Az előétel annyira jól sikerült, hogy vendégei egy falatot sem hagytak tányérjukon.
A főételt Erika és Ágica nem ette meg, mivel ők nem szeretik a tengeri herkentyűket. Azonban Rékának és Lacinak annyira ízlett, hogy elárulták, ha Péter ismét vendégül látná őket, biztos nem mondanának nemet.
A desszert Erika kivételével mindenkinek ízlett, szerinte túlságosan édes volt.
Péter vacsoráját 32 pontra értékelték a vendégek
Menü:
Előétel:
Réteskosárban sült sajtfelfújt
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
2 evőkanál bertolli extra szűz olívaolaj
15 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg reszelt karaván sajt
15 dkg reszelt anikó sajt
2 db tojás
2 dl pohár tejszín
2-3 evőkanál liszt
őrölt szerecsendió
petrezselyem zöld
Elkészítési mód:
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockákra vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel.
150-160 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.
Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik és nem lesz szép.
Főétel:
Fokhagymás langusztafarok
Hozzávalók:
5 db langusztafarok
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
darált bors
pár csepp tabasco szósz
1 db zöldcitrom
Elkészítési mód:
Vágjuk fel a languszta hasán a páncélt, majd feszítsük szét és vegyük ki a benne lévő húst. Mossuk meg hideg vízzel, csepegtessük le jól, majd vágjuk 4-5 darabba. Tegyük egy tálba, reszeljünk rá a zöldcitrom héjából és a fokhagymából, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és pár csepp tabasco szósszal. Keverjük jól össze és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a rákhúst.
Elkészítéskor hevítsünk fel egy nagy serpenyőben két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett rákhúst. Erős lángon pirítsuk meg minden oldalát rózsaszínűre, utána öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, majd jól forraljuk össze. Párolt rizzsel azonnal, forrón tálaljuk.
Desszert:
Kanadai juharszirup mousse
Hozzávalók:
1 pohár juharszirup
3 db tojás
1 pohár barnacukor
1 evőkanál zselatin
3 cl rum
5 dl tejszín
Elkészítési mód:
Szórjuk egy kis tálkába a zselatint, csorgassunk rá három evőkanálnyi hideg vizet, majd keverjük össze.
Üssük a tojásokat egy nagy keverőtálba, tegyük bele a beáztatott zselatint, a cukrot és öntsük hozzá a juharszirupot. Tegyük vízgőz fölé, majd addig verjük, míg kemény habos nem lesz, utána vegyük le a gőzről és hagyjuk kissé kihűlni.
Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverjük a felvert juharszirupos habhoz.
Forrás: vacsoracsata.tv
2009. március 30., hétfő
Hajdú Péter különleges vacsorával várta vendégeit
Címkék:
Hajdú Péter
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése