2009. március 7., szombat

Valkó Eszter receptjei a teraszon


Valkó Eszter vacsoráját 29 pontra értékelték a vendégek

Az előételként felszolgált hideg bőségtál minden igényt kielégített. Győzinek jutott néhány zsíros falat, de Péter-Szabó Szilvi is elégedett volt a fetával töltött paprikával. Koltai Róbert és a Rippel-fivérek pedig szó nélkül falták a pármai sonkát és a libamájat.

Eszter a főétel (Grill finomságok héjában sült burgonyával) elkészítésekor is gondolt a nehezebb ételeket kedvelőkre, ennek megfelelően disznót és csirkét is grillezett.

A fagylalt forró gyümölcsmártással mindenki tetszését elnyerte, különösen Péter-Szabó Szilvi ujjongott, aki azt állította, hogy akár egy doboz fagyit is meg tud enni egy ültő helyében.


Menü:


Előétel:

Hideg bőségtál

Hozzávalók:

sajtok (camembert, fetával töltött paprika, stb.)
articsóka
szárított paradicsom
alma, szőlő
olajbogyó
pirítós, kenyér, bagett
olasz szalámi
pármai sonka
lazac
illetve ízlés szerint bármi

Padlizsánkrém
3 db padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagym
1 dl olaj
só, bors

Elkészítési mód:

A padlizsánokat megpirítjuk, sütőben vagy grillen, egészen addig amíg meg nem puhulnak. Lehúzzuk a héját, majd szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen a keserű lé. Tálba tesszük, belereszelünk 1 db vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. Kb. 1 dl olaj folyamatos hozzáadásával összeturmixoljuk.



Főétel:

Grill finomságok héjában sült burgonyával

Hozzávalók:

4 egész csirkemell
6 szelet karaj
burgonya

Elkészítési mód:

A csirkét és a karajt egy nappal a fogyasztás előtt beáztatjuk fokhagymás sós tejben. Sütés előtt egy fél órával a csirkét zöldfűszerekkel hintjük meg. A karajt mustárral kenjük be, és egy picit megborsozzuk. Grillen megsütjük őket és kész.



Desszert:

Fagylalt forró gyümölcsmártással

Hozzávalók:

fagylalt (vanília, csoki)
gyömölcs (pl. szeder, málna)
cukor
likőr

Elkészítési mód:

A gyümölcsöket lábosba tesszük, és felfőzzük néhány evőkanál cukorral. Ízlés szerint likőrrel vagy bármilyen alkohollal meglocsoljuk, és így főzzük még néhány percig. A fagylaltot poharakba adagoljuk, ráöntjük a langyos, karamellizált öntetet és tálaljuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése