2009. március 17., kedd

Soma menüje 4 évszakkal kezdődik



Soma a bohém stílusával varázsolta el vendégeit, vacsoráját 30 pontra értékelték.






Menü:

Előétel:
Soma mártogatósa
Ezekkel, a vendégváró falatokkal nem csak a celebeket, hanem bárkit lenyűgözhet.

Avokádókrém

Hozzávalók:

2 puha avokádó
1 paradicsom
kis fej vöröshagyma
1 lime
1 csokor friss koriander


Elkészítési mód:

Húzzuk le a paradicsomnak a héját – ha forró vízzel leöntjük a beirdalt paradicsomot könnyebben lehúzható - és tegyük hozzá a meghámozott avokádóhoz. Majd csurgassuk le lime-mal a meghámozott vöröshagymát, és hagyjuk pár percig ázni a zamatosabb íz kedvéért. Ezután turmixoljuk össze és ízesítsük sóval, s friss korianderrel.


Salsa

Hozzávalók:

6-7 paradicsom
2 piros színű paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
chili vagy chipotles
frissen darált bors
olíva olaj


Elkészítési mód:

A paradicsomot karikázzuk fel és extra szűz olíva olajban süssük barnára. Ezzel egyidejűleg a paprikát is pároljuk, majd pirítsuk ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A turmixolásnál azonban arra ügyeljünk, hogy ne pépesre, hanem egy kicsit darabosra turmixoljuk.
Padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 padlizsán
4 gerezd fokhagyma
chipotles
frissen darált bors
olívaolaj


Elkészítési mód:

A padlizsánt karikázzuk fel és extra szűz olívaolajban mindkét oldalát süssük barnára. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót. (A chipotles elhagyható, ha valaki nem szereti, mivel csak Soma tette hozzá.) A fokhagymát reszeljük apróra vagy törjük pici darabokra, és turmixoljuk össze.


Füstös vajbab

Hozzávalók:

5 fej hagyma
egy kevés teavaj a hagyma alá
1 kg mirelit vajbab
garam masala vagy curry (arab boltokban kapható fűszerek)
30-40 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajt
3/4-ed liter sűrű típusú főzőtejszín

kis kanál cukor
fűszer
chili

Elkészítési mód:

A hagymát vágjuk apró darabokra és dinszteljük üvegesre. Öntsük rá a vajbabot, fedjük le és hagyjuk puhulni. A fűszereket szórjuk rá, így belefő az ízük. Mikor már majdnem kész, szórjuk bele a lereszelt sajtot is, aztán a tejszínt és szószosra keverjük.


Főétel:
Soma kendermagosa
Van a közelében baromfiudvar? Ha igen, akkor Soma kedvenc főételét Ön is elkészítheti.

Hozzávalók:

1 kg baromfi vagy sertés hús
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 petrezselyemgyökér
4 sárgarépa
2 karalábé
1 zellergumó
80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is)
80 dkg zöldborsó
frissen darált bors
sok petrezselyemzöld

tejszín

Elkészítési mód:

Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni. A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg. Mielőtt teljesen átsülne a hús adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.


Desszert:
Soma chilis csokija
Csípős finomság, nem csak chili kedvelőknek.

Hozzávalók:

eper
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
2 dl tej
2 szelet főzőcsoki
1 púpos evőkanál holland kakaópor
Chili

Elkészítési mód:

A tojássárgájához rakjunk porcukrot és keverjük habosra, majd kis lángon főzzük sűrűre a tejet, a megpuhított csokoládét és a friss chili darabokat. Miután kihűlt eperdarabokkal tálalhatjuk.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése