alatt fő meg a strucchús. Ha elkészült, kiszedjük egy tálba és elkészítjük mellé a strucctojásból a tojásrántottát, azután pedig feltálaljuk.



Desszert:

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt

Elkészítési mód:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük cukorral, kakaóval és szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, és egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
Tálaláskor 3 db golyót felhúzunk egy nyársra, majd banánlevéllel borított tányérra tálaljuk, mellé kanalazzunk a mangó salátát.

Forrás: vacsoaracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése