2009. március 18., szerda

Dániel lakásában nem várt dolgokkal szembesültek a vendégek


Benkő Dániel hiába hozta ki magából a maximumot egy háromfogásos menüvel, kényes vendégei a látottak után már nem bírtak enni. Enikőt a hányinger kerülgette, Oszkárt pedig a piszoktól való félelem. Bea asszony azonban gyorsan a tettek mezejére lépett és maga tisztította fényesre az étkészletet.

Dániel vacsorájára 22pontot kapott vendégeitől



Menü:


Előétel:
Busás leves, de nem csak milliomosoknak.

Busakrémleves

Hozzávalók:

1 busa
4 evőkanál zabpehelyliszt
2 dl tejszín
fél citrom leve
3 evőkanál mustár
tengeri só
tört bors
oregánó
fokhagyma

Elkészítési mód:

A megtisztított busát főzzük egy kevés vízben kocsonyássá. Hagyjuk állni, közben keverjük össze a 4 evőkanál zabpehelylisztet, a 2 dl tejszínt, egy fél citrom levét, 3 kanál mustárt, egy csipet tengeri sót, tört borsot, oregánót és egy fokhagymát. Ha nem elég híg, akkor a busa levéből még adhatunk hozzá. Tálalás előtt 20 perccel forraljuk fel és adjuk hozzá a busához.



Főétel:
Népszerű lantművészünknek hála, most már tündérpor nélkül is varázsolhatnak a konyhában.

Babtitok varázs

Hozzávalók:

1 kg tarkabab
4 fej vöröshagyma
2 paradicsom
babérlevél
fokhagyma
fél kg mangalica füstölt kolbász
1 mangalica köröm vagy láb
zabpehelyliszt

Elkészítési mód:

Főzzük meg az 1 kg tarkababot sótlanul. Ha elfogy a víz, akkor pótoljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt teljesen megpuhulna.
Ezzel egyidejűleg tegyük fel a másik lábast is kevés vízzel, amibe a 4 fej apró kockákra vágott vöröshagymát rakjuk bele, majd adjuk hozzá a két nagy paradicsomot, a babérlevelet és a pár gerezd fokhagymát is. Öntsük hozzá a babot, amikor szétfőtt a hagyma.
A harmadik lábasban pedig a füstölt mangalica szeletelt kolbászt főzzük egy kevés vízben. A pikáns íz kedvéért adhatunk még hozzá egy mangalica körmöt vagy lábat is. Ezt legalább 2 órán keresztül főzzük. Ha elkészült, az egészet adjuk hozzá a babhoz. Forrásig főzzük, majd a zabpehelyliszt és a víz keverékével készítsük el belőle a galuskát, amit beleszaggatunk majd az ételbe. 15 perc főzés után elkészül az étel, ami rögtön tálalható is.


Desszert:
Egy kis méz, pár szem vaníliás cukor és máris kész az országos remekmű.

Zabkorpás tészta

Hozzávalók:

Fekete rész:

2 doboz tejföl
fél dl tejszín
4 tojás
citromhéj
méz
vaníliás cukor

Fehér rész:

Ugyanaz, mint a fekete rész csak:
+ 1 csomag túró

Elkészítési mód:

Gyufa tésztát vagy más metélt zabtésztát főzzük ki a forrásban levő vízben. A vizet öntsük le róla, majd egy olíva olajjal kikent tepsibe töltsük bele. Amíg ez fő, addig keverjük ki az önteteket, majd öntsük ezeket egymás mellé a tepsibe és süssük 30-40 percig. A tetejére tegyük az aszalt gyümölcsöket, és máris találhatjuk.



Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése