2009. március 31., kedd

Ágica kedves, és figyelmes háziasszony volt a vendégek szerint


Az előételtől Péter nagyon tartott, mert nem bízott Ágica főzőtudományában, de kellemeset csalódott, mert ehető volt. A főétel az egykori villalakó saját receptje alapján készült, amivel – az est végén ő is belátta – egy kicsit melléfogott. A csipkelődős Péter szerint inkább hasonlított egy lecsóhoz, mint gasztronómiai remekműhöz. Ennek ellenére Erikának és Lacinak ízlett.

A desszert azonban annyira jól sikerült, hogy mindenki megette.

Ágica vacsoráját 31 pontra értékelték a vendégei.

Menü:


Előétel:
Legényfogó leves

Hozzávalók:

3 db nagyobb méretű sárgarépa
2 db fehérrépa
fél doboz csemegekukorica
1 kg csirkemell filé
fél citrom
1 doboz tejszín
2 evőkanál vaj

Elkészítési mód:

Szeleteljük kockára a sárga – és a fehérrépát, pirítsuk meg vajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pároljuk össze. Közben egy másik edényben főzzük a levest, habarjuk, és ha minden átfőtt, összeöntjük. Hozzáadjuk a kukoricát, majd ízesítsük tárkonnyal, sóval, borssal, vegetával és petrezselyem zölddel.


Főétel:
Tejszínes-tejfölös csirkemell csíkok gazdagon

Hozzávalók:

2 db kaliforniai paprika
1 doboz gomba
30 dkg enyhén csípős kolbász
1 kg csirkemell filé
1 tejszín
1 tejföl

Elkészítési mód:

Csíkozzuk fel a csirkemell filét, a gombát vágjuk kockára, a kolbászt előtte a saját zsírjában pirítsuk meg, tegyük rá a gombát és a paprikát, olívaolajjal öntsük le. Egy másik serpenyőben süssük át a csirkemell filét, adjunk hozzá tejszínt, hintsük meg liszttel, habarjuk össze, tegyünk rá tejfölt és kavarjuk össze. Színes tésztával tálaljuk.



Desszert:
Álomhajó (banános fagyi)

Hozzávalók:

személyenként 1 banán
vanília és csoki fagyi
csoki öntet
tejszínhab

Elkészítési mód:

Hosszában vágjuk fel a banánt, majd formázzuk csónak alakúvá. Rakjuk közé a fagyit, tegyünk a tetejére tejszínt és banánlevéllel díszíthetjük.




Forrás. vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése