Az előételként felszolgált leves mindenkinek ízlett, azonban a főételtől Éva majdnem megfulladt. Mivel a fürjben apró pici csontok voltak, ami közül az egyik megakadt az elismert modell torkán.
A desszertre jobban lett és a bőséges cukortartalom ellenére duzzogva elfogyasztotta a guszta finomságot. Azonban elárulta, nagyon rosszul esett neki, hogy házigazdája nem vette figyelembe az ételkészítésnél, hogy ő nem eszik cukrot.
Bárdosi Sándor vacsoráját 36 pontra értékelték a vendégek.
Menü:
Előétel:
Fürj eszencia leves
Hozzávalók:
konyhakészfürj
sárgarépa
fehérrépa
zeller
karalábé
petrezselyem
fokhagyma
egész bors
só
víz
Elkészítési mód:
A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről szedjük le a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.
Főétel:
Baconba tekert füstölt fürjtojással töltött fürjpecsenye vadrizzsel
Hozzávalók:
bacon
füstölt fürjtojás
konyhakész fürj
gomba
kakukkfű
tárkony
vadrizs
Elkészítési mód:
A megtisztított fürjeket kívül-belül alaposan megmossuk, kakukkfűvel és tárkonnyal megszórjuk. Belsejüket füstölt fürjtojással megtöltjük, majd a fürjeket baconba tekerjük. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A fürjeket tepsibe rakjuk, a gombaszeleteket mellé szórjuk és készre sütjük. Vadrizzsel tálaljuk.
Desszert:
Marcipános-mascarponés krémmel töltött barack gyümölcsmártással
Hozzávalók:
felezett barack befőtt
marcipán rúd
mascarpone
gyümölcsjoghurt
menta
Elkészítési mód:
A mascarponét és a marcipánt összedolgozzuk. A felezett barackbefőtteket megtöltjük a krémmel. Sütőbe tesszük annyi időre, hogy a töltelék rápiruljon. A tányérokra gyümölcsjoghurtot rakunk, erre helyezzük rá a barackot. A tetejét mentával díszítjük.
Forrás: vacsoracsata.tv
2009. március 27., péntek
Bárdosi Sándor fürjes vacsorája
Címkék:
Bárdosi Sándor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése