Sári Évi vacsoráját a vendégek 34 pontra értékelték
A görög gyümölcslevest mindenki jóízűen kanalazta. Jáksó László kétszer kért belőle, hogy ezzel is bevágódjon a szexi énekesnőnél. A főétel (csirkemell mozzarellával és paradicsommal sütve, spenótos jázminrizzsel) szintén nagy tetszést aratott. Rózsa György itt már nem állhatta meg szó nélkül, hogy megjegyezze: ugyan nem került sok energiába az étel elkészítése, és nem is túl különleges, de ennek ellenére nagyon finom.
A kis csapat a desszertet (hideg túrógombóc epervelővel) tartotta az est fénypontjának. Szuper Levente nem győzte dicsérni a szuperebbnél szuperebb hozzávalókat, Csillának pedig jólesett, hogy Évi a diétájára is gondolt, és külön neki édesítőszerrel készítette el a gombócot.
Menü:
Előétel:
Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
1,5 l 100%-os narancslé
2 dl tejszín
1 vaníliás cukor
görögdinnye
sárgadinnye
banán
kiwi
barack
Elkészítési mód:
A narancslevet összekeverjük a tejszínnel. Fontos, hogy nagyon lassan keverjük, mert különben kicsapódik a tejszín. Aztán mehet bele a vaníliás cukor és a gyümölcsök, amiket kockára vágtunk. Két-három órára rakjuk be a hűtőbe.
Főétel:
Csirkemell mozzarellával és paradicsommal sütve, spenótos jázminrizzsel
Hozzávalók:
csirkemell
mozzarella
paradicsom
jázminrizs
spenót
fokhagyma
vöröshagyma
só
bors
vaj
olivaolaj
bazsalikom
Elkészítési mód:
A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és kicsit állni hagyjuk. Serpenyőben, vajban elősütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. Minden szeletet beborítunk paradicsommal és mozzarellával és berakjuk a sütőbe. Kb.15 percig sütjük. Közben a rizset kevés olivaolajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk egy kis vöröshagymát, megsózzuk és lassan készre pároljuk.
A spenótot megmossuk, kis darabokra vágjuk és vajon, fokhagymával megpároljuk. Kicsit pürésítjük és összekeverjük a kész rizzsel. Tálaláskor díszíthetjük a husikat friss bazsalikommal.
Desszert:
Hideg túrógombóc epervelővel
Hozzávalók:
zsíros túró
tejszí
tejföl
vaníliás cukor
citromhéj
kristálycukor
eper
mandulaszeletek
Elkészítési mód:
Az epret feldaraboljuk, és jól becukrozzuk. Hűtőbe rakjuk néhány órára, hogy levet engedjen. A túrót kicsit villával összetörjük és összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a citromhéjjal és a vaníliáscukorral ízlés szerint. Ezt is hűtőbe rakjuk a tálalásig. A tálalás előtt az eperből néhányat külön rakunk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. A túróból fagyiskanállal vagy evőkanállal gombócokat formázunk, tányérra rakjuk és körberakjuk az epervelővel és a különszedett nagyobb darabokkal is. Végül pedig megszórjuk a mandulaszeletekkel.
Forrás: vacsoracsata.tv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése