2009. március 27., péntek

Bárdosi Sándor fürjes vacsorája


Az előételként felszolgált leves mindenkinek ízlett, azonban a főételtől Éva majdnem megfulladt. Mivel a fürjben apró pici csontok voltak, ami közül az egyik megakadt az elismert modell torkán.

A desszertre jobban lett és a bőséges cukortartalom ellenére duzzogva elfogyasztotta a guszta finomságot. Azonban elárulta, nagyon rosszul esett neki, hogy házigazdája nem vette figyelembe az ételkészítésnél, hogy ő nem eszik cukrot.

Bárdosi Sándor vacsoráját 36 pontra értékelték a vendégek.



Menü:


Előétel:
Fürj eszencia leves

Hozzávalók:

konyhakészfürj
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
petrezselyem
fokhagyma
egész bors

víz

Elkészítési mód:

A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről szedjük le a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.



Főétel:
Baconba tekert füstölt fürjtojással töltött fürjpecsenye vadrizzsel

Hozzávalók:

bacon
füstölt fürjtojás
konyhakész fürj
gomba
kakukkfű
tárkony
vadrizs

Elkészítési mód:

A megtisztított fürjeket kívül-belül alaposan megmossuk, kakukkfűvel és tárkonnyal megszórjuk. Belsejüket füstölt fürjtojással megtöltjük, majd a fürjeket baconba tekerjük. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A fürjeket tepsibe rakjuk, a gombaszeleteket mellé szórjuk és készre sütjük. Vadrizzsel tálaljuk.



Desszert:
Marcipános-mascarponés krémmel töltött barack gyümölcsmártással

Hozzávalók:

felezett barack befőtt
marcipán rúd
mascarpone
gyümölcsjoghurt
menta

Elkészítési mód:

A mascarponét és a marcipánt összedolgozzuk. A felezett barackbefőtteket megtöltjük a krémmel. Sütőbe tesszük annyi időre, hogy a töltelék rápiruljon. A tányérokra gyümölcsjoghurtot rakunk, erre helyezzük rá a barackot. A tetejét mentával díszítjük.



Forrás: vacsoracsata.tv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése