2009. március 12., csütörtök

Csomor Csilla tud főzni


Csomor Csilla megmutatta milyen jól főz, vacsoráját a vendégek 38 ponttal jutalmazták!

Az előétel minden ízlést kielégített, még Évinek is tetszett, pedig eddig irtózott a belsőségektől. Levente kevesellte az ételt, de Csilla azzal nyugtatta, hogy a főfogásból annyit ehet majd, amennyi csak beléfér.

A hal tengeri sóban szintén párját ritkította, ráadásul mindenki megjegyezte, hogy komoly szakértelmet igényel az elkészítése.

A desszertként felszolgált krémkaramell Jáksó Laci kedvence lett, az utána feltálalt sajttál pedig Rózsa Gyuri ízlése szerint való volt. A vendégeknek az tetszett különösen Csillánál, hogy bármit kértek tőle, az percek alatt az asztalon termett.


Menü:


Előétel:
Libamáj salátaágyon

Hozzávalók:

500 dkg libamáj
4 ek. balzsamecet
3 ek. olívaolaj
2 ek. méz
Só, bors
Friss, vegyes saláta


Elkészítési mód:
A körülbelül 1,5 cm-re szeletelt libamájat megborsozzuk, és meglocsoljuk oliva olajjal, majd serpenyőben hirtelen arany barnára sütjük.
Salátaágy:
Óvatosan meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a mézet. Tálaláskor a langyos libamájragut a salátára halmozzuk és meglocsoljuk egy kevés balzsamecetes lével.


Főétel:
Hal tengeri sóban

Hozzávalók:

1 jókora tisztított tengeri hal (lazac-pisztráng, 1,2 kg 2 főre)
3-4 citrom
Friss zöldfűszerek (bazsalikom,petrezselyem,kapor,koriander,babér)
1-2 gerezd fokhagyma
2kg.durva tengeri só
Alufólia


Elkészítési mód:
A halat kívül-belül jól átmossuk
A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, ráfektetjük a fűszerekkel teletömött halat. A maradék sót a tetejére szórjuk és a kilógó fóliát a só és a tepsi fala közé gyömöszöljük. Ez rögzíti a halat oldalirányból. A tetejét megspricceljük vízzel, hogy megkérgesedjen. Az előmelegített sütő középső rácsán süssük a legmagasabb fokozaton 500grammonként kb. 10 percig. Sütés után hagyjuk kb.negyed órát pihenni, majd óvatosan törjük fel a sókérget úgy,hogy a hal bőrét ne sértsük meg és tálaljuk zöldfűszeres újburgonyával, salátával, kenyérrel, mártással, ízlés szerint.


Desszert:
Krémkaramell

Hozzávalók:

90 g kristálycukor
625 ml tej
1 vaníliarúd
125 g finom kristálycukor
3 tojás felverve
3 tojássárgája

Elkészítési mód:
A cukrot karamellizáljuk, levesszük a tűzről és óvatosan hozzáadunk 2 ek. vizet, hogy megállítsuk a karamellizálódást.

Eloszlatjuk 6 hőálló tálkában. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet és a vaníliarudat egy lábosba tesszük és épphogy felforraljuk. A cukrot kikeverjük a tojásokkal és a tojássárgájával. Rászűrjük a tejet, elkeverjük. Átkanalazzuk a tálkákba és egy tepsibe helyezzük. A tepsit a tálkák oldalának feléig megtöltjük vízzel, és 30-40 percig sütjük. Ha a krém már nem ragad a tűre, kész. Kiszedjük a tepsiből, és 15 percig állni hagyjuk. Tálalhatjuk a tálkákban, de ki is boríthatjuk, és akkor a tetején lesz a karamell.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése