2009. március 23., hétfő

Marsi Anikó furcsa alapanyagokat használt a leveshez


A népszerű műsorvezető előételébe még egy woodoobaba haja is belefőtt.

Éva a főételt nem akarta megenni, mert az szénhidrát diétája miatt nem ehet krumplit. De félt, hogy Anikót megbántja, ezért úgy döntött, kiszedi a számára egészségtelen alapanyagot belőle. Sándor ezen nagyokat kacagott, mert szerinte vicc, hogy valaki a rakott krumplit krumpli nélkül eszi.

Majd Anikó első saját készítésű desszertjére került sor, ami olyan finomra sikerült, hogy a Reggeli karcsú műsorvezetője három szeletet is evett belőle.
Anikó vacsorájára 35 pontot kapott vendégeitől.





Menü:


Előétel:
Pulykanyak leves

Hozzávalók:

1 csomag répa
zeller zöldje
petrezselyem
karalábé
1 vöröshagyma
vegeta (ételízesítő)
8-10 db pulykanyak

bors

Elkészítési mód:

Pucoljuk meg az összes zöldséget, de ne vágjuk fel, hanem egybe rakjuk bele egy nagy fazékba. Tegyük hozzá a pulykanyakat és az összes maradék hozzávalót. Főzzük készre és ízlés szerint ízesítsük.


Főétel:
Rakott krumpli gazdagon

Hozzávalók:

8-10 db tojás
2 kg krumpli
1 l tejföl
1/2 kg szárazkolbász
1/2 l biotej

Elkészítési mód:

Az elkészítési mód ugyanaz, mint egy hagyományos rakott krumplinál. A tepsit kenjük ki sok vajjal, rakjuk bele a krumplit, kolbászt, tojást és a tetejére pedig a tejfölt. Majd még egyszer rakjuk bele ugyanezt és tegyünk a tetejére tejfölt, aztán locsoljuk meg biotejjel. Figyeljünk arra, hogy a tej mindenhová eljusson a rétegeken belül. Majd rakjuk be a sütőbe és süssük pirulásig.



Desszert:
Joghurt torta

Hozzávalók:

1/2 kg eper
2 pohár natúr joghurt
1 csomag zselatin
tejszín
citromhéj

Elkészítési mód:

Melegítsük fel a tejszínt, majd rakjuk félre egy kicsit hűlni. Aztán keverjük csomómentesre a joghurttal és a zselatinnal. Reszeljünk bele egy egész citrom héját. Vágjuk fel az epret apró darabokra, szórjuk egy formába és öntsük hozzá a masszát, majd rakjuk be a hűtőbe. Hagyjuk állni két-három óráig és ízlés szerint tálaljuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése