Éva előétele mindenkinek ízlett.
A főételként szervírozott wellington bélszín is remek választás volt Éva részéről, mivel olyan finomra sütötte, hogy a Fókusz műsorvezetője, Anikó mind a tíz ujját megnyalta utána.
A desszertre azonban senki sem figyelt, csak pik-pak megették, mivel az örök mókamester megint alakított.
Éva vacsorájára a vendégek 37 pontot adtak.
Menü:
Előétel:
Sajtfondu
Hozzávalók:
krémsajtok (többféle ízben, a lényeg, hogy legyen benne füstölt sajt)
só
bors
zöldségek (zeller, répa, uborka)
húsok (virsli, főtt sonka, selyemsonka)
Elkészítési mód:
A krémsajtokat melegítsük fel egy fondu tálban és vágjuk csíkokra a zöldségeket, a húsokat pedig kockákra.
Főétel:
Wellington bélszín
Hozzávalók:
1,5 kg bélszín
500 g gomba
20 dkg libamáj
1 csomag leveles tészta
10 db burgonya
1 fej brokkoli
2 db tojás sárgája
1 pohár tejföl
20 dkg bacon
10 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítési mód:
A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. A bepácolt húst forró serpenyőben mindkét oldalán elősütjük.
A gombából pépet készítünk, beletesszük egy serpenyőbe, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Amikor már elfőtt a saját párolóleve, meghintjük pár evőkanál liszttel, majd összekeverjük és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, belekeverünk 1 db tojás sárgáját.
Tegyük az elősütött bélszíneket egy tepsire, majd fedjük be a tetejét a gombapéppel, helyezzünk rá libamájszeleteket, majd csomagoljuk be a leveles tésztával. Tegyük forró sütőbe és 180 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül. Ha elkészült, szeleteljük egy centi vastagságúra, majd párolt brokkolival és sült héjas burgonyával körítsük.
Desszert:
Rétes kosárka bazsalikomos epersalátával
Hozzávalók:
1 kg túró
1 csomag leveles tészta
10 dkg mazsola
édesítőszer
1 doboz tejföl
1 citrom héja
rétestészta
2 db joghurt
eper
bazsalikom
méz
gyömbér
Elkészítési mód:
Keverjük össze a túrót a tejföllel, az előre beáztatott mazsolával és a citrom héjával. Majd tegyük bele a leveles tésztába, aztán süssük a sütőben 10 percig. Csöpögtessük le joghurttal. Keverjünk még bele egy kis mézet, gyömbért, a tetejére pedig epret rakjunk és hintsük meg bazsalikommal.
Forrás: vacsoracsata.tv
2009. március 25., szerda
Horváth Éva vacsorája olyan finom volt, hogy vendégei a tízujjukat megnyalták
Címkék:
Horváth Éva
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése