2009. március 11., szerda

Szuper Levente ínycsiklandozó menüvel várta vendégeit


Az őszibaracklevest a fiúk hibátlannak találták, a lányok viszont kevesellték belőle az őszibarackot. Csilla azt is hozzátette, hogy szerinte túl sok lisztet tett bele a házigazda.

A főétel (bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával) megkóstolása után Laci nem bírta tovább, és hangot adott véleményének, mely szerint nem igazságos, hogy Levente mindenben ilyen kiváló. Rózsa György egész este a sportoló édesanyját kereste, mert nem hitte el, hogy Levente műve a vacsora. Csilla ebben a fogásban is talált kivetnivalót: neki túl zsíros volt a köretként tálalt lecsó.

Az egzotikus gyümölcsrizs házi málnaszörppel szintén elnyerte a vendégek ízlését, bár Csillának magával a rizzsel voltak problémái, azt ugyanis nem szereti. Csakúgy, mint Jáksó Laci, ő azonban jóízűen kanalazta a finomságot.



Menü:


Előétel:
Őszibarackleves

Hozzávalók:

2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt
0,5 l hosszan friss tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
Ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evőkanál)


Elkészítési mód:

A barackbefőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és belevegyítjük. Hűtve tálaljuk.



Főétel:
Bográcsban főtt zöldségek grillezett tarjával

Hozzávalók:
(8 személyre)

40 dkg füstölt tarja
30 dkg tarhonya
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál pirospaprika

(csípőspaprika-krém)

Elkészítési mód:

Az apróra vágott füstölt tarját a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípőspaprika-krémmel tüzesítheti.



Desszert:
Egzotikus gyümölcsrizs házi málnaszörppel

Hozzávalók:

15 dkg rizs
10 dkg porcukor
8 dl tej
6 dl tejszín
3 cs.vaníliás cukor
2 dkg mazsola
1 dl sűrű málnaszörp
ízlés szerint gyümölcsök:
pl. barack, mandarin, ananász, eper,
esetleg kevés reszelt citromhéj

Elkészítési mód:

A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kis időre hűtőbe tesszük. Addig érdemes gyümölcsmosóban, akár tésztaszűrőben a darabolt gyümölcsöket kicsit lecsepegtetni, hogy ami kis levet enged, ne lazítsa majd a gyümölcsrizst. A mazsolát is jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.


Forrás: vacsoracsata.tv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése