Bea megérzései jók voltak, hiszen csakis bioételekkel szolgált fel a házigazda Enikő. Oszkár a fűszeres főétel után egy pohár vízért imádkozott, azonban Sütő Enikőnél evés közben nincs hely az ívásnak, így poharak sem voltak az asztalon.
Enikő vacsoráját a vendégek 27 pontra értékelték
Menü:
Előétel:
Egészséges energiabomba, mandulával és tejszínnel díszítve
Hozzávalók:
csalánból főtt erős tealé
1 fej fokhagyma (ha kínai)
¾ kg spenót
1 gyűszűnyi Ouzo
1 szójatejszín
olívaolaj
szerecsendió
fenyőmag
borsikafű
mandula
Elkészítési mód:
Első lépésként főzzünk egy erős csalánteát, majd tíz percig hagyjuk állni és tegyük félre.
Második lépésként fonnyasszuk meg a spenótot fokhagymás olajon és öntsük hozzá a csalánteát, majd kis szerecsendióval, borsikafűvel és egy kupak Ouzo-val, szójatejszínnel, sóval és borssal ízesítsük. Az egészet turmixgépbe tegyük és turmixoljuk össze. Majd pirított fenyőmaggal hintsük meg, illetve mandulával és kis szójatejszínnel díszítsük.
Főétel:
Enikő főételétől, bármi növényevővé válhat.
Hozzávalók:
1 zacskó bulgur (búzatöret)
3 csomag koriander
2 fej lilahagyma
1 doboz koktélparadicsom
2 zöld erős paprika
1 sárga, 1 zöld, 1 piros pritamin paprika
1 csomag menta
1 csomag petrezselyem
Elkészítési mód:
A bulgurt forrásban lévő vízben főzzük meg, majd 5 percig hagyjuk állni addig, amíg nem puhul meg. Az apróra vágott zöldségekkel keverjük össze 1 dl olívaolajban és a zöld citrom levével találjuk.
Szejtán pörkölt
Hozzávalók:
30 dkg szejtán (búzahús)
3 fej vöröshagyma
2 üveg biolecsó (vagy saját készítésű)
Elkészítési mód:
Olajon üvegesre párolt vöröshagymába tesszük a szejtánt és felöntjük biovegetás forrásvízzel vagy ásványvízzel. Kb. 7 percig fedő alatt pároljuk, majd biolecsóval összekeverjük és tetszés szerint tovább ízesítjük.
Desszert:
Biofagyi
Finom, mert fagyi, de egészségesebb a föld összes desszertjénél, mivel bio.
Hozzávalók:
2 doboz szeder
1 doboz szójatejszín
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál méz
1 zöld citrom leve
Elkészítési mód:
Ezeket összeturmixoljuk, és az így kapott habot biofagylalttal (csoki ízű), szójatejszínnel meglangyosított karobbal tálaljuk.
Forrás: vacsoracsata.tv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése